25 April 2014

waiting game!!

0 comments
this WAITING game is KILLING ME!!


adoyaiiiii!!!...babyku sayangggg... bila nk kuar ni??? mama dh boring ni dok umah... dah 3 HARI mama ponteng kejer tau!!... on 23/4 tu ok lg...mama mmg nk rest kt umah.. on 24/4 mama harap awk kuar sbb date cantik.. tp mayb awal sgt kot..ok fine... today, 25/4 pun mcm xde gaya je awk nk kuar.. pdhal kalo ikutkan kakak&abg awk tu kuar time ni la...awal 4days... tp sbb japg pkl 3pm ade appoinment ngan doctor.. so, mama harap awk blh buat magic la..kot2 nk kuar ari ni..

tapi... ape2 pun.. mama tau... ni semua kuasa ALLAH... its all up to HIM... when he say not yet, its not yet...  so, ok la... take ur time.. yg penting, when it happen, things goes VERY SMOOTH... less pain.. NO PANIC... insya Allah... n of coz..both of us sihat walafiat nanti... aminnn...

btw.. dgr video ni.. tgk abg awak  ni... he's been asking mama EVERYDAY!!.. BANYAK KALI!!..  sambil ngadap perut mama.. dia akan tanye...awk dgr tak??  mama dah xtau nk jawab ape syg... so, cepat2 la yer kuar... abg awak dah tak sabar nk jumpe awk... (n hopefully dia tak marah awk :p)


n ni gambar2 mknn yg awk suruh mama makan sbelom awk kuar..
ikea meatballs

garret popcorn (ur abah suprise mama with this..dia xckp pun dia pi klcc bl popcorn ni.. :) )

SFC extreme mocha & pretzel aunties anne... tq uchu sbb bwk mama pi midvly mkn ni & sushiking.

n this was last 2 days.. u make me msk lauk udang grg kunyit&sayur bendi..even tho mama dh declare 'tutup-dapur'...

14 April 2014

its gonna MELETOPS soon!!

0 comments
astaghafirullah hal azim..... lama sungguh dah tinggal blog ni tak berupdate... "maafkan hamba penunggu gua....".... hehheh... pecah rekod betul ni!!... 3 bulan xupdate!!... bukan xactive media-sosial... tp kt blog ni memerlukan lebih masa..kalo nk bandingkan dgn fb or instagram... so.... paham2 sendiri la yerrr...

ok2.... xtau apsal ari ni tiba2 angin rajin bertiup kencang plk..tiba2 rasa nk update... sure ptg ni hujan lebat!!... hahhaha!!... mayb sbb ade event yg SANGAT BESAR akan terjadi very2 soon!!.. event yg sgt MELETOPS!!!!... heheheh... yer... aku yg dah nak meletops ni!!.. in syaa Allah in 2weeks time (or less) babyNo3 ni kuar la kot... due 29apr (anniversary date)... tp kalo ikut zara&qiqi awal 4 hari... so, 25th la kot... or even better 24th...sbb?... nombor cantik tuuu!!.. 240414... heheh.. nk ikut jejak  qiqi...no.cantik... tp tak kisah la... dah ujung2 ni... yg penting DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN, DIKURANGKAN KESAKITAN, DIJAUHI PERKARA2 YG TIDAK DIINGINI, DAN SIHAT KEDUA2 NYA...aminnnnnn... 

oleh itu...tujuan utama buat entry ni ialah nk MINTAK MAAF SEGALA KESALAHAN, KEKURANGAN, KETERLANJURAN DAN HALALKAN SEGALA HARTA/MAKAN/MINUM.. yg telah hamba lakukan terhadap tuan2 hamba yg sdg membaca entry ini (cheehhhh!...budget ade la org nk baca blog ni kan??)...  DAN DOAKAN SEGALA PROSES BERSALIN NANTI DIPERMUDAHKAN...

iyerr... walaupun dah anak no.3... tp BERDEBOR...TAKUT...SERIAUUU.. semua tu still ade... jgn nk suh aku bayangkan mcm mane proses bersalin yg sebelom2 ni... this is not d good time to do it!!!... all i need now is DOA.. n nk kene review balik amalan2 yg perlu buat bila dah nk bersalin n semasa sakit bersalin nanti... den lupo dah!!!... :|

hmmmm..kalo ikutkan ati ni byk lg nk citer psl babyNO3 ni... kesian dia... xbyk citer psl dia yg mama dia citer kt sini... sorry la sayang...bukan mama xsayang awak... tp tak sempat la... ni mama share dgn suemr org gambar2 awak mase dlm perut je la yer... :D

ni mase week 24...sudah ade baby fat

ni mase week 29...yg mcm jari2 kt tepi dia tu is her kaki... yer...lipat sampai atas...my-future acrobatic-girl!!
ni week 31... last gambar muka yg doc dpt snap... minggu2 lps tu sumer dia dh pusing blakang... camera-shy!!.. but she look like her abang qiqi kan??.. heheh...

ni lah BELT-penyelamat-hidup!!.. aku pakai since week 30.. SAKIT-PINGGANG is my new best fren!!.. cabaran plg besar utk pregnancy kali ni... sejak 2-3weeks b4 tu dh start sakit.. i found this belt n alhamdulillah sgt membantu.. dl pakai time siang jer... lately mmg sentiasa pakai except time tido.. i can't live without it!!..

me&my HUGE tummy!!!... (gambar mase UC annual dinner)

ramai org kata my tummy looks like a boy(inside).. but nope!..its a girl!!.. last week (37) checkup doc said she's engaged n facing back.. where she supposed to faced...during labor... so, hopefully she'll stay there till d time comes... aminn... :)

ok2... gtg... oh!pls... do DOA for me... n maafkan segala kesalahan saya... terima kasih... :)

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template