30 April 2013

me turn 33

1 comments
(entry basi)

asyik tak dan je nk update...maka jdlah ia entry basi... hahahha... entry yg xpenting utk korang, tp penting utk ingatan tuan-tanah ni..sbb tuan-tanah ni mudah lupa...selari dgn faktor usia... muahahha...tahun ni besdey xleh tipu2...tunggang terbalik nombor tu sama jer... tahun lps blh la nk feeling 20-an... takpe...its juat numbers... hati tetap muda!!...muahahah...

dah2...jgn merepek panjang2.. bg cerpen je sudah...

26/3
- VAS team beli kek n selebret...as usual...tq guys!! (esp to TT, my team lead)..:D
1 candle only...so young!!.. pfftttt

hari kejadian (27/3) -->> CUTI <<-- nbsp="" p="">- ape?ingat agong jer besdey bagi cuti??aku punye besdey pun aku nk cuti gak la... sendiri declare(sendiri tanggung!!) hahahah!!...  dan dgn baik hati nyer tahun ade org nk teman aku cuti skali.. tq syg...*muahss*
- pg2 lps antar anak2 g skolah, kami pekena tosay plg sedap kt mesia ni..
ni lah tosay paling sedap tu...kuah nyioq(kanan skali) tu terbaeekk!!!
- pkl 1030am gi massage kt amante... ni kire 3rd time dah rase nyer since amik pakej (rm1K) kt amante tu.. kalo amik 1.5jam..g berdua (sbb org laki kene bwk spouse)..dpt la total 6 kali...
- lps urut, gi amik zara kt skolah.. n gi IOI.. tgk wayang pkl 1.30...citer d CROODS... best giler!!..xsangka plk best citer nyer... salah 1 sbb tgk pun sbb nk tgk/dgr lagu yuna nyanyi dlm citer tu.. mmg sampai kluar credit nama dia br kitorg kuar pangung... :p
layan citer kartun....tgk saper paling happy?? hehehhe
- lps tu pi mkn kt teh tarik place.. then solat..
- 3.3pm aku g facial kt serene ae5tatic..(bl voucher kt LS)..skali nyer voucher ilang plk..td mase kt TTP tu aku tunjuk kt hubby tp lupa nk simpan...g balik kedai TTP tu..diorg selongkar tong SAMPAH!..nasib baik jumpe..dah nk barai..depa siap nk keringkan balik...baik ati sungguh... facial start pkl 4-6...b4 balik tu, biase la..diorg promote suh amik pekej..aku pun termakan la pujukan...rm1K terbang..dpt 5 kali facial..xpe lah...kira hadiah besdey utk diri sendiri... huhuuh...
- balik amik qiqi

28/3
- kawan2 geng lunch belanje mkn kt pak hailam tesco... zila&su bg present baju..tq...wani&wawa dh bg present make up kit mase nk annual dinner ari tu...
 
hadiah2 dr kwn2..TQ korang..korang mmg BEST!!.. :)

30/3
-hubby ajak g summit... mkn kt mandys...n bl earing gold utk aku...hadiah..xde seprais2 nyer... hahah

dah2... byk lg entry lain nk kene buat ni..

09 April 2013

sign mati

1 comments
huih...tajuk kasar betul eik??..heheh....gimik jer tu...

tujuan sbenar entry ni sajer nk tayang gambar2 mase annual dinner last month... tp alang2 tu meh la nk citer skit psl company kesayangan aku ni...

tahun ni nk masuk 4thn dah kejer sini... aku ingat lg dulu mase mula2 masuk sini mcm kurang yakin sbb tahu comp ni ramai chinese.. tp sbb b4 ni dh biase keje ngan diorg..so, tu small matter.. kebetulan mase masuk tu ade la 2-3kerat malays kt sini..nozie, nurul, syarina, adura n 2-3 mamat2..so, kira ok lah..

kt sini ade a few dept..n aku under VAS.. boss dept aku mmg yg paling BEST dlm UC ni..same age ngan aku but he look older(sorry boss, if u read this...:p)..mayb sbb dia byk berfikir.. dia mmg workoholic.. sgt rajin!...tu sbb dia boss..kan??.. heheh... tp sgt baik hati n understanding.. pandai amik hati staff n senang nk deal ngan dia.. team lead aku is 4years younger than me..actually most of staff sini mmg muda2.. takpe..age is just numbers..rite!!.. heheh.. yg pasti, org2 kt dept aku ni mmg best!!.. tho diorg ni xde la HUHA2 sgt, but xde la sombong.. ade gk yg kepala angin kdg2..tapi biase la tu...this ppl add colors to this dept... work load pun alhamdulillah, aku blh cope.. xde la kene balik lmbt tiap2 ari...masa awal2 dulu mayb la ade...tp skarang ni dh jarang sgt dah...tambah anak dh 2 ni..diorg2 ni paham aku kene balik awal to pickup d kids..diorg bujang..blh la nk mai lambat, balik lmbt... aku mai awal so that blh balik on time... coz FAMILY comes 1st!!.. thats y aku kata diorg ni sgt understanding.. everytime raya, akan buat mkn2 kt opis..jamu diorg rendang.. birthday pun mesti selebret... :)

