09 January 2010

zara's first: WAYANG



it started when i updated my fb status that aku dh kemaruk nk tgk wayang tp xde baby sitter for zara..(ni pun gara2 tgk org lain sibuk update psl mcm2 wayang..oh! fb...:p) then ade la yg mencadangkan i just bring zara along....

mule2 risau gak sbb i dunno what to expect... ye lah... takut gak kot dia melalak dlm wayang tu kang ke.. sibuk nk balik ke... huhuh... so,stelah mengatur strategi(chewahhh!!).. aku pun book la tiket.. my strategi:
- of coz pilih citer KARTUN!!.. (cdg nk tgk pwinces&forg tp dh abih..so, i choose alvin&cipmunk)
- right timing.. i choose 9pm..sbb?? zara slalu tido pkl 10..so, if she tak enjoy d movie, she simply will fall asleep.. just risau dia cranky sbb nk tahan ngantuk..
- location... cinema dekat2 je la.. so, ioi mall je la.. :p (br aku tau cinema dia dh pindah kt d new building... better place&selesa.. xla mcm kt tpt lama dl..)
- seat.. nyanyah ckp amik couple seat.. lapang skit kalo nk bg zara dok tgh2... :)

so, comes friday... kebetulan aku cuti sbb ade hal umah nk disettlekan.. pickup zara awal skit from skool.. pkl 7pm siap2kan zara