18 May 2010

looking fwd 4 next aniversary!!

0 comments


setelah berhempas-pulas berusaha dr pg td, finally berjaya gak aku book utk trip ni.. xplan pun nk book.. sajer je nk try nasib.. dpt gak la.. tu pun jenuh dok 'refresh' jer... asyik kuar error.. tp sesungguhnya ALLAH sentiasa bersama org2 yg BERSABAR.... :p

alhamdulillah.. dpt tiket FREE... tp agak geram sbb beg biase pun charge mahal nk mampos!!... rege tiket xsampai rm100 pun utk 3org pegi balik (baby-no2 nnt beli kemudian).. tp dh tambah begs+meals jd rm200!.. tp still worth it la.. bak kater nyanyah..

nyanyah: ala...nama pun nk pi vacation...kena la membayar...kan
nyanyah:tk kan nk free plak...
nyanyah: nak free kalu vacation kt rumah jer la....
betul..betul..betul..!! :p

i like when i got something to look fwd to... so,i got a few things in my 'look-fwd-list':
- baby no2
- cuti maternity
- langkawi trip!!.. (y langkawi again??.. sbb we think langkawi is FUN.. lg pun xleh nk gi jauh2 sgt since nk mengangkut a 6months baby + 4yo kid ;p )


ya Allah ya Tuhanku... semoga Kau panjangkan umur kami utk menikmati 'rezeki' ini... aminnnnn...

12 May 2010

bedah oh bedah!!

3 comments


last week zara citer kt aku..
zara: mama..mama.. cikgu kakak suke ckp 'dah la bedah!'..
mama: iyer??.. cikgu ckp kt sumer org ke??
zara: iyer...
mama: hehhehe... kakak la bedah..:p
zara: hehehhe..

so, bermula dr ari tu.. asal ckp ape pun mesti ade 'bedah'...
'cepat la bedah'... 'ape la bedah'.. sumer la bedah!!...
hehehhe.. cute jer bunyi nyer biler budak kecik ni menyebut 'bedah'..
sampai aku pun terikut2 skali...n everytime we say it, it make us smile... :p
...lawak la bedah mama ni...:p

oh..btw, kakak skarang dah xkencing kt sliding door/tingkap lg..
dia dah good girl (again).. alhamdulillah...
hah??ade yg xtau citer ni lg ke??.. meh2 aku citer..
b4 ni mmg dia dah potty train dgn berjaya nyer.. nk kencing je dia akan bg tau..
then berlari la anak ngan mak bapak dia ke toilet...
tp.. nk dijadikan citer.. dlm sebulan lepas.. dia buat perangai pelik ni..
1st time jd ari tu mlm.. abah dia xbalik lg.. tinggal mama&zara..
lama aku tgk dia senyap je.. dok berdiri kt tepi sliding door..
ingat kot sbb dia dok tunggu abah dia balik..
skali nyer aku tgk dah basah dah lantai!!.. so, sambil mulut membebel, aku lap lantai & tukar sluar dia..
mlm esok nyer jd lg!!..same place!!.. 2 kali!!!... b4 n after abah dia balik kejer...
and a few more times after that... abah dia pun dah mengamuk2 dah..
biler kt bawah, dia akan kencing kt tepi sliding door.. biler kt atas, xde sliding door, dia pi kencing kt tepi tingkap!!..
dah jenuh marah, (even babap sometimes) xde kesan langsung.. lagi dia senyum ade la..
adoiyaiiiii...saper xgeram????...
yg best nyer tu, aku selalu pesan kt dia..'kakak jgn kencing merata2 lg yer.. nanti mama marah kakak..'
skali nyer ari tu dia blh ckp mcm tu kt abah dia..' abah jgn kencing rata2 yer.. nanti kakak marah.. xnk bg present'... blh???... adoiyaiiiii...

...lawak la bedah mama ni...:p


oh..ni lg 1... smalam kitorg pi 3rd checkup for baby-no.2.. alhamdulillah baby sihat.. but still too early to see d gender... jd, kpd yg menunggu, harap bersabar yer.. insyaAllah bln depan punyer checkup blh tau.. tp aku dah nk kene start mkn obimin.. punyer la besar pill nyer.. adoiyaiiii... anyway, this is baby-no.2 latest 3D pic..

pose ala2 malu2 gitu...tutup2 muke.. :p

10 May 2010

mother's day 2010

0 comments



me&zara was watching melodi kt hall atas.. sitting on d black sofa.. aku saje2 lean to her n put my head on her shoulder... then she sengatkan her kepala n lean on my head... then she kiss my head... like i always did to her... (auwww.... so sweet... i smiled... :) )

then aku tau sure dia lenguh nk tahan kepala aku yg berat tu.. so, aku letak plk kepala kt atas riba dia.. then, what she do??... she tepuk2 my hand... like i always did to her... again... (sooooo sweet... i smiled...:) )

thats my best mother's day ever!!..

later, that evening abah blanje kiter mkn kt fullhouse, sunway.. & bought my belated b'day present.. maternity jeans.. heheh..thanx syg.. ;)
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template