29 March 2016

CNY holiday (penang-trip v1)

adoiii...dah makin kritikal tahap keINGINan mengapdet blog nih... ingat kot masuk tahun baru, rajin la skit...ni makin nazak dah nih... dah ujung bln 3 pun xde ape2 update lg utk tahun ni... slalu ade jgk la update psl
- azam tahun baru
- sambutan bday hubby
- sambutan bday sendiri
tahun ni???hmmmm.... hampeh... sbenar nyer apart from entry2 wajib tu, patut nyer aku nk citer psl vacation bln lepas... hmmm... jap2 aku pikir nk update psl ape dl kali nih...
.
.
.
.
.

memandangkan entry2 blog ni dah byk kpd citer psl kitorg punye jalan2&holiday2-an... so, meh nk citer psl our 1st trip of 2016... ni kire kecil2an je la... sempena bday hubby & cuti CNY ari tu.. as usual, kitorg mmg every year akan join cny-crowd kt atas hiway utk balik kg... n this time xde co-driver(read:fifi).. n hubby pun ngantuk sgt, so aku je la yg drive...frm slim river all d way to kuale.. xlarat nk direct balik penang... mmg agak jem even kitorg bertolak lewat mlm... dkt pkl 12 gk kot..4.5jam sampai kuale...

6/2
d next morning tu lps bekfes trus g penang...to pulau to be exact...sbb mak&abah dah book hotel...saja skali skala bwk bdk2 dok hotel&swim kt pool... depa dh sampai dulu... hotel rainbow paradise kt tjg.bungah... sbelah hotel flamingo yg kitorg pernah dok dl... mak amik 2rooms apmt... selesa...view pun cantik... mak dah siap tapau NASIK KANDAQ TAJUDDIN HUSSEIN!!... yummmehhhhhhhhhh... then ptg tu pi berendam kt kolam.. mlm mak amik bbq buffet dinner kt hotel.. siap ade BDAY CAKE utk HUBBY... ok gak food2 dia... lps dinner masuk bilik je la..bdk2 dah kepenatan berendam td... dlm pkl 11++ tu aku&hubby kluar...tinggal bdk2... DATING laaaa... kami pi feringghi... cdg nk jln2 night market...skali nyer sumer dah start tutup... aku beli jagung cup n kami lepak minum kt stall dpn holiday inn tu je..




7/2
d next day lps bekfes bdk2 g berendam lagi... lps checkout, mak&abah balik sbb nk g kenduri... kami bwk bdk2 g TOY MUSEUM... xla besar tpt dia..tp ok la... byk toy2 yg zaman aku kecik2 dl pun ade... dekat sejam gak dlm museum tu... then kami pi pekena nasi briyani&cheese NAAN kt dKAPITAN.. yummehhhhhhhh... tp bdk2 ni dah penat...mcm2 ragam la diorg,.... sabaq je laaa... then hubby bwk ronda CHOWRASTA road... pekena ais kepal... cendoi... then kami balik Q naik FERRY... bdk2 enjoy...










8/2 - CNY
mak masak ITIK GOLEK for lunch ari ni sbb zara request dr aritu lg dah... then bdk2 berendam dlm pool-tokwan... ptg tu bwk diorg ronda VISION PARK...happening gila kt situ... ramai org..mcm2 aktiviti... mlm tu b4 balik puchong, aku&hubby cdg nk cari charkuetiow tp katup...so, kami mkn nasik arab publicbank je la... pkl 11.30pm baru bertolak... 3.30 sampai umah... alhamdulillah...



9/2
hubby kejer....since mama&abah aku ade kt umah yeop...so aku bwk bdk2 g saner.... lepak2... mlm tu nyanyah belanja dinner kt KELAB SHAH ALAM..



10/2
patut kejer tp aku malas...so, amik MC... bwk zara&qiqi g tgk wayang OLA BOLA kt dpulze...

dah alang2 tu, aku nk selit sini je la...entry wajib... BDAY HUBBY... kitorg sambut ala kadar je kt umah...aku beli kek&order dominos...




HAPPY 36TH BIRTHDAY SYG... 
WE LOVE U SOOOO MUCH!! 

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template