20 May 2015

serangan otromen di genting highlands

haiiii...*wave*

aku baru perasan yg aku hanya akan rajin update blog biler balik dr holiday...just nk citer psl d holiday jer... mayb sbb entry mcm tu senang nk citer... ade kronologi... n tak susah2 sgt nk fikir isi nya... kalo citer psl lea's development ke mcm payah skit sbb nk kene recall balik 1-1... heheh...
ok2...so, memandangkan dah trend nyer gitu... nk citer psl ade 1 holiday trip kitorg yg aku blom citer kt sini... its our short trip to GENTING highlands...

lea kene ciken pox at 10mnths

kt muka ade sikit2 jer...
we went on 20/3 ari tu.....time cuti skolah... i book hotel 1st world..friday tu aku amik cuti.. pdhal ari isnin-khamis aku WORK FROM HOME sbb LEA kene CIKEN POX... kesian dia...(yer...anak2 ku semua kene ciken pox mase baby...alhamdulillah...xsusah nak jaga)... nasib baik boss baru bg aku WFH... n lea sempat sihat b4 friday..... tinggal bintik skit2 je..  so, friday tu lps bekfes kitorg kuar... singgah gombak sbb hubby nk solat jumaat...then kitorg lunch kt old town... aku plk tak brape sedap badan mase tu sbb ni*ple luka...siap ade nanah...d nite b4 tu pi amik antibiotik n pain killer... bengkak susu pun sama sbb dah xleh nk direct feed... sakit giler kalo DF... rase nk nangis...

lobby hotel kt new building.. bilik kitorg kt tower tu
lps lunch trus naik genting... n checkin... besar giler lobby hotel tu... nasib baik xde la lama sgt nk tunggu...org ramai giler kt situ... ptg tu xde buat ape pun...lepak je sampai lps magrib tu baru kuar... sbenar nyer ade tujuan lain dtg genting ni... nk tgk ULTRAMAN SHOW... aku book hotel tu skali ngan tiket show tu...show start pkl 8pm... punye la jauh nk menapak nak pegi hall tu.. rifqi plk masuk2 je panggung tu terus meraung!!!... mayb sbb gelap n bunyi kuat giler.... nasib baik biler dh jumpe seat kitorg tu, dia slow down n ok dah... show nyer kejap jer...dlm sejam jer... tgk otromen lawan2... boleh la nak layan once a lifetime... oh, lupa nak habaq, laki aku tu pun peminat tegar otromen jgk... tu yg setuju jer tu nk pi tgk show ni...
nampak ultraman 3 ekor... ade 7 semua nya..kalo xsilap..

sesi bergambar dgn otromen... siap print&frame.. rm35 rase nyer

ade yg berlingkau kt atas tuuuu...


lps abis show kene Q plk nk amik gambar ngan otromen... lps amik gambor br pi makan kt marry brown kt situ...  sbelom masuk bilik pi amik2 gambar dlm kt area hotel tu...

d next day... pagi tu pi buffet bekfes kt hotel... ok la menu dia... org ramai giler... dh mcm kt dewan makan plk.. lps tu balik bilik...bersiap... pack2 brg siap2... then trus checkout... then kitorg g indoor park genting tu... main la dlm 5-6 rides... tu pun pancit dah kitorg.... pi lunch kt kfc/mcd dlm tu... then gi pusing2 kt ripleys tu... then balik.. singgah umah mamatok... mlm br balik umah...

genting in-door park... with statue of liberty

kt dlm ripleys...itu jaws punya jaw.. :p

qiqi looking sooo cute dlm funny mirror tu

background 1st world hotel

d skinny girl with d fattest red indian (?)



0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template