05 July 2012

jln2 tgk snow&lampu

last few weeks kitorg g iCity...haah...dh bertahun2 tpt tu bukak, br ni nk pi... sampai sane dlm pkl 4...trus masuk snow walk tu... dpt tiket murah sbb masuk b4 pkl 6pm...rm25 je rase nye...ok la kot price dia...

sbelom masuk..kt blakang tu ade pameran dinosour..
masuk2 je diorg kate xleh bwk beg...so, kene sewa locker...2hengget locker cinonet...fine!.mula2 hubby malas nk sewa boot..pakai slipar je...ngan stokin..me&anak2 nasib mmg dh pakai kasut bertutup...masuk la....skali nyer ya ampun...sejuk giler!!...jln2 sampai kt tpt yg ade slide tu, dah xtahan...ice dh masuk dlm kasut...hubby pun xtahan kaki dia sejuk...bdk2 ni ok lg sbb kami dukung...maka,kluar la balik...pi sewa boot..sepasang 20hengget!!!..tp deposit rm10...still!..rm10 for a pair of boot yg pakai xsampai 20min pun... fine!..terpakse amik 2..me&hubby...then masuk la balik dgn boot..
cubaan hubby masuk dgn slipar+stokin..dh mcm jepun je...:p
ok la kan jln2 dlm tu..sambil bepeluk ngan rifqi..dia senyap jer...sejuk sgt agak nye...pusing2 la kt dlm tu...nk amik gambar pun susah...pakai cameraphone je plk tu...mula2 tu ok lg...lama2 camera tu pun jem!...sejuk sgt kot..xleh la nk amik gambo..xmain pun segala slide tu..sbb sejuk giler!!.. ni bukan sejuk snow ni...sejuk ICE!!(cehh..mcm la pernah pegi tpt snow asli..:p)...xsampai 20min kitorg kluar...jadilah dpt merasa ape yg org kate best sgt masuk dlm tu..
anak mama tgh bermesra dgn anak dinasour..:p

mummy dgn anak2 nye....:)

mummy&mama&anak2...gambar blur sbb sejuk sgt..

rifqi yg kesejukan...kesian adikk..

ingat tak dl abah 'buat' khemah bentuk igloo ni utk kakak??ni igloo yg real punyer!..:p

kluar snow walk tu, kt dpn nyer ade la segala 'rides' yg kecik dr marry-go-round tp besar skit dr yg slalu kt soping2 mall tu..kira yg blh naik dlm 5-6 org je...zara mengamuk nk naik...guess brape hengget nk kene bayar for ANY of d ride..5hengget!!!...gila...rm2 tu ok gak la...ni rm5..hmmm..

ni la ride yg aku ckp tu...*rolleyes*
kebetulan mase tu kitorg blom smayang asar...n nmpk ade surau kt luar tu...so, aku pegi la...dh le ade 2 minah tgh pancut air nk buang tanah/pasir kt dpn surau tu...dgn muka marah2 sbb org lalu lalang(dh mmg jln org nk lalu!!)...then aku jenguk, surau nyer punye la cinonet...xde tpt amik wudu'...kene gi toilet...fine...lps wudu', nk solat..telekung pun masyaAllah...redha je la..sgt2 kecewa dgn tpt yg nmpk GAH tp surau nye mcm tu jer...

zara took this pic..dia sibuk nk pegang phone aku n amik gambar..dia ckp 'kakak nk jd mcm YUNA'...*pengaruh tv byk sgt!* (masalah nyer yuna tu pakai camera  besor kakak oii)
lps solat tu, kitorg plan nk tunggu gelap skit sbb nk tgk lampu2 kt situ..so, lepak la kt oldtown... pekena kopi&toast... then pi jln ikut org ramai menuju ke blakang tu...rupa2 nyer byk lg lampu&kedai2... alaaa...kt area yg ade mamak&kfc(yg pukul org tu) ...kebetulan mase tu dh masuk magrib.n hubby nmpk ade surau lain kt dlm area tu... alhamdulillah...surau nyer much2 better dr yg td.. selesai smayang...pusing2 plk kt area2 dlm tu..ade train yg lalu kt atas tu...n dr jauh nmpk buaian pusing n marry-go-round tu...zara nk naik train tu tp kitorg xbg...mcm bahaye je.. jln sampai kt marry-go-round tu...ok la...nk bg diorg naik.. skali nye g kat 'kaunter' tu org tu kata kene beli tiket kt PINTU MASUK!..seriously??? agak jauh gak la nk pusing balik....malas la kitorg...hubby pun dh naik hangin dah...stoopeeddumdum punye management...tpt cantik..tp system ntah ape2!!!...mane la org tau condition kt dlm park tu, ko nk suh bl tiket siap2 kt pintu masuk??...adakaaaaaa??...ape la salah nye jual tiket tu kt 'kaunter' kt every ride tu??...haihhh....
komplot!!!..

muka xpuas ati!!... hehehe..
sudah nyer, terpakse la bg mcm2 alasan kt zara sbb xleh naik MGR tu..sampai menangis meraung2 la kt situ...abih org sumer tgk drama free plk kt situ.. tp i manage to pujuk dia..aku belikan hair clip yg ade lampu2 tu...3= 10hengget...ok la...1 bg rifqi...1 bg miqa..
kakak happy dpt clip lampu2..:p

trus jln kluar...b4 tu kene bayar parking...rm11!!...ya Allah...mmg MAKAN DUIT betul tpt ni...

balik tu singgah mkn kt rest.jemari seksyen7...





0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template