20 February 2012

Medan 2012 Part 2

Day 3:

- pagi lps mandi2, turun bekfes..pkl 830 (kot..lupe dah).. mknn dia biase2 je...nasik grg,omelette,bihun, kek & ada soto medan.. sedap gak..bersantan..
- pkl 9++ pak supir dtg...plan aktiviti ari ni=soping!!..abah xnk ikut....dia nk tido je dlm bilik...elok la tu...dia bukan nye suke shoping... 1st pit stop kita... pak supir bwk g kedai borong telekung+blouse+kain batik/pelikat+kebaya... kedai pak arab..kebetulan mase kitorg sampai tu ade rombongan dr perak gak kot....ckp bunyi org kampung teman je.... :p
- brg byk..tp mcm choice terhad sbb kedai dia 1 je kt situ...pak supir tu kata situ paling murah...tp aku mcm rase mahal je...dah la xleh nk banding sbb tu la 1st kedai pegi...dlm rase mahal tu, berjuta jgk abih!!...telekung 3lai...blouse selai(ni yg rase ken tipu...bile convert price jd dkt rm40!)..n baju batik utk rifqi...
- pastu singgah kedai mcm factory outlet kt bandung tu...ade la 2 kedai je kt situ....xmenarik pun brg dia..n rifqi start MENGAMUK!!...aku dok dlm keter je la..dia nangis xstop2...
- then pi pusing pasar ikan..tpt yg femes utk soping tu...tp time tu sgt panas...n xde parking...pak supir suggest kitorg g Medan Mall je..selesa skit...
- so,dia drop kt mall...mama dah pedih perut...so,kitorg mkn dl kt situ...ayam penyet!!... aku rasa kt mesia lg sedap kot...lg pun nk melayan bdk2 ni... kt mesia aku mkn tenang je..(time lunch kt opis...mmg lerr..:p)
- blakang mall tu ade mcm kedai2 kecik mcm kt pasar besar bandung tu...sempit n panas..n kitorg pun xtau nk beli ape...xde plan sgt...so, jln2 kejap je la...bdk2 pun dh ngamuk...zara nk berdukung...rifqi dh ngantok...mmg dia tido la jgk kejap atas dukung...hmmm...mcm mane la nk pilih2 brg/baju...balik je la..sempat sambar jegging je...n hubby beli luggage yg kecik tu...n baju angry bird utk zara..
- call pak supir,balik hotel...sbelum tu singgah beli rojak buah...mkn kt hotel...sedap!!..;)
- ptg tu lepak kt hotel je...bdk2 ni xtido pun...mainnnnn je..
- ptg tu pkl 6 kluar...plan to have dinner early n pusing2 medan tgk nite life..kitorg suruh pak supir pi waringin seafood..pak chu suggest...order ikan pari bakar+siakap stim... ok la...sedap gak...xsure murah ke mahal...abah blanje...:D
waringin seafood

- b4 balik pusing2 kota medan...nothing much..kt bilik, bg bdk2 ni tido....then kene packing...esok udah mau pulangggg...
- td sudah order kek 'legit' lapis  +bika ambon... esok pagi2 akan di hantar ke hotel...xyah pegi kedai...tho hubby ajak pegi, tp pak supir tu mcm xnk bawak....xtau la ape muslihat nyer...n org slalu kata kek zulaikha tu yg sedap...tp dia kata zulaikha tu utk org local...kek RITA utk tourist...lebih sedap...hmmm..iyo lah tu...aku rasa dia dpt komisyen lebih kt RITA tu...*rolleyes*


Day 4:
- pkl 8.30 dh turun bekfes...same menu...
- pkl 9 nk check out... terus ke pasar ikan..parking masih byk..kedai pun br nk bukak...sumer kedai nk bg harga 'pecah telur'...
- tp menarik gak shopping sini dr tpt pak arab smalam tu....choice lg byk!!..n aku rasa jauh lg murah dr smalam...senang nk mintak diskon..
- udah nyer den terjebak gak beli telekung utk zaara+dini..n utk den sendiri...hehehhe...then beli dress batik utk zara...2 lai sbb murah... beli fridge magnet+keychain...n selai lg bpuse utk diri sendiri.....hehehhe...puas ati!!!...:D
- pkl 1030 kuar dr situ...still awal utk g airport...so, kitorg ajak pak supir singgah istana maimon..ade plk org jual tshirt sevinier kt luar tu...borong lg utk anak2 sedara..
- amik2 gambar dpn istana tu...ade live band...main lagu asli mcm kt mesia je...xmasuk dlm pun sbb kene bayor...
infront istana maimon
- dh pkl 12 tu terus ke airport...check in..pack2 brg yg br beli td...nasib baik muat beg..n naik fireflyz...so,xrisau psl extra beg..sbb free!!.... :p
- selesai check in, pi lunch siap2 kt kedai2 biase kt airport tu...
- 1230 masuk...flight pkl 1.40...perjalanan mcm ok skit...xde la gegar sgt mcm mase dtg ari tu... hubby &zara pun dh ready je pegang air sickness bag tu...takut muntah...hehhee... sampai dh landing, muka zara senyum je..banggo sbb berjaya xmuntah...:p
- adik pun ok je...mase dh nk landing tu aku ajak dia nyanyi2..so, xde la mengamuk sgt.. :)
- uchi pick us up kt subang airport...balik umah...rest....
- mlm tu dinner nasik lemak otk kot..

yes!no muntah today!

--> gitu la citer nyer trip Medan ni.. kesimpulan?? aku xpergi dah kot medan ni...not with bdk2 kecik ni...mayb kalo pegi pun tunggu le depa dah besaq panjang..n sebaik nyer kalo nk g lagi nnt, tunggu la sampai jln nk ke parapat tu elok..ade highway...kalo ade flight trus ke samosir island tu lg bagus!!!...pegi time dh tuo2 nnt...hoenymoon!!...hehehhe... maser tu xheran nk soping sgt dah(ye ke?:p)...kalo nk shopping tu, elok lah ke bandung or jakarta...lebih byk choice...n xyah la bawak budak kecik g tpt2 nk soping ni...menyeksakan!!..both parents & kids!!...g tpt yg relaxing je la...senang...

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template