10 May 2012

hari ini dlm sejarah

pd tarikh 27 apr 2012...di pagi jumaat yg indah berseri2.. sesusah hantar anak2 ke sekolah..aku nk singgah beli kuih kt kedai dpn simpang skolah rifqi..i was turning(crossing) to d right (yes, aku nmpk ade motor kt depan n aku dh budget blh lepas)..motor tu LANGGAR keter aku!!(sila rujuk gambar)...n mamat tu TERBANG kt cermin dpn aku & TERGOLEK jatuh atas jalan!!!...(adegan ni dok melekat dlm minda)

dgn rasa terkejut..takut...mcm2 rasa lg la...aku stop keter n kluar g kt mamat tu...'mintak maaf bang...sy dh bg signal...sy ingat abg nmpk saya'...berulang2 kali..dgn nada nk nangis..nasib baik ade makcik gerai dpn tu tlg tenangkan...mamat tu manage to sit..dia selak skluar dia sambil jerit!!!(aku dh risau kot2 ade tulang tersembul ke hape ke!!)...nasib baik luka skit je kt bawah lutut kiri dia.."ade patah2 mane2 ke?"...dia snyap je..mcm xde jer(*phewwww*)...nasib baik org kt keliling tu tlg angkat motor dia...n suh aku alihkan keter ke tepi..lps alih aku turun balik...diorg suh aku antar mamat tu pi klinik(he's an india guy..who look like melayu)...ade uncle india tlg lock kan motor dia kt tepi jln....n mamat tu masuk keter aku....aku antar dia kt klinik medivron kt situ..nasib baik dekat je...*suasana yg agak weird mase dlm keter tu..just me&him)...

sampai klinik...dia kata dia biasa dtg situ..sementara tunggu doc panggil aku tanye dia kejer mane...dia kejer kt kolej dekat2 ABC tu..n i heard dia call kwn dia suh dtg...masa dia dlm bilik doc, kwn dia 2 org dtg..melayu..(*pheww*)... aku sembang jap ngan diorg...they look ok...i mean xde la nk marah ke ape ke..then dtg lg sorang member dia,indian gak...but ok gak la... lps mamat tu kuar dr bilik doc, aku gi bayar bill dia..rm75..

then diorg nk g tgk motor...oh, btw, mamat yg aku langgar tu name kumar...kumar& 1 of kawan melayu dia naik keter aku...g kt motor...kebetulan hubby pun sampai...try start motor, still blh start...dia nk bwk g woksyop kt area lps 'paklang' tu..dia naik keter hubby....kwn dia bwk motor tu..aku ikut blakang..

discus2 ngan tokeh woksyop...mmg kitorg ckp, kitorg akan bayar...so, kire setel la...then hubby tlg antar depa g kolej...(depa kejer admin kot kt situ...kumar tu dok bandar kinrara)...n i go to opis...ptg tu tokeh woksyop kater kene bayar rm750...*gulp*

mcm tu la citer MY FIRST EKSIDEN...yg buat aku trauma...menggeletar lutut..sampai time lunch tu br ok skit..then biler pikir2 balik... ye ke aku salah???mmg aku takut giler mase tu...sbb pd aku,aku rase bersalah mase tu sbb aku yg nak CROSS d road..tp aku mmg budget blh lepas.. motor tu shud see me...besar kot keter aku tu...its sama ada dia silau..or dia mmg tgh 'ralit'...by right, he supposed to slow down biler nmpk org bg signal n nk cross kan????tp ape2 pun syukur alhamdulillah, d impact tak kuat sgt...sbb 2-2 baru masuk/kluar simpang..so, xlaju... kalo laju tu, sure pecah cermin aku...n berdarah2 kot...eiiiii..nau'zubillah la...xleh bayang kalo mamat tu cedera teruk...mmg aku pengsan kt situ gak kot!!...huhuhuh...

keter aku pun pecah la lampu belah kiri tu..n calar kt bumper depan tu...mmg dh ade a few calar kecik2 & dh longgar bumper tu...mmg cadang nk pi repair tp xpi2 pun..skali nyer kene ni..mmg alang2 buat terus skali la..wiken tu hubby pi settlekan keter aku tu..lampu tu sbelah rm450!!..halfcut tu...tambah cat/ketuk..sumer rm800...kire total damage = RM1500!!..*gulp*..maka terbang la duit bonus ku disitu...(yer..kebetulan bln 3 tu dpt bonus..:| )

phewwww...lega rasa dh citer kt sini...dr ari tu lg nk buh kt blog...nk update pakai phone...tp asyik gagal jer.....ok2...dah2...kiter simpan citer ni diam2...jdkan peringatan & pengajaran...satu ujian Allah yg tak diduga...semoga kita semua sentiasa dlm lindungan dan keberkatanNya...aminnn...

d damage & d replacement



4 comments:

  1. ohhhh memang bersejarah laa...alhamdulillah la ko tak der apa2...jgn lupa sentiasa baca doa ye

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah... glad you're okay!! I yg baca ni pun boleh rasa trauma, imagine that. *seriau*

    ReplyDelete
  3. OMG!! Skit tak citer... so glad ur ok, and the guy pun ok. Aku pernah experience the same thing, tp bkn aku yg drive lah. Mmg mat motor tu jadik superman jap terbang across our car.. and YES, patah kaki ok. I saw the bone sticking out. Mmg trauma abis, esp since i was in the passenger seat. The point is, it could've been worse, but alhamdulillah it wasn't. Terbang duit blh cari.. terbang nyawa...? Take care beb...

    ReplyDelete
  4. k.anis: alhamdulillah..insyaAllah...:)

    famy: alhamdulillah...-_-

    beb:nasib baik mase dia landing atas cermin tu xde darah2 ke...huhuh...kalo ade, konfem aku mandi bungekan keter tu!!..nway, alhamdulillah..reminder to all... :|

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template