11 May 2012

rifqi ckp jerman

ujan la plk ptg2 ni...dh la tgh kekenyangan br lps lunch...nk sambung kejer, ngantok la plk...ape kater kiter try update blog..kot2 blh ilangkan ngantok...:p
 *aku br perasan, last year pun april xde entry...april=bulan bz*

dh lame xciter psl perkembangna anak2 eik??...ok...jom citer psl adik(RIFQI)...

ok..what adik can do now??...
+ dh byk mulut skarang...rajin bercakap...tp ntah hape2 ntah disebut nyer...ikut suke bahase jerman dia jerr... bile konon2 nk ajar ckp...suh dia ikut...mmg dia ikut...tp BUNYI nyer JAUH bebenor beza dr ape yg kiter ckp... dh tu gelak2...adoyaiii... tp ade gak la a few words yg blh paham...most of word yg dia blh sebut tu ade uruf B...n P...even word tu xde urup B, tp biler dia sebut, sumer ade bunyi B...hahahah!!....e.g:
- bantal = ba ba..
- pop pop = popo
- makan = mamam
- dah sampai = bah bapaiii...
ade lg la...tp aku pun xtau nk spell mcm mane bunyi yg kuar dr mulut dia tu... mcm biler dh siap mandi, dia akan ckp la 'dah siap'...tp bunyi nyer xde la mcm tu...tp aku tau la ape dia ckp...hehehe.. :p
word yg mmg dia pandai dr dulu... ABAHHH...byk lg la yg dia ckp..n even bunyi ntah hape2, tp kdg2 intonasi dia tu blh buat aku paham ape sbenar nyer dia nk ckp...:p
abah bwk g tgk bola tgh2 malam..
'kelas-memandu'
+ 'baca doa' sbelom mkn (n b4 nenen)..bukan bace pun...tadah tgn je lebih...dah tu xdan2 nk aminnn..kakak xabih bc doa lg, dia dh 4-5 kali sapu tgn kt muke.... hehehhe...n pernah gak la kluar bunyi 'minnnnn' tu...ari tu dgr org bace quran pun dia tadah tgn gak... pandai la adik ni... :p
+ pantang pakaikan kopiah... trus tertonggeng!!... smayang la konon...sambil ckp 'allahu akbar'(dgn sebutan ikut suke ati dia)...bijak2...
syyy....ade org tgh smayang..
+ sgt cheeky & notty...dh pandai nk ngusik org...kdg2 buli kakak....dia suke naik 'kuda' plastik tu..so, pantang tgk saper2 meniarap, dia akan duduk atas org tu...jd kuda!!... ari tu kakak tunduk nk amik brg bwh katil, dia blh pi duduk atas kakak!!..ya Allah bdk ni!!... sambil gelak2 plk tu... adik2... skarang payah betul nk bg pakai pempes...he purposely golek2, lari2 gelak2.. ..esp atas katil...nk kene bergomol ngan dia biler nk pakai baju tu...suke tgk org susah payah kejar dia..

sessi buli kakak di awal pagi...

+ suke main cekak rambut kakak..kdg2 pakai sampai 3-4 cekak skali dia buh atas kpale dia.. ade skali tu, dlm keter... dia amik cekak kakak,dia pakai tutup mata dia (mcm pakai spec tu)..then dia pi 'gempaq' abah dia... konon nk terkejutkan abah la...kire scarry la tu...hmmmm... notty kan??..
tgk tu..sampai 3 cekak dipakai nyer..
+ ari tu ade skali..aku n kakak tgh layan drama kt tv...adik dok main sikat...skali nyer dia mai kt kakak..sbelah tgn PEGANG DAGU KAKAK..sbelah tgn lagi buat2 mcm sikat rambut kakak..*blh imagine tak?*..then buat kt aku plk...mule2 pelik gak..ape adik buat ni??...then yg lawak nyer, lps tu dia sikat rambut dia sambil PEGANG DAGU SENDIRI!!... hahahhaha!!... aku ngan kakak gelak guling2 tgk aksi comel adik... dia tgk kitorg gelak, dia pun gelak same..:p   ntah mane blajar la sikat rambut sambil pegang dagu ni...cikgu kt skolah sikat rambut dia pegang dagu kot(ye lah, xdok diam agak nye :p)
  

buat muke comel..lentok2...:p
fev spot utk tido = 'atas perut'!
'saper nama rifqi angkat tgn!!'

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template