20 October 2015

SEPTEMBERku...

haihhhh...makin susah nk tgk update kt blog ni yer???..ni semua JEREBU punyer pasal!!.... hahahah!! tak-pasal-pasal...

ok2... meh update citer jalan2 mase bulan september pulak...(yer....aku tau skarang dh october...bawak bersabor...satu-satu...)...

KE KUANTAN KE KITE?

mase tgh bulan 9 ari tu hubby ade jemputan kawan dia kawen kt kuantan... mmg kitorg dh lama plan nk coti-coti-kuantan ni... ari tu aku siap plan nk pi gambang...tp last2 tak jadi... kire VERY-SHORT-TRIP je la... tak sampai 24jam pun kot kt kuantan tu... jumaat(11/9) mlm tu kitorg bertolak... dh nk masuk DUKE tu si lea plk MUNTAH... byk giler!!... aku dh ready plastik..tp xsempat nk tadah... abih penuh carseat n atas seat keter tu dgn muntah dia... nasib la tak kene aku... sluar spare tak bwk plk tu... kitorg singgah kt shell gombak b4 masuk simpang ke karak tu.. lama jgk la nk mencuci nyer... udah nyer sampai kuantan dh dekat pkl 1am kot... kitorg trus ke resthouse yg pengantin provide tu....bagus kwn hubby ni...siap bg kitorg tido resthouse...'rumah tamu sri gelora' nama nyer...kt tmn.gelora kuantan... sbb dia mmg buat majlis wedding tu kt situ... dia mcm bunglow kerajaan yg besar giler...ade 6-7 bilik gk kot..selesa gk la..mcm hotel... slack nyer takde towel jer...nasib la ade bwk towel budak...

12/9 - esok pagi nyer tu aku google la tpt menarik kt kuantan utk bekfes.. rupe2 nyer femes tmn.gelora ni... dekat je dgn teluk chempedak... memandangkan bdk2 bgn awal, so, kitorg kuar la bekfes... mula2 ronda dkt tmn.gelora tu...dia mcm tpt jogging la.. ramai org...then kitorg g pantai teluk chempedak tu... pi kedai mee kari femes..hoi yin ke ape ntah...tak ingat dah... kedai cina tp mmg halal... mmg org melayu je pun yg penuh kt situ... aku order mee kari 1, mee kicap 1, bihun sup 1...sajer nk try... tp mmg mee kari dia sedap!!..si zara suke mee kicap dia..  selesai makan, kitorg lepak2 tepi pantai tu kejap...pkl 9 br balik resthouse...
signboard tu tulis nama kedai..menu dia ade 4-5 jer...senang...

lea buat 'peace'

our delicious breakfast..kuantan style...

main pasir

love birds...hikhikhik...

dkt dataran teluk chempedak...happening gk tpt ni...


kt bilik, rest2...bersiap... pkl 12.30 tu org dh start ramai kt bawah...so, kitorg pun turun la makan... mcm vvip plk rase nyer... turun makan...amik gambor...then naik bilik... hehehhe... bagus konsep kenduri kt situ... dewan bersanding nyer pun cantik... family blh dok mkn kt dlm...tetamu makan kt khemah kt luar.... bdk2 suke bebenor sbb dpt mkn eskrem mcm kt mekdonel tu... rifqi sampai 2 kali la amik...

lobi infront of our room

me & my anak teruna

hubby n anak2 daranya

nice walkway to d dewan pelamin

us with pengantin

alololo.... baby mama dah besar...mcm pwincess

attempt utk amik family pict...agak gagal..xcukup sorang


lps zohor baru kitorg bertolak...mase tu org pun dah reda skit kt bawah....xde la segan sgt nk angkut brg depan tetamu2 tu... kitorg trus balik jer...tak tau nk singgah mane...nk singgah r&r pun bdk2 tido... sampai umah dkt magrib rase nyer... haaa..kan betull...xsampai 24jam pun tinggalkan umah tu... :p


RAYA HAJI 2015
hujung bln tu raya haji plk... kebetulan raya hari khamis..so hubby cuti pnjg... aku plk amik cuti jumaat tu... rabu tu hubby kene amik cuti sbb skolah qiqi tutup...cikgu2 nk balik kg....xpela..bagi chan la kan...cikgu2 baik... mlm rabu tu kitorg bertolak....uchu nk ikut...so, dia la yg drive... jem jgk jln mlm tu... kitorg drop je dia kt kampung...then kitorg trus ke penang... pkl 4am gk rase nyer sampai bertam...

25/9 - pagi raya tu depa sumer pi surau... aku&lea jer tinggal umah... depa balik n mkn bekfes... then mak ajak pi surau...tgk depa korban lembu... aku jenguk kejap je... then balik bwk lea... ari tu mmg xde buat ape pun.... lepak kt umah jer... (ye ke???aku dah lupe sbenar nyer....nanti kalo ingat, aku edit balik...)

bdk2 br balik smayang raya

all in thier jubah

lea & abah tgk proses sembelih


26/9 - ari ni plan nk balik kuale,,, tp b4 tu nk pi kulim dl..pak lang(belah mak) ajak makan2 kt umah dia... dkt pkl 1 gk sampai umah pak lang...lps guys balik solat jumaat baru kami makan... then family belah mak semua sampai... lps settle makan br bertolak balik... sampai kuale dah nk magrib..

at pak lang's hse... lea buat PEACEE..

qiqi took this pict of his tok wan

n his abah

me n my sleeping pwincess...otw back to kuale


27/9 - ari ni ade jemputan k.lin(kazen aku belah abah - anak mok yong) ajak anak dia nk bertunang... kitorg pegi tgh hari skit.. sampai sane..makan2... then lepak2 jap... then balik tu kitorg singgah tapau POPIA STESEN... n LAKSA POKOK LIMAU...haaaa...lama tak pekena mknn spesel kuale ni.. petang tu aktiviti riadah... main badminton....teringat zaman kecik2 dl.. kat laman ni la aku belajar naik basikal.. main SAMESOT... main badminton... skarang main dgn anak2 plk... hubby siap dpt tolong abah aku mesin rumput... mlm tu kami dinner LAKSA yg sedap... dah settle sumer, baru kitorg bertolak balik.. tu pun dh dekat pkl 11pm kot... sajer tak nak balik esok... konfem jem punyer... alhamdulillah sampai puchong pkl 2.30am... jln clear...

us while waiting for uchu pi tapau laksa

d femess popia stesen (dah kurang sedap la kulit dia..agak keras)

badminton time!!... mcm time dolu2...

menantu kesayangannnn...  :p

uchu n zara..dlm bonet keter pun blh posing


dah alang2 tu ni aku blanjer skali gambar perangai si lea dlm bln 9 ni...antara MILESTONE dia utk bulan ni:
- mulut makin byk cakap... more words in her dictionary...
- TANTRUM...(siap bergolek2 time mandi..xpernah ade anak aku tantrum mcm ni.. kalo dgn zara&qiqi dl aku marah2 jgk... dgn lea ni dh pandai skit dah...tahan sabar... biar dia mengamuk dlm 5min..then pujuk n ckp elok2.. nasib baik la dlm 2minggu je perangai tanttrum ni... skarang dh slow down dh... its just her motion development..)

- pandai buat PEACE biler nk amik gambo (Refer gambor2 kt atas)
- suka TIRU apa saja org buat/cakap (mmg bahaya ni!!)

auunnnnnnn...chak!!!

ape kakak buat, semua dia nk tiruuu..

aksi TANTRUM...




0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template