25 January 2017

#qiqiStory-'Holiday' at CA

hmmm...bismillahirrahmanirrahimmm.... Allahhh...berat betui nk start buat entry nih.... dah lama sgt tak buat entry... penyakit M... biler dh start M tu mmg susah la nk start balik... pdhal byk je bende yg WAJIB dibuat entry nyer.. ni pun sbb dh kene tegur ngan hubby last week...'u dah tak update blog ke?'... #guiltyascharge

ok2... meh kita start... nk kene citer ape dl nih??.. post wajib yg aku kene buat:
- AHH kuching trip
- kuantan short trip
- langkawi2016 trip
- rifqi's 6th bday & BS convo & qiqi admitted CA

ok la..since byk nk kene citer psl qiqi nih...buat yg ni dl la...

Holiday @ Columbia Asia (17/8 - 20/8)
qiqi ni slalu gak batuk2 sampai susah nafas... slalu nye amik neb je he will be ok.. tp bln 7 tu dia slalu kene...siap doc suggest pi hosp. utk check/buat treatment... mase tu pegi CA tp doc kata ok je...just cont ubat... tak jumpe paed pun... tp mase bln 8 tu amik neb a few times pun sama gak.. last amik neb kt kli.gobi dpn umah tu.. ubat mcm2 dpt...tp mcm xde effect..so, aku decide nk mintak refferal letter utk gi jumpa paed... aku dh prepare to be warded.. dpt jumpe paed kt CA...doc.florence.. dia pun suggest just buat treatment... bg cure betul2...so that next time tak teruk sgt dah...in sya Allah...

so bermula la new episod of new experience for qiqi...being admitted.. sbelom dpt masuk single ward, nurse nk masuk jarum utk drip kt dia...diorg buat dlm bilik...aku xleh masuk... bile dh setel tu tgk dia dh merah mata br sudah nangis... sakit la tu... elok la jgk xbg aku masuk...kalo mcm time zara dl aku siap kene tlg pegang... cuak gak la kan... ni diorg yg handle sumer...bagus la... alhamdulillah dpt single room...selesa...hubby pun balik ari tu...mlm tu dia yg teman qiqi kt ward... mamatok pun dtg melawat jap... aku balik tdo kt umah ngan lea n zara.. esok tu depa pi skolah...aku msk bubur n hantar b4 g opis... time lunch akupi kejap.. doc bg dia antibiotik for 3 days... so, ok la jgk..blh rest kt hosp tu... dia kene buat teraphy jgk...tepuk2 blakang badan tu utk buang kahak...

friday tu aku amik halfday...mlm tu mamatok bwk lea n zara tdo umah dia....aku n hubby tido hosp...   esok nyer yeop dtg melawat jap... ptg tu dpt discharge dah... nyanyah pun ade time tu.. fido balik pg td dh sbb org dtg nk pasang GATE BARU... so, qiqi ni will be on 'PUFForen' 2kali sehari.. puff biru biler batuk/selsema jer....after sebulan nnt sehari sekali jer... slow2 untill betul2 sihat... alhamdulillah... disiplin bdk nyer... skarang just amik biler perlu jer...

ok...esok sambung citer lain plk..



0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template