12 August 2015

Lea 1st ever BIRTHDAY


this is another post-tebus-kesalahan-by-mama....

errr... mule2 mama nk mintak maaf... sbb actually, we din celebrate ur 1st bday at all... errr... gambar ape pun xde... ade a few sebab... 1st, sbb kiter(read:mama) eksaited sgt nak pi holiday kt kerteh 2days after ur bday... n d day after ur bday is mama&abah punyer anniversary... so, mcm terlepas pandang kot to ur bday celebration... celebration je...bukan tak ingat langsung d date... mama siap post kt insta lagi... hehehhe... lg pun u're just 1... kalo celebrate pun i dun think u'll remember... *ngeeeeeeeee*... mama promise, next year kite selebret okeh... lg pun ari tu abah xde...nunnnnnn jauh di kerteh... i'm sorry yer lea...  beribu-ribu kemaafannnnnnnnnn....

ni mama punye post on ur bday:



ni uchu punyer post :


hmmmm alang2 dah citer psl awak ni...meh la mama citer update awak errr.. 4months after ur 1st bday... read: lea is 1yo4mo now :)

u're soooooooooooooooo entertaining skarang.... u're at d age yg lea buat ape pun will make mama geram ngan awak... ur smile, ur potpet2, ur sleep, even d way u walk oso can make me smile... seriously!!... kan best awk mcm ni jerrrr... COMEL tahap MAXIMUMM!!... (aku puji anak sendiri, so what???? )

mulut dia potpet sgt skarang ni... ckp ape ntah?? tp as d mother, i know most of what she meant... like potpet2 tunjuk kaki = nak pakai sandal,
potpet2 xtentu arah = nak blanket busyuk dia (yer, like kakak, she got her benket busyuk jgk... it started bila aku nmpk dia peluk tshirt abah dia masa bangun tido.. dok sapu2 kt muke... so, aku ganti dgn tudung aku yg kain tshirt...kaler merah/pink... dek sbb pnjg n memudaratkan, aku potong 2... senang, kalo basuh, ade spare 1 lg.... dia mmg obses bgn benket dia tu... esp time tido... nk tdo tu kang dia amik ujung benket tu sapu2 kt muke sampai ttdo... kalo merengek terjaga tgh mlm pun bg je benket tu, konfem senyap balik... in a way, senang kejer mama... heheheh.. )
lea n her benket... tgk dia gentel ujung benket tu then sapu2 muka dia..

biler potpet2 bunyi mcm 'berb'... tu makne nyer bird...
'oofff-ooofff'... tu bunyi dog...
'yawwwww'... cat...
hentak2 kepala... tu horse... paham????  hehehhehe... mcm tu la... hanya mak nyer jer yg paham...

- bab nk tido, mesti nk melekat kt mama dia... kdg2 atas perut...kdg2 bwh ketiak... tgk la mana dan...
- minum air kosong mmg senang... bg je botol susu isi air kosong... kdg2  nk tido pun minum air kosong jer...
- gigi dia ade 4+2 br nk kluar... dh lama start kuar gigi...b4 setahun lg kalo xsilap(mak byk lupe dah...urat byk putuihhhh...maklumlaaa anak dh 3...)
- walaupun gigi br 4, tp mknn feveret dia ialah KREPEK!!... dia gigit2 then kulum2... then telan... mmg laju dia makan...
- bab kenal body/face part pun dah pandai... kalo rajin cari video aku buh kt insta mase balik raya ari tu... dia tunjuk mata, hidung, pipi... part lain mcm rambut, tummy, kaki, tangan...sumer blh dah... opah kata lea ni cepat pandai nyer banding anak2 yg lain... bukan pandai jer... opah kata bab rambut dia lebih dr org lain... bab mata sepet... bab kulit putih... semua llebih dr org lain... ye ke opah?? alhamdulillah... semoga yg elok2 saja utk cucu opah yg sorang ni yer... in sya Allahhh...
- lea ni suke tgk bdk kecik dr dia (ha! jgn nak suruh aku bg adik lg kt dia!! bwk2 bersabar.. aku xpuas lg gomol lea ni) ...kalo tgk baby/bdk kecik dr dia, dia geram.. mcm nk cubit2, tp dia xcubit pun... pandai usap2 kepala baby tu...cium2...
- ringan tangan bab nk salam org... esp time raya ari tu... blom ape2 dh hulurrrrrr je tgn tu nk salam.. kalo zara/qiqi dl jgn harap laaa...  bye2 org pun rajin gk lea ni... kdg2 dh jauh dah... dlm keter tibe2 nk bye2 lg... layankan aje la yer dikkkk....
- kdg2 dia buat lawak, jalan sambil tgn ke belakang, tunduk...ala2 org nk start lari tu... dh mcm ayam nk kejar org pun ade gk ruper nyer... ntah ape2 la lea ni... kalo dia jln2 then jatuh, jarang la dia nangis... trus bangun n jln lagi... strong girl!!..
AMOI SANGAT!!

pakai baju kakak... :D

with kakak, mamatok&papatok... (lea's fav ppl: papatok, atok, uncle azhar :p)

reading session with abah.. she loooooves sebut 'ABAH'... anything sound with 'B' mmg feveret dia.. n her voice is very LOUD!!

eh ok la..mama dah xde idea... lenkali sambung..in sya Allah...






0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template