13 August 2011

my new toy

0 comments
Ya Allah!!....lame giler xupdet blog...dh 2bln tu!!...ishhh3...dh bersawang! ;p

byk sgt bende nk citer..dunno where to start...terkial2 nk type entry pakai ipad ni..eh?haaaa..ye..aku kitorg dh ade ipad..:). (aku ckp kitorg sbb mmg la aku yg beli..tp yg pakai nye encek suami&zara...) aku stakat check fesbuk ngan main game time ngantuk kt opis..anyway,mmg salah 1 sbb beli pun supaya zara blh dok diam esp bile g mkn kt kedai...;p lg pun byk education game yg ade utk ipad..(education la sgt..kang angry bird gak dia layan)..tp game2 drawing n coloring dia layan gak..:). Rifqi pun pandai gk main ipad ni..tp dia ketuk2 drum set app je la..pantang gk tgk org lain ngadap ipad ni..dia sibuk nk rebut!...skarang dh pandai bukak cover ipad ni..dl mase xde cover(2weeks gak ipad ni bogel ;p) dia xleh nk tnjuk skill..;p
Akibat ipad ni jgk la aku terminate meksis berukben aku tu( mmg xpakai dh pun) n signup P1 4G...nk wifi punye pasal..tp i'm glad sbb so far servis bagus..intenet laju!..agak drama gak la mase nk amik p1 ni..mase tu g giant kinrara nk beli screen prot..sambil lepak kat fudkot,try la donlod app pakai wifi free kt situ..punye la lembab..xberjaye kt situ,kitorg ronda merata2 cari port yg ade free wifi..siap lepak dlm kete tepi mcd!..tp lembab gak!dah nyer aku ckp kt hubby jom la amik p1..trus pi care4 kt area umah ni..sign up!!amik ko!!..;p

Mmg dh lama plan nk beli ipad ni..sbb biler pegi kedai mkn,ramai yg gune ipad ni utk bg anak depa'dok diam'...;p heheheh...xde la,tu saje je...sbb pengaruh-rakan-sebaya pun ye jgk..kt opis tu ramai yg dh beripad.. ;p tp biase la,kene dahulukan budget utk bende2 kePERLUan..bende2 keHENDAK ni kene KIV dl..nk dijadikan citer..UC bg BONUS!!..stelah lama dgr ura2..akhirnye dpt gak..ni kire kali ke2 dlm idup aku dpt bonus kejer...kesian kan..;p anyway,xde la dpt byk sgt pun...xsampai sebulan pun... Alhamdulillahhhh...

Hasil dr habuan tu,almost masing2 dpt bahagian nye..esp umah..dpt la selai kapet mahal..(yg aku tgh lepak ni haa) sedap la skit nk melepakkk..selain tu,dpt la beli rak towel 2 tingkat..yg ade tu dh patah..n a chest drawer..hmm..kain baju dh kekurangan space..;p kebetulan thermos letrik tu rosak( ok la tu,dh 4 thn pakai,yeop bg mase dpt zara dl)..so,gantila dgn yg baru..mmg kire umah dpt byk gak la..;) tu pun cdg nk ganti langsir for raya tp xcukup budget dah..;p

Anak2 pun dpt la bhg.skit..dpt beli a few things..n of coz kene la reward diri sendiri kan?..dh kate bonus kejer...so,ni la hasil nye..alhamdulillah.. Selebih nye tu aku put aside utk raya prep n simpan dlm asb.. ;)

**i'm having problem nk upload gambar kt sini pakai ipad ni..tensen plk aku!!**
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template