19 December 2014

LGKW2014: day 3 (island hopping)

hi... ok citer day 3 plk.. as planned, mmg ari ni nk g island hopping..pakej tu g pulau dayang bunting(PDB), tgk eagles & pulau beras basah... sama la mcm kitorg pernah pegi zaman berchenta dl(pegi ramai2 dgn kwn2 yer).. kata nye boat jln pkl 9am...
my lil bambam

lepak while waiting for d boat

mase kuar bilik tu pun dh 830am..kelam kabut skit la.. singgah kedai dpn tu tapau nasik grg... kitorg ade bwk roti butterscotch n air mineral utk bekal.. trus gi kt payung tpt org island hopping tu n lepak situ dl.. org tu kata kene tunggu org yg nk bwk tu otw... ok...sambil2 mkn nasik grg sambil2 main pasir.. lewat gk la org tu dtg...pkl 9.40 gk rase nyer... naik van org tu g kt port kt porto malai resort tu(last time pun naik kt situ)... sampai kt situ tgk org ramai giler!!... sesak dh mcm kenduri kawen!!.. boat pun byk... tunggu kt situ dlm 15 min gk kot... br la diorg panggil utk naik boat... tpt naik boat tu pun dah berselut/kotor!.. byk sgt boat kot... mencabar la jgk nk naik boat tu...dgn bdk 2 org...ngan lea nyer... ngan asap boat nyer... redha je la... 1 boat ngan kitorg tu ade 1 family melayu n ade couple yindia.. mula2 kitorg dok dpn skali.... tp perjalanan tu bumpy sgt...bahaya utk bdk2 n baby... so, diorg suh kitorg dok line tgh...kurang bumpy skit... alhamdulillah bdk2 ok.. tak de la takut ombak or mabuk laut ke.. lea pun senyaaaaapppp jer.. sampai kt PDB tu dia tido dah... bagus betul lea ni...


d kids 1st experience on speed boat

thats d pulau dayang bunting... gunung tu mcm a pregnan lady tgh baring

diorg bg masa sejam kt PDB.. so, kitorg menapak la naik bukit..turun bukit nk sampai kt tasik tu... penat weyhhhh... tp bdk2 tak komplen pun... zara laju je jln... aku ni dukung lea... qiqi jln w abah nyer... sampai kt tasik tu tgk dah lain sgt dr yg kitorg dtg dulu... skarang diorg buat proper platform.. ade 2 pool(1 kids 1 adult).. ade tpt rendam kaki n main boat kayuh... mcm2 la.. org pun ramai giler.. sejam tu kire tak puas la nk main kt situ... kitorg berendam dlm pool adult je la... dl mase pegi, berendam dlm tasik tu jer.. pakai life jaket ofcoz.. lg pun dl ade apis d lifesaver... :p  zara jumpe classmate skpu2 dia kt situ... oh! n my fon jatuh dlm pool tu mase sibuk berselfie pakai monopod!! masuk air!! 2ari gak la aku phone-less... -_-  nasib baik blh on balik..kalo tak, sure dh dpt fon baru... hehhee... :p


dh sampai PDB

kt tepi tasik
org naik boat..turun naik bukit... dia blh sedap tido!!

family-fie dlm pool... last pic b4 fon masuk air!!nasib baik gambar cantik.. :p


pkl 11 tu kitorg start gerak dr tasik tu...panjat/turun bukit tu...tunggu boat...sempat gk la bg lea nenen time tu... nak naik boat tu pun sesak!!.. tp jetty tu ok la jgk..proper... then boat bwk g tgk eagles makan.. kt pulau ape ntah... dh xbyk burung nyer... tp tgk muka zara & qiqi tu, nmpk mcm kagum la jgk...
masa tgk eagles... tu boat2 lain..dh mcm rombongan...

can seed eagles?

dlm 5min tgk eagles tu then g pulau beras basah plk... mmg beach kt situ still cantik..pasir bersih... diorg bg sejam gak utk mandi laut... tp boat punye la byk..org ramai... laut dia byk batu... luka kaki aku!... xpuas sgt berendam... sbb crowded sgt kot...(malas nk g jauh2)... dgn asap boat nyer... berendam ala kadar je la... zara dok main ngan kwn dia tu(fatin najwa)... si qiqi pun xnak masuk air... aku bwk lea je la... bhl plk dia berak!!... nk basuh tp xde toilet plk kt situ... nk cuci dlm laut tu mcm xsampai ati kang abih kotor.. :p so, biar je la dl..lg pun lps ni nk balik dh..
zara main pasir at pulau beras basah

lea tgh buat 'kek' kot mase ni...sedar2 dh bocor kene baju aku

lepak2 here..

dlm pkl 2.30 tu sampai blk kt port... van tu trus antar balik.. lps bersiap2 tu, kitorg kuar g area dpn underwaterworld tu...dekat je..jln kaki pun blh..tp sajer drive... kebetulan ade kedai makan dpn tu... lunch la kt situ...lunch pkl 330....hahahha... then sambung soping coklat skit kt dZone tu.. lps tu balik.. ptg tu ingatkan nk pi berendam last-round... tp mcm malas plk nk kuar...

lps magrib tu kitorg kuar lg...jln kaki sampai kt underwaterwolrd tu... cari port nk dinner... tp b4 tu sempat singgah psr mlm dpn underwaterworlld tu...bl tshirt suvinier utk bdk2.. we end up dinner kt aaliah rest tepi pantai chenang tu... dl pun pernah mkn kt sini.. masa dtg ngn family AHH aku dl siap karok lg kt kedai ni... skarang tpt karok tu tutup dah... tp kecewa betul la mkn kt situ... dah la lambat!.. tak sedap plk tu!!... PANGKAHxxxxxx... next time jgn pergi lg yer... kesian bdk2 dh ttfo tunggu food sampai... :|


0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template