12 March 2012

boboiBOY!!

0 comments
hiii!!!....cantik tak 'umah baru' kite???..*lambai2-sambil-kelip2-mata*..

ari tu buat transformasi kecil2an utk umah TPI...umah yg virtual ni pun nak jgk...baru la semangat nk update selalu..kan??...*letak tgn atas bahu,mata pandang ke atas*

adik gelakkan mama yer???*haip!!*

ari ni nk citer psl anak teruna saya... sbb smalam dpt snap gambar dia senyum2..happy2 main beskal..tgk ni.... :p

byk skill terbaru dia skarang ni... yg paling 'best'..mengamuk GOLEK2 atas lantai!!.. xkire la kt umah ke..kt dlm keter ke...kalo ade yg xpuas ati, ngamok golek2!!..pastu pantang kene marah or babab skit...merajuk... drama KING sungguh!!..

kaki makin laju&kuat dah nk berjalan...berlari blom lagi.. tp dh berjinak2 nk melompat atas katil..hasil 'dorongan' kakak terchenta!!.. zara dl by this age xreti lg nk lompat atas katil... tp skarang dia yg terkinja2 atas katil tu... si adik plk tgk HEPPy sungguh kakak melompat.. ape lg..nk join la.. yg best nyer tu, si zara sambil lompat atas katil sambil nyanyi "3 little monkey-jumping on d bed..1 fall down & bump on his head..mummy call a doctor, n d doctor said..no more monkey jumping on d bed!!"...pandai kan???tp nyanyi je la...even mama dh explain maksud lagu tu pun dia buat derk lagi....*rolleyes*...
his 'mentor'..dan juge kawan utk BERGADUH!!

yoyoan je dia bwk beskal eik??kaki pun xsampai lg.. :p
ok...ape lg rifqi suke buat??...dia suke bace buku..esp buku 'customade' yg mak long famy bg tu...boring2 tu nnt dia dtg dok kt atas riba mama/abah suh bace buku.. :)
tgh bace buku feveret dia..

byk bende lain yg dia blh paham biler kiter suruh...contoh..:
1. kalo nk nenen, suruh amik bantal....nnt dia g amik bantal..
2. kalo nk baring2 depan tv, suruh amik lapik...nnt dia amik...
3. kalo ade hingus, nnt dia akan cari towel terdekat or tisu...lap hidung..
4. kalo bace doa sbelom mkn, nnt dia sapu tangan kt muka...aamiinnnnnn...(sambil senyum2)
5. kalo nk g skolah, suruh pakai kasut...nnt dia dok depan pintu..utk sarung kasut/sandel..(zara dl pun mcm ni...;) )

hmm.lg 1 anak teruna sy ni suke sgt bERJOGET!!... siap blh tau lagu2 feveret kakak dia tu..kalo lagu kakak dia kuar radio, dr nangis trus senyap kejap..xpun joget2...haihhhh...
partnes in crime *mueheheheh*

bab makan, dah xsekuat dl dah... dulu pantang suap,sumer telan.. skrang ni pun masih makan..cuma kurang..sbb dia sibuk nk SUAP SENDIRI!!!.. adoii...dh la abah nyer pantang tgk mknn tumpah2 ni.. nenen mcm biasa..ikut suka ati dia bile2 dia nk... kdg2 during wiken aku bg jgk formula 1-2x...takut susu xcukup... tp yg geram nye,kdg2 tu bukan nye dia nk nenen sgt pun...esp time2 nk tido mlm tu, dia suh aku bukak,tp mulut dia ade pop2..dia letak muka je kt situ..AMIK BAU je agak nyer...sabor je la!!..anak laki kot..haihhh...

lately dia dh ok skit dah ngan abah dia..kalo xdulu mmg xnk langsung kt abah..even mulut asyik sebut 'AAAAA.....BBBAAHHHH..'.. skarang sbb slalu kene marah ngan mama kot...tu yg beralih arah kt abah plk tu...:p  elok pun la...last friday blh la tinggal ngan abah nye kejap...mama ade annual dinner.. :D

my-MEN
ok...back to work...keje berlambak...tp xde mood nk buat...*rolleyes* ...enjoy gambar2 anak terunaku terchentaaa....

senyum nmpk gigi..6btg xbertambah2 lg..
tido tertonggek..cacing kot..:p

kusyuk bawak keter
eh?gambar mama g dinner pun ade?? (sajer nk tayang..dh lamer xpakai contact lens...last pakai time kawen dl..hahah!!)


 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template