12 October 2011

keBANGGAan saya

1 comments
(bukan niat utk menunjuk2..hanya sekadar ingin berkongsi rasa bangga ini dgn yg tersayangs..)

assalam.. rasa unfair plk asyik update psl rifqi tp xde citer psl kakak(tho dl mmg citer psl kakak je kan..:p) so, ni nk citer psl my little princess..ALYA AZZAHRA..
i like this pict.. nampak dia glowy.. (kredit to faiza yg sgt prof amik gambar...;) )

dia ni PANDAI budak nye.. bukan la nk under estimate.... n nk kate GENIUS sgt tu pun xde la plk.. tp mmg cukup pandai utk buat mama n abah n org2 yg syg kt dia BANGGA dgn dia..

masa bulan 5 ari tu skolah kakak buat exam... biase la mid-term exam..kire ni 1st time la anak aku nk menghadapi exam..kalo tgk org lain tu, kalo anak exam, mak bapak yg kalut..... tp sbb bdk2 kan... mama&abah dia xde la amik kisah sgt.. n xde la preassure suh study ke ape ke.. tp a few weeks lepas tu dia ade mention 'kakak dpt no.2'... ye ke??...terkejut gak.. tp maybe dia ckp psl mase sukan ari tu kot..kan dia dpt no.2.. hmmm... xpe la..

then 1 ari tu amik dia dr skolah, dia tunjuk kertas2 exam dia + report kad kaler kuning + hadiah + ade tulis no.2!!!... wowwwwwwwwwwwwwww!... betul la!!... dia dpt no.2!!.. siap cikgu bg present buku ABC.. dlm report kad tu aku tgk Math = 100, English == 100, BM = 90.. aku tgk paper nyer... dia terbalik huruf b ngan d... hahahahha...konfius agak nye... hehehhe...lawak la kakak ni.. :p aku tanye dia saper dpt no.1.. dia kata shahira...her best fren... no.3?..darris... 'boifren' dia... hahhaha...dia mmg suke sebut nama darris ni... tp dia kata darris xsuke kakak...darris suke shahira... EHSAN SUKA KAKAK.. hahahah... tp name ehsan jarang plk dia sebut... hahahha...cinta bersegi2 ni... hahahha... ape2 lasayang oiii... awak kecik lg...jgn nk menggatal sgt yer...(eh,dh lari topik plk) :p

so, itu la citer nyer... tanpa disangka2 anak aku tu pandai gak rupe2 nyer... :p kitorg pun xde la celebret ape sgt... gi mkn2 je kot...aku pun lupe dah...

ni report kad dia mase mid-term tu

btw, final exam pun br je sudah... last few weeks..b4 tu aku slalu gak ckp kt dia... 'pekse kali ni kakak bg dpt no.1 la plk'... hehehe...sajer,bukan nak preassure... i dun think she even understand d purpose nk dpt no.1 or 2 or 3 tu pun... biar la... kecik lg... tp everyday lps exam aku tanye la dia mcm mane exam?...dia siap ckp dia salah jawap itu ini...aiseymennn....cuak la mama&abah...xdapek la no.1 mcm ni... hehhehe...

dah dekat 3 minggu still xdapat2 'nombor' lg... almost tiap2 ari aku tanye.. :p last2, last friday dia xckp ape2 pun mase dlm keter... tp mase sampai umah, mcm biase aku akan check beg dia...tgk ade kertas2 exam...+ report kad kuning tu... blom bukak lg aku dh eksaited jerit tanye dia 'kakak dpt no.brape?'... dia dgn xde perasaan nyer jawap ' SATU...'... 'hah!...kakak!!..terer nyer!!.. '... aku terus gi kt dia n peluk dia... dia mcm terpinga2... hahah... see?...aku dh ckp,..dia mmg xpaham lg knape 'NOMBOR' itu penting... :p

xpe la kakak... mama xkisah sgt pun kakak dpt nombor brape... kakak kecik lagi... :)
yg penting, kakak jgn notty2... jadi anak yg solehah... aminnnn... :)

so, mlm tu kitorg blanje dia mkn kentaki ... (KFC daaa)...  nnt mama blanje kakak tgk wayang ok?... n kite gi tido hotel.. ni antara bende2 yg dia slalu mention... psl mintak toy pun slalu gak... tp mama xnk layan..... too much toy oredi... :p

ni yg latest...total 400/400... no.1 from 13 students.. :)

11 October 2011

kisah budak br tumbuh gigi 2 1/2 btg

0 comments
ni adalah cubaan2 nk amik gambor gigi rifqi... payah bebeno!!.. 

tgh nangis tu...tgk,siap ade air mata...air mata anak terunaku... huhuhu

abih digoyang nyer phone...

alamak!..sila abaikan background2 tu yer... :p

btw, ari sabtu ari tu abah dia perasan ade lg gigi nk tumbuh.... kt ATAS belah kanan... besor gigi nyer... :p tp 1 je la....kalo naik 2 skali mcm gigi bawah tu sure lg comel dik.. :p

gigi bawah dia tu pun agak senget...mcm gigi kakak... shud be factor genetic ni..yg diperturunkan dr ayahanda mereka... heheheh ...:p

*entry ni reminds me of entry yg aku buat utk zara dl.. alkisah-budak-br-tumbuh-gigi  :) *
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template