06 June 2013

us at USS: day 3

samb
- part 1
- part 2

ok...this gonna be d last episode of our USS trip...

25/5 saturday
memandangkan mlm tu tido pkl 5pg.. so, pg tu terlajak plk bgn pkl 9..pkl 930 kelam kabut turun bekfes...org ramai...siap kene Q utk dpt seat... menu still yg sama... dah kenyang...balik bilik, mandi2 n siap2..

dkt pkl 11 kot kitorg turun...ari ni, kalo ikut jadual, kitorg pegi SEA AQUARIUM... papatok xmau ikut sbb dia nk g vivo city sbb last nite dia bl brg, tp brg nyer tertinggal kt 1 of d shop.. so, we got 1 extra ticket to d aquarium...tgh2 Q nk masuk aquarium tu, aku pi jual tiket tu kt ade a group of minah2 ni..SG'rean kot.. tiket price sgd29...aku jual sgd20 je...jd la dr rugi tiket tu.. dlm 10min Q br dpt masuk dlm building tu...masuk2 rupa2 nyer its a museum.. ade pameran maritiem..nk g aquarium tu kene turun bawah... turun2 tgk Q panjang giler!!!... hmmm...nk buat mcm mane...Q je la kan... kitorg budget nk dok sampai pkl 12 je...coz pkl 2 dh nk kene checkout... sevinier byk lg blom beli.. ni Q pun dah lebih stengah jam.. yg si qiqi plk blh buat 'cake'!!... aku biar je...nnt kt dlm baru cuci...


at d maritime museum

tu dia tunjuk ape yg ade dlm kapal yg org2 dulu bwk berdagang...n girrafe&rhino is part of it!!

masuk2 je aquarium tu lalu sea tunnel tu..mmg menarik lah.. then kt dlm tu mcm biase, aquarium2 kecik ade mcm2 ikan...mamatok dh jln dulu sbb dia nk kene kluar dl...bilik dia checkout pkl 1...bdk2 ni ade la stop2 kejap kt tank2 ikan yg cantik2 tu...yg xmenarik kitorg jln laju2 jer.. ade 1 aquarium yg besar giler kt dlm tu... according to papatok, kitorg mmg kt dlm laut...means, yg kita tgk tu mmg dlm laut la..mmg BESAR giler tpt tu...n mcm2 jenis ikan... saper minat bende2 ni blh la nk lepak lama2...kitorg mmg kira express jer... janji tgk sudah... lg pun dgn bau semerbak 'cake' si qiqi...mmg xselera lah nk dok lama2...


sea tunnel mase masuk aquarium tu


thats 1 type jelly fish

dpn tu la d big aquarium..org dok melepak2 dpn tu..


big fish!!
dlm pkl 12.15 tu kitorg dh sampai kt exit aquarium tu dah..ade tunnel again..yg full with SHARK!.. mcm2 jenis... b4 kluar tu biase la...ade sevinier shop... tp mcm xmenarik je brg2 nyer... kebetulan nmpk toilet...pi cuci b0nt0t qiqi dl... then baru kluar building tu..

shark! *background music JAWS*

shark tunnel...

shark kt blakang zara tu tgh tido


kitorg jln pi dpn USS tu...smalam xsempat nk amik gambar kt globe tu..sbb ujan kan...so, ari ni singgah la amik..tp org ramai giler... selit2 je la.. then singgah gift shop kt luar tu... beli ape yg patut...perabih duit... beratus SGD jgk terbakar... hehehhe... :p 

bhgn depan kapal besar yg ade girrafe&rhino td...

gambar wajib...ramai sgt org...terpakse la yg lain2 tu pun enterprem..:p
love this!!
then trus balik bilik...pack2.. solat zohor...then trus checkout...ngam2 la pkl 2pm... van vitto yg ktiorg naik ari tu dh siap2 tunggu kt lobby.. so, trus lah ke changi airport...

sampai sane, checkin...flight pkl 5pm... so, sempatlah makan kt situ... byk gk restoran yg halal kt airport tu...tp kt terminal 1 tu, ade 2-3 je...we choose rest. papamia....dia exactly mcm paparich kt m'sia ni...menu pun sama.. price pun almost sama!!.. tp in sgd lah... lps kekenyangan, jln ke gate C24.. kastam diorg loghat jgk...gunting aku yg xbrape tajam tu pun depa amik.. aku pi tpt lain xkene tahan pun...oh, lupe nk citer...mase dtg ari tu...mamat imegresen yg check passport kitorg tu punye la 'cengeyyyy'!!... melayu...hensem..nama elfy ape ntah(mcm pompuan plk eik).. garang betui!...senyum pun xnak.. aku masuk tu ngan qiqi, bdk tu biase la xreti dok diam, jln sane jln sini..mamat tu insist jgn suh qiqi tunjuk muka kt dia... ko blh jenguk kot... hishhhh... kita sesama melayu kot dik... ko xyah la nk kiasu sgt... just becoz ur local, xyah la berlagak.. *roll-eyes* ok2...sambung balik...


 
happy sumer nk balik dah!!
pkl 5pm boarding.. pkl 6 sampai klia... sempat lg pi borong coklat kt dlm klia tu.. utk kwn2 opis.. naik cab..by magrib sampai umah... alhamdulillah..  home sweet home... :)

hasil tangkapan... :)
selesai sudah trip USS kami.. timer kasih MAMATOK sbb sudi bwk kami anak2 beranak jalan2.. kalo tak, ntah bile la nk dpt peluang pegi USS tu... :)  seronok sgt!!..tp still rasa mcm tak puas.. ade byk lg tpt xsempat nk pegi..i mean kt dlm USS tu.. next time kalo nak pegi, kene pi time weekdays n bukan cuti skolah...heheheh..n kene bersiap sedia dgn cuaca..panas dan hujan!!.. hahhaha... :p

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template