12 December 2013

bz-months: my lil Saidina Abu Bakar Award winner

another big event for us in nov was zara's convocation.. convo tadika jer... tp sbb 1stimer kan... jakun la skit.. :p  diorg buat kt auditorium kt librabry raja uda, shah alam.. start pkl 8... tp due to experience (masa sports-day ari tu), kitorg dh agak mesti start lmbt nyer.. so dkt pkl 9 gk kitorg sampai... aku sempat goreng ciken fingers n panaskan bihun grg last nite dl pg tu utk bekal... dewan dia ala2 dewan kuliah kt univ. dl.. tp kene bukak kasut... ade pentas dpn dewan tu.. masuk2 je cikgu dia bg beg yg ade gambar convo (pakai jubah pegang scroll).. n sijil & gambar kelas dia... tersentuh hati(nangis) aku tgk gambor tu... comey sungguh!!.. :p
nmpk sgt dewasa dlm gambar ni...

pkl 9.30 br majlis start.. zara masuk utk bacaan yaasin ramai2... patut baca sampai ayat ke-10..tp ntah apsal kt tgh2 tu mcm terberenti bdk2 ni baca...dan2 anak dara aku tu(dia pegang mic) ckp 'sadhaqallah....' laaaa...anak oiiii!!... sabor je la aku!!... hehheheh... then ade afew more persembahan dr cawangan n class lain.. selang seli ngan penyampaian hadiah utk best subjek... xde pun nama zara...
can spot zara?

then last performance tu br class zara... pintomin... dia jd NARRATOR dgn this 1 boy.. drama psl keinsafan.. selang seli dgn lagu... ade 3 lagu... jenuh nk tunggu abis performance nyer...panjang bebenor... lps tu br la d 6yo class punye penyampaian hadiah... siap jubah & iringan muzik gamelan... mcm kita convo kt university tu...hebat2!!.. kagum jap... zara 1st yg naik...

ms&mr narrator
dpt scroll(tipu2) & bouquet spongebob

with her mrs.principle
dh selesai tu ade 1 special award "Saidina Abu Bakar Award"... for student yg excellent in academic, leadership etc... kebetulan hubby kt sbelah announcer masa tu sbb td dia dok amik gambar.. skali nyer dia jenguk, nama ZARA!!!... aku trus bgn dr seat n ready nk g amik gambar jgk!!.. announcer tu siap baca short biography "dilahirkan pd 9Jun2007..hobi membaca..makanan kegemaran MEEHOON!!!"... laaa... terkejut aku!!.... xsangka plk dia blh ckp feveret food dia bihun.. aku agak kot ayam goreng ke ice cream ker.... hahahha!!... ape2 lah kakak oiii... tp berjurai lah air mata bila dia umum ALYA AZZAHRA bt NUR ARDI!!.. penerima award BEST STUDENT smart soleh caw. puchong utama thn 2013... alhamdulillah... we never expect that... sbb td masa award best subject tu xde pun nama dia (mayb cikgu bg chan bdk lain amik award tu kot)...
mata berair everytime tgk gambar ni.. :,)
our pride & joy.. :)

i luv u kakak!!..oh n qiqi too!!
trio bff sharifah-zara-arifah


lps settle tu, dlm pkl 12 tu kira penutup majlis la.. ade sesi amik gambar kt luar dewan.. then majlis bersurai...

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template