dr segi benefit....hmmm... xde la sehebat comp2 MNC tu.. tp alhamdulillah la... ade la skit..drp xde langsung..so far, every year mesti ade 1 time increament n 1 time bonus.. tho xla byk..increment dlm 3-10%..bonus tu dlm 1-2bln...jadilah kan drp xde langsung...lepas la nk buat belanja utk diri sendiri, family&kwn2...n ofcoz simpan sikit2...alhamdulillah... company trip mmg xde la...tp annual dinner tu ade la..tu pun mase 1st year keje dl diorg xbuat.. tp tahun lps2 tu alhamdulillah ade..
2013.:. kt eastin, pj...theme:color block.. mkn:chinese cuisine
2012:.. kt tropicana golf resort..theme:black&white..mkn: chinese cuisine
2011:..kt holiday inn subang..theme:retro..mkn:western(buffet)
mase 2011 tu je ade menang lucky draw..tu pun voucher isetan rm150 kot..last year xde ape2...thn ni, sape2 yg xdpt ape2, diorg bg voucher JJ rm50...hmmm...alhamdulillah...
time raya puasa, ade gk la big boss buat mkn2... tp time CNY lg meriah la.. sejak 2 tahun ni siap ade lion dance.. thn ni lg bagus, siap blanje mkn kt chinese muslim.. alhamdulillah...
posing ngan lion..baik2, nnt dia NGAP!

comelkan lion ni??... :p


bab GENG yg paling best skali kt sini.. geng bermaksud "pompuan2 melayu di UC".. lebih mesra dgn panggilan geng-lunch-uc... heheh... tho ahli2 nyer come&go... silih bertukar ganti.. tp sumer best2..  diorg ni la PEMANGKIN aku nk dtg opis.. mmg pkl 1215 je aku akan bukan ym conf ajak g mkn... keter wish tu dl kire bas skolah kitorg dah.. keter civic ni pun selambe je sumbat 7org.. mkn same2...soping same2.. gelak ketawa.. sembang mcm2 topic... dr bab retis sampai la ke sex-education... hahahha.... mcm2 ragam.. ade yg pendiam...ade yg pemalu...ade yg 'datin seri'.. ade yg terlebih peramah.. ade yg kuat makan.. kuat soping.. mcm2 lah.. mmg kalo rasa down tu, kluar je la ramai2 ngan diorg...konfem blh gelak ketawa... :)

mak aihhhh....panjang nyer aku citer....dah la...ni layan gambar kitorg melaram mase annual dinner ari tu...

tudung:pepel, dress:peach, cardigan:blue, kasut:merah...color BLOCKING lah sangat!

geng mak2 bdk...nozie:anak 2+1, me:anak 2, wani: anak 1.. heheh...

wani, zila, me, fa,su, wanis

posing lagi!

fa, wawa,zila
with d-iphone5-that we din won..:(
ni mase annual dinner last year..black&white

and this is me with a SPECIAL fren..d late aunty may.. our tea-lady cum floor manager.. very frenly ah-so..she died last year due to colon cancer.. we miss u aunty may..

 

03 April 2013

out&about

0 comments
ari ni nk update bg gambar2 je...malas nk story panjang2...

melarams at wedding

ni gambar last wiken (30-03-13)...g wedding newphew papatok kt kelana jaya..

zara&mamatok

waiting q to take pic w pengantin

qiqi  & papatok
mcm zaman berchenta tak?? :p


b4 salin baju, i wanna do OOTD..tp ade plk yg menyibuk!!
kasi terang skit..(sila abaikan kesemakan background tu)

zara dh tido time ni..


-------------------------------------------------------------------------------
qiqi's play-school

and this is rifqi, earlier that day...during his play-school...with teacher watie at genius baby on board..
tho this is his 3rd time...but still malu2... xpe2...slow2 yer...nnt ok la tu..drp kita dok lepak kt umah...baik kita spent time nyanyi2 n play2 kt sini...mama pun blh eksesais skali... (cuma kopak skit poket mama..:p)
choo-choo-trainn....q nk amik chop

teacher tgh bg chop kt peyut...suka betul dia..sampai ke malam dok tayang chop tu

ni last week...g sushi king w uchu.. qiqi mkn 'nasik'+yakult  jer

cam-whore version abah&son

0 comments
look!who's cam whoring..using my fon!!...never tot si kecik ni pun pandai nk buat aksi2 cam whore ni... ni mesti abah dia ajaq ni...

ni paling mama xtahan!!...duck face la konon!!




hmmm...*facepalm*
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template