03 December 2013

babyNo3 :pregnancy ver.3 part 2

ari ni masuk 18 weeks 5days(5months) dah.. alhamdulillah... kalo ikut babycenter, ni gambar dia :


so far dah 2 kali g checkup dgn dr.raja kt columbia asia.. sama doc ngan qiqi dl... senang, record lama dh ade.. cuma this time dia dah xbuat checkup time malam (dl every tuesday nite)... so, kene la korbankan annual leave.. skali nyer doc ckp dia blh bg MC... laaaaa... lps ni mmg akan ku pergunakan kelebihan itu sebaik mungkin...muaahahahahha!!!...

2-2 checkup looks ok... mase 1st checkup, doc check kaki tangan...jari2 semua cukup... mesin  ultrasound dia tu mmg canggih betul... dia siap blh detect if d baby ade down sindrom ke tak... alhamdulillah takde... :)  
masa 4th month: dh nmpk jari2 dia


2nd checkup was last 2 weeks... 1st soalan doc tanye nak tau gender tak.... we said we dun mind since we oredi have both... :p  n she oso check baby punya jantung... memang blh nmpk all 4 chamber kt dlm jantung tu... cukup sifat... n all other organ dalaman oso looks ok... alhamdulillah...

doc's notes... saper tau apa tujuan aku upload gambar ni?? ...:p

blh nmpk mata, hidung n mulut... :)


owhh.. n last week pegi pureen warehouse sale.. mmg kire awal sgt nk beli bj baby tp sbb next sale ni slalu nyer ujung bln 4...takut xsempat....pegi on sunday petang..baju dh xbyk choice... tp baju siang utk seminggu cukup la... lain2 tu kitorg borong sabun2 n botol storage utk EBM nnt...psl breasfeed, this time insyaAllah nk tingkatkan lg usaha...more than time rifqi... sbb aku dh beli medela freestyle... kebetulan fifi gi holiday london last week...aku suh dia tlg belikan... tgh promo... after convert rm1380... ok la dr beli kt sini... *eksaited*


2 comments:

  1. Oooooohhhh another princess, Masya Allah!!! :)

    ReplyDelete
  2. Oooooohhhh another princess, Masya Allah!!! :)

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template