08 September 2010

babyNo2 update lagi

its 2 days b4 raya... n when most of my frens dah balik kampung.. i'm still
here.. in d opis.. mengadap laptop&kerje... *sigh* ..n lebih menyayat hati is ESOK pun aku kejer lg!!!.. mmg tahun ini dlm sejarah la... xpernah2 nyer aku kejer sampai last day puasa... ni gara2 cuti dah tinggal skit... n kebetulan this year turn raya@KL.. mmg kalo ikutkan xde makne nyer nk amik cuti b4 raya ni... tp dek hakikat tgk org lain dh cuti n aku STUCK kt sini.. mmg la sgt SEDIH!!..

anyway,cukup2 la merintih.. aku ade hutang lg 1 update ni.. psl babyNo2... dah berbulan2 xupdate psl dia... dh 3 kali pi checkup tp xstory-mory kt sini..

last 2 checkup.. nothing much to share.. babyNo2 sihat.. scan sumer ok... cume dia buat2 malu plk.. 'camera-shy'.. doc xleh nk snap gambar dia.. so, xde la gambar for that checkup... yg best nyer... si kakak nyer telah merajuk... sbb slalu nyer doc akan suh dia pi amik sendiri printed image tu kt printer... this time, NO.. so, dia kuar bilik doc tu dgn muke monyok nyer... frust sgt la tu...*sungguh drama queen hokayyy!!*... nurse tu perasan dia merajuk.. dipujuk2nyer la... then dgn baik ati nyer siap bagi backpack an-mum(beg free).. kt kakak... kaler purple u!.. elok sgt la tu.. beg skolah zara pun dah nazak sgt dah.. dgn itu, 'kembali tersenyum' lah anak dara sy tu... :)

d next checkup, pun lahamdulillah... babyNo2 sihat... sgt sihat!.. doc kata berat dia dh 1kg.. *patut la berat semacam perut mama ni yang oiii*... n doc sempat snap muka dia b4 dia pusing2... tp tutup mata... tgh tido kot... :p



last checkup, pun dia 'camera-shy'.. so, no pic.. but mama dpt extra ubat.. sbb 3minggu b4 tu i got hemorrhoids... masa 1st time tu sakit giler... dkt seminggu merana.. then lps dh surut tu, kene lg 2 kali... kebetulan pagi b4 gi checkup tu pun kene.. so, mmg 'kaw2' kantoi ngan doctor.. dia bg ubat punya byk!.. siap xbg aku puasa for 5days sbb nk kene mkn ubat.. so, terpakse la korbankan puasa 5 ari... :

sooo... itu lah citer checkup babyNo2 so far... n this few weeks aku dh start make some preparation for his 'arrival'... last month fifi told me mothercare(online) ade sale.. she ask me to pilih.. nnt brg akan post kt umah dia.. so, i end up spending almost rm250 beli bj2 baby(dlm sale nyer tu kan).... tp puas ati kot... byk gak dpt.. sumer jenis pack-of-7.. :p xsabar nk tunggu uchu balik!!.. nk tgk baju2 baby yg cute2.. :p

body suit pack of 7 $12 je ..amik 2 set.. :p
england pun england la.. :p
ni pack of 2pair..$7 je..


brg2 lain pun i dh start list down.. brg2 utk 'delivery' bag pun dh list.. brg2 n arrangement utk confinement sumer nk kene ready.. so, lps raya ni mmg akan bz ngan activity2 babyNo2.. huhuhuhu.. byk bende nk kene buat.. baju2 lama kakak pun nk kene pilih.. kot2 ade yg babyNo2 blh pakai.. jimat skit.. :D

other than that, sumer alhamdulillah... i manage to puasa.. kire training baby siap2 dah utk puasa.. nnt baby dah besar pun hopefully senang nk puasa.. jd anak yg soleh... aminnn... :)

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template