27 January 2012

nk holiday pun dilemma...

(tgh bz n xplan pun nk update blog..tp i really have to let this OUT!!..)

jiwa kacau ni... psl trip to MEDAN next week...  initial plan is:
day 1:sampai2 medan, trus g parapat(lake toba..4hours journey)...overnite kt sane(kalo blh nk overnite kt samosir island sbb kt situ lg cantik n murah)...
day 2: jln2@lake toba n balik singgah berastagi then trus balik medan...
day 3: shopping all day @ medan..
day 4: tgh hari flight balik
(note:hotel@medan dh di book utk 3 mlm...terpakse korbankan 1mlm sbb nk tido kt lake toba..)

masalah nye:
1:  takut xsempat nk naik last ferry to samosir island masa sampai parapat tu sbb last ferry 7.30pm.. so,terpaksa cari hotel kt parapat je...MASALAH nyer, hotel sumer dh penuh!(mengikut kata pak supir&aku check online)

2: kalo pospon pegi on 2nd day, akan keRUGIan lah waktu utk berSOPING di medan.. basically cuma ada 1st day separuh hari...n d last day b4 naik flight...which aku ragu2 1st day tu nk pi soping sbb dh nk petang...n last day tu konfem kelam kabut nk packing n kedai xkan la bukak awal pagi... oh, btw, hotel yg available kt parapat/samosir pun ade 2-3 je..

3: kalo pi day 3, takut on last day nk balik ke medan tu kene tinggal flight plk... mmg la flight 1.40pm... kalo bertolak pkl 8am, insyaAllah blh sampai... tp if anything happen how??tayar pancit ke...jln jem ke..nau'zubillah....

so how???...xkan la xpergi langsung lake toba tu kan???that is d most reason org pi medan..rugi la tak pegi tgk tpt tu..lg pun org kata shopping kt medan ni xla seBEST kt bandung/jakarta.. not as cheap as kt sana... so, kalo xpi lake toba tu, xkan sampai 3 ari kitorg nk bersoping kot??...byk sgt ke tpt nk diSHOPkan??..

so?mcm mane ni???korban lake toba ke...korban shopping???dr segi financial nyer lebih kurang je kot... sbb kalo g lake toba, kene korban duit utk hotel&transport...kalo xpi lake toba, korban duit sbb SHOPPING... huhuhuhh...

buat masa ni, blom blh buat keputusan...masih mengharap pak supir yg kitorg contact tu blh dpt hotel@parapat utk 1st nite... if cannot, then kene la difikirkan masalah 'KORBAN' ni... (*xsuke!*)

this breath taking view
VS.
soping2


2 comments:

  1. adeh ! tumpang serabut bile baca..hahaha...whatever enjoy kat medan!..

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template