02 December 2011

zara's 1st: concert&prize giving ceremony

2 comments
on 22 oct..pagi2 buta(mcm nk pi sukan dia ari tu)...dewan yg sama buat sukan ari tu..tp this time kitorg gi lewat skit.... sumer sempat mandi...adik pun... n makeup kakak siap2... bekfes bread je... then br gi dewan.. as expected, start pkl 8.30... 1st, depa masuk dewan ala2 red carpet... ikut cawangan.. zara dpt chan masuk pegang sepanduk 'pop ye ye'... tp anak mama ni jalan laju gila... abih dia tinggai kwn2 blakang dia... hehehhe... :p  kelas dia buat dancing lagu pop ye ye -VE.. step nyer simple je...dok ulang step yg sama... but u expect...bdk 4 thn kira ok la tu...tu pun prektis sejak 2bln sudah kot... aku plk risau dia malu nk perform..sbb depan kitorg pun malu.. tp d day b4 d concert tu dia siap ckp 'kakak promise nk dancing elok2...xnak malu2'...haha...dah kene psyco ngan cikgu kot.. :p

her costume: baju cikgu dia tempah...sorang rm30... ok la..nice&sweet... aku just tamb cekak & set rantai tu..kasut pun pakai sandal raya ari tu je.. make up dah xnmpk sgt..btw, lentik mata tu cikgu dia yg tambah... :p
kakak n sepanduk 'pop ye ye'...

zara no 2 from left..(air mata berjujuran je sepanjang dia buat performance ni..i dunno y...BANGGA kot..tgk anak dh besar..n i'm not d only 1 yg nangih..i saw ade mak2 lain yg nangis.. :p)

kelas dia punye turn yg 2nd rase nye... so, org still bg perhatian... ade dlm 10performence kot... mcm2 la.. mostly dancing... tp nmpk mcm xde la beriya2 sgt... just 1 je yg apersonally aku nmpk effort nyer, from her cawangan tp bdk 5thn... buat lagu kalu berpacaran tu.. all backdrop & costumes... menarik... good job!.. :)

lps abih sumer performance baru acara prize giving.. start with graduation tuk bdk2 6thn... then br la utk bdk2 4thn & 5thn... since kakak dpt no.1 mase final sem exam, so dpt la naik pentas lagi... alhamdulillah.. :)

zara n her 'medal'...cantik gak..  btw, CONGRAT sayang!!!.. i'm sooo proud of u..:)

inilah DARRIS..bakal menantu yg selalu diperkatakan itu.. hehehe... darris dpt no.2 kot..

01 December 2011

(entry basi) rifqi's 1st besdey

0 comments

Alhamdulillah..dh setahun berlalu..almost setiap detik yg berlaku dr saat mama rase contraction sampai la awak selamat check out from perut mama, mama blh ingat..(mama dh fesbukkan d drama..nnt mama paste kt sini:p) all d memory still remain..n so do d BABY FAT!!!! Arghhhhh...biler nk kempis perut ni????.
xpe la...thanx for d 'souvinir' rifqi dear... :|


when he was inside my hotel..sgt baik bdk nye..tgk idung dia time ni..same penyek mcm skarang eik? :p


His 1st pict..


kakak sgt hepi dpt adik..:)


and look at him now..dgn gigi 4btg nye..sgt2 cheeky..n manja yAmat!!!

ok2..so on his besdey tu i took 1/2 day..after opis trus pi beli kek kt kings kt umah ni..then lps asar g amik kakak frms skolah n pi skolah rifqi.. mula2 cikgu dia mcm xnk bg selebret sbb diorg ingat i expect them to prepare anything..bile aku ckp i just want to potong2 cake n amik gambar for kenangan..simple2 je..then br ok..


ni je la cake yg paling childish yg ade kt kings tu..nasib abik sedap.. :p


kakak tlg pegang adik..dia nk terkam kek tu..


sorry yer dik,ni je yg mama rajin mampu nk buat utk selebret besdey adik..


doorgift from mamatok..same like kakak punye..isi je lain skit..more toys..(tq mamatok!)


happy birthday my boy!!

mama caaaaaaaayang rifqi!..semoga jd anak yg soleh yer...aminnnn...

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template