28 October 2014

ayra azzalea turn 6mo!

happy 6mo birthday azzalea!!!

alhamdulillah... dah 6mo... memang i've been waiting for this date.. esp since d day d 'kakak taska chomei' said 'susu dia xcukup td..kitorg bg air masak'... ya Allah... kesian nyer baby mama ni..(memang diorg dh bgtau awal2 dl kalo xcukup susu, diorg akan bg air masak..yes2..i know..its not good for babies...) tp diorg bg tu dh petang..time aku dah nk amik lea... just nk bg dia ilang dahaga.. dun worry yer... i'm ok with that...cuma kesian jer...

 
so, from that momment aku dah cuak coz stok susu mmg dah sgt kritikal.. until last week, mmg ade lebih 1-2botol je dlm freezer tu... mane tak nyer.... aku pam kt opis 2 kali jer(byk2 kali kang xjd keje la plk kan..ape plk boss kater).. pam 2 kali tu dpt la dlm 2-3botol jer... sikit kan??...takpe..better sikit than nothing..alhamdulillah... then balik umah dlm pkl 7.30-8pm tu aku bg dia susu n pam jgk..then pagi2 b4 g keje pun bg direct n pam... so, total dl sehari dpt la 4botol..so, kene topup la dgn stok..aku mmg bg 6 botol of 3-4oz... jadi, during wiken mmg kene pulun pam!!pam!!pam!!..

aku mmg target nk bg dia EXCLUSIVE breastfeed at least 6mo.... n alhamdulillah..berjaya... tho for d last 2 weeks aku dah start bg dia MAKAN... but start with cerelac(tin biru).. tp tu tak kire la kan..hehhe... tu makan...bukan minu...bukan FORMULA MILK... so, i consider myself BERJAYA!!.. hahaha...  bab makan tu pun ade ralat gk tu...konon yer nk bg 1st food dia tu mkn buat sendiri...bubur nasi or fruits/sayur ke...tp dek sbb mama nyer sgt bz... tak menang tgn nk buat...makan terpakse la berserah kpd mknn TIN... redha je la yer dik.. janji sihat... :)  (mmg dah rasa dia berat skit sejak seminggu ni)... biler aku suap dia xbrape nk mkn ...tp kt taska abih je carelac yg aku bg...

jd...berbalik kpd kisah nk exclusive BF ni... aku harap dpt la berpanjangan..at least for another 3mo... or mayb till she is 1yo.. tp aku akan still spare FM la kt taska dia...incase kan.. skrang pun dh mmg bg cerelac tu 3scoop kt taska..n wiken ari tu sempat buat puree carrot..so, bg la jgk kt taska..she LOVE it!!

ok lah...kiter citer psl tuan punye badan plk.. rambut nye yg spesel tu dh makin panjang...'side-burn' dh masuk tinge..rambut yg tercacak2 tu dah jatuh..ala2 'fringe' gittew... tp dah nk masuk mata.. nk kene trim nnt ni... org nyer pulak punye la KEDEKUT nk SENYUM.. kalo senyum pun sikit2 jer...senyum SENGET...mcm abah nyer... :)  payah nk dengar dia gigles... very hard to pls!!.. kene 'agah' betul2 br nk gigles.. stakat ni zara je yg blh buat dia gigles.. tu pun kakak kene lompat2 dpn dia..

alamak...dh nk balik!!...esok la smbg citer...

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template