12 May 2010

bedah oh bedah!!



last week zara citer kt aku..
zara: mama..mama.. cikgu kakak suke ckp 'dah la bedah!'..
mama: iyer??.. cikgu ckp kt sumer org ke??
zara: iyer...
mama: hehhehe... kakak la bedah..:p
zara: hehehhe..

so, bermula dr ari tu.. asal ckp ape pun mesti ade 'bedah'...
'cepat la bedah'... 'ape la bedah'.. sumer la bedah!!...
hehehhe.. cute jer bunyi nyer biler budak kecik ni menyebut 'bedah'..
sampai aku pun terikut2 skali...n everytime we say it, it make us smile... :p
...lawak la bedah mama ni...:p

oh..btw, kakak skarang dah xkencing kt sliding door/tingkap lg..
dia dah good girl (again).. alhamdulillah...
hah??ade yg xtau citer ni lg ke??.. meh2 aku citer..
b4 ni mmg dia dah potty train dgn berjaya nyer.. nk kencing je dia akan bg tau..
then berlari la anak ngan mak bapak dia ke toilet...
tp.. nk dijadikan citer.. dlm sebulan lepas.. dia buat perangai pelik ni..
1st time jd ari tu mlm.. abah dia xbalik lg.. tinggal mama&zara..
lama aku tgk dia senyap je.. dok berdiri kt tepi sliding door..
ingat kot sbb dia dok tunggu abah dia balik..
skali nyer aku tgk dah basah dah lantai!!.. so, sambil mulut membebel, aku lap lantai & tukar sluar dia..
mlm esok nyer jd lg!!..same place!!.. 2 kali!!!... b4 n after abah dia balik kejer...
and a few more times after that... abah dia pun dah mengamuk2 dah..
biler kt bawah, dia akan kencing kt tepi sliding door.. biler kt atas, xde sliding door, dia pi kencing kt tepi tingkap!!..
dah jenuh marah, (even babap sometimes) xde kesan langsung.. lagi dia senyum ade la..
adoiyaiiiii...saper xgeram????...
yg best nyer tu, aku selalu pesan kt dia..'kakak jgn kencing merata2 lg yer.. nanti mama marah kakak..'
skali nyer ari tu dia blh ckp mcm tu kt abah dia..' abah jgn kencing rata2 yer.. nanti kakak marah.. xnk bg present'... blh???... adoiyaiiiii...

...lawak la bedah mama ni...:p


oh..ni lg 1... smalam kitorg pi 3rd checkup for baby-no.2.. alhamdulillah baby sihat.. but still too early to see d gender... jd, kpd yg menunggu, harap bersabar yer.. insyaAllah bln depan punyer checkup blh tau.. tp aku dah nk kene start mkn obimin.. punyer la besar pill nyer.. adoiyaiiii... anyway, this is baby-no.2 latest 3D pic..

pose ala2 malu2 gitu...tutup2 muke.. :p

3 comments:

  1. hahaha..bedah2..smpai abah pon kencing rate2???
    hahahaa..
    eh..x paham la gmbr baby tu bedah..mne muka?mne tgn?mne kaki??

    ReplyDelete
  2. i pon memula cam tak paham. tp bile tgk balik, i rasa i tau. yg mcm bulat sket tuh kepala, pastuh tgn cam tutup kat bahagian yg sepatutnya telinga tuh. betul tak lang? kaki i nmpk cenonet jek kat bawah tu....

    ReplyDelete
  3. i still dont get it..... huhu

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template