25 February 2011

sungguh comel..sungguh HEMSEM..

yo!yo!..topi atok bagi..cool tak?? (muke pakse-rela :p)


cobaan smalam utk mengatasi mengantok dgn berblog agak berjaya.. so, sebelum aku tersengguk2 mcm woodywoodpecker kt sini, meh la kiter update blog.. :p

ok...ari ni turn citer psl adik@rifqi plk..

ada 2 skill baru yg masih dlm peringkat 1st phase lg... its drooling & pusing/meniarap.. dlm seminggu ni, dia dh start nk 'sembur' air liur.. n obviously, rambut aku pun dh start gugur jgk...aiyooo.. mmg rimas tgk rambut berterabur kt umah...esp dlm toilet.. tp rifqi blom drooling sampai tahap basah baju lg la.. but soon akan jd gak tu(slalu nyer baby mcm tu la..)...

bab pusing meniarap plk, pernah la 2-3kali dia berjaya buat... esp kalo time aku letak dia senget...senang la dia nak pusing.. tp 1 thing i notice psl rifqi ni, dia xsuke meniarap... he prefer baring mcm biasa.. most bdk2 suke tido meniaarap tu... sedap skit perut dia.. rifqi ni kureng skit..

tp yg xbest nyer, dia still batuk2 lg.. sejak dr dl.. ubat batuk&kahak dh bg tp sama gak.. tp kitorg xbg slalu... sehari sekali je... takut gak bad effect ubat batuk tu... dlm seminggu ni kitorg dh start bg dia minum air madu manuka.. tp so far blom nmpk kesan lg.. kesian tgk dia...batuk mcm org tua.. tambah plk biler tgh nangis... seksa bebnor bunyi nyer... cdg nyer wiken ni nk bwk jumpe paed.. risau gak nk biar lama2... kot2 sampai ke lung plk..nau'zubillah...

btw, last week kitorg bwk dia pi cucuk for 2mo.. hehhe...mmg la dia dh 3mo...tp sbb ari tu termiss, so amik lmbt skit la.. ok je dia...xmeragam sgt.. alhamdulillah... berat pun check mase tu dah 6.4kg!!.. heheh.. berkat susu ibu.... :)
mmg lenguh gak kalo dukung dia skarang.. tp bdn n size nyer tu mmg best utk dipeluk2 n digomol2!!.. hehehe.. aku suke gomol dia.. n cium bau dia... hehehe.. bau baby mmg best!.. kakak dh xde bau tu dah.. :p

6.4kg!!..memang sedap peluk dia skarang..:p



psl sakit2 tu, mmg xleh nk buat ape... lg pun dia dok nursery...senang berjangkit..
btw, aku dh start bg dia air kosong sometimes..n i plan nk start bg dia mkn bulan dpn..:p

btw, mase CNY ari tu, kitorg sumer balik kg...kuale.. lame giler aku xbalik kuale.. dh setahun kot!!.. dah tu, mama dok umah aku.. raya pun kt KL.. mmg xbalik lgsung la kuale tu... balik penang je.. so, ari tu balik.. kebetulan mama nk buat doa selamat skit.. wah plk nk tumpang buat aqiqah utk anak erman.. n nk buat majlis berendoi/tarik buai skali.. so, mama suh la rifqi join skali.. :p maka sepasang la buaian ari tu.. kenduri kecik2 je...xde khemah2 pun.. tp merasa la rifqi naik buai.. bagus betul dia.. mcm syok je dok dlm buai tu... dok pandang bunga2 kt atas buai tu... sampai tertido la di-marhabankan.. aku suke betul dgr lagu marhaban/tarik buai tu... lirik dia sgt mendalam... melody pun sedap... rugi xrakam... masa zara dl aku xdgr sgt sbb xdok skali kt situ... rifqi ni, aku yg tarik buai... opah2 tu nyanyi je...

TQ OPAH!! sbb tlg buat majlis buai utk rifqi.. xplan nk buat pun... tp so far alhamdulillah, sumer cucu opah&atok merasa naik buai.. :p
lena...syok plk dia dpt dok dlm buai..

1 comments:

  1. hi aida..ADA ni...batuk tu memang lambat baik aida..anak kami wazif tu pun lama gak..dah dekat sebulan batuk..tapi ada pengurangan la..tak kerap macam 3 minggu awal aritu..sekarang ni wazif batuk masa tengah melalak or tengah sedap tido..maybe tekak dia kering..time dia berjaga ok je macam tak sakit apa pun...keep bagi ubat ikut time la..insyaallah banyak kurangnye nanti..memang bunyi batuk dia mcm orang tua...cuma kalo teruk sangat sampai taknak menyusu or nangis tak henti2...bawak ke spital la..maybe dia sesak nafas or tak leh telan sbb lendir/kahak tu...kene nebulizer...

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template