02 December 2015

RIFQI turns 5! (&qiqi's convo)

alamak...last month lupa nak buh entry kt sini... aihhhh.. #aging .... bz pun yer gak... lately byk analysis nk kene buat...

ok2...byk nk citer ni.... 1st... QIQI's BIRTHDAY!!!... yup2... last month was my BINARY-BOY's birthday... 011110.. sudah 5 tahun... alhamdulillah... anak teruna yg k-pop ni dah makin membesar... dah pandai solat...berzikir.. n yg paling latest, dah boleh membaca&mengira... alhamdulillah thanks to ticers kat tadika dia.. ticer shima&ticer ita...kesayangan iqi tu... dulu kitorg risau sgt sbb problem tadika dia tu & qiqi tu himself rase mcm agak slow kalo nk banding dgn zara... but alhamdulillah...nmpk byk improvement skarang... walaupun membaca tu tak de la lancar sgt lagi... but still better... alhamdulillah...

hmmm... dr segi attitude... biase la...bdk2.. bergaduh dgn zara tu dah jadi RUTIN hidup diorg.. nk kluar pintu umah, gaduh!...nk masuk keter, gaduh!... nk duduk dlm keter, gaduh!... adoyaiiiiii... blh sakit jantung dgn diorg ni... nauzubillahiminzalikkk... tp kalo time baik tu kang, alhamdulillah,.... gelak2 sakan... esp time tgk citer yg diorg suke... oh!... citer psl bende yg dia suka... he love ROBOT thingy... TOBOT...ROBOCAP0LI... mcm2 lg la... main lego.. bola... kire dah ke arah boyish la... dl aku risau gak, main masak2 la..doll la... skarang pandai dah.... i guess its all about time la kan... n pendedahan diorg terhadap bende2 tu... i guess kawan2 dia pun pengaruh besar gak ni...

tapi ade 1 perangai dia yg kadang2 buat mama rimas...suke melesehhhh... manja2... skit2 nangisss.. tp biler pikir2, kesian kt dia... middle child syndrome kot... dgn bahasa lain nyer kurang-kasih-sayang... KKS kata pak ulon... so, kalo mood aku tgh baik aku layan la... kalo idok...mmg kene reject/tempik la ngan mama.... *soriIqi*  but 1 good thing pasal qiqi, kalo suruh dia mengemas.... ko akan nmpk kesan nyer... HE WILL KEMAS.. esp meja dia..biler aku suh kemas, he will kemas... mmg akan nmpk meja tu akan clear skit... tapi kalo tgk cara nyer tu mmg hmmmm... dia longgok jer semua nyer ke tepi!!... but still... nmpk la HASIL nye kan??... kalo nk bandingkan dgn si zara...ya Allah...punye la liat nyer nak mengemas...n when she kemas..esp her meja... time tu laaaa dia nk BACA...belek2 buku2 dia tu...so??? biler nk siap kemas nyer kakak oiiiii??.... mmg tension... aku kene cari task lain utk zara ni yg dia blh master... keje2 mengemas nnt pass kat iqi... at least i know his FORTE.... :)

eh... pnjg plk citer psl qiqi eikk... ok lah..nk citer psl borthday celebration dia sbenar nyer... mula2 xde pun plan nk buat party ke ape... tp kesian plk.. n kebetulan his bday falls on sunday... so, aku buat adhoc planning la jgk.. tak de beriya2 pun... ajak my siblings&mamatok side jer..dtg umah.. makan2... aku order kuetiow grg kt ustzh taman tu.. then aku msk spegeti olio oglio..buat grg naget.. n nyanyah&fifi mai awal...buat ROTI JALA.... kari ayam dia aku dh msk d day b4... mamatok as usual, sponsor kek..n congo bars... :) n biscuit for his doorgift... this year kitorg g borong bekal mknn kt mydin... buh air kotak... n biskut mamatok... tu jer.. buat pun 50packs je...

here some pict during d makan2...

d doorgift... taperwer,air kotak, biskut mamatok... sticker tu kitorg buat sendiri... aku tlg punct, qiqi tlg kaler, kakak tlg tulis...

d food...

me&my guest

d robot cake from mamatok...sgt kreatif!!

with mamatoks

with AHHs

bday boy yg sgt hepi dpt byk pwesent!!

then on friday tu aku amik halfday, buat bday kt skolah dia... bwk kek n beger benjo... lps tu blanje dia main bowling kt ioi city mall... then we had fish&co for dinner...sempena zara dah abih exam..



beli kek kt kings jer

qiqi n his frens

lea takde..blom amikk kt skolah

hepi sgt dpt main bowling..even just 1 game..n most of it masuk longkang!!
qiqi&lea...at fish&co


alhamdulillah...dpt celebrate even simple2 jer... mama tau qiqi happy... semoga iqi jadi anak yg soleh... yg rajin tolong mama&abah.... akan jaga mama&abah biler mama&abah tua nanti... n jaga kakak & adik jgk... semoga abang berjaya...dunia dan akhirat.... amin...

HAPPY BIRTHDAY IQI!!!... 
we love u sooooo much! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Qiqi's 2015 Convo
alang2 citer psl qiqi ni, nk citer skali la dia punyer convo ari tu... this is his 2nd convo of his life...kt bright star(formerly known as smarts0leh).. this year dah advance skit la... since bdk dah tak ramai... so, mcm2 acara gak la masuk... mula2 nasyid 'bismillah'... then main performance nyer... pentomin 'Tiada Lagi'... citer psl mcm uda&dara... perjuangan leftenan adnan..something like that lahh... dia jadi penari lagu uda&dara(opah's fav song)...n jagi POSTO... kayuh beskal atas pentas... hehehe... 

then last tu biase la ade penyampaian hadiah... dia dpt award Murid Kreatif 5yo... hehehe... good job iqi!!!... alhamdulillah...:)   

ni some pict... video dia menari ade kt instagram... :)

qiqi sorang pakai jubah kelabu...mama malas nk beli jubah putih...sori iqi..


with his trophy

good job iqi!!..
 

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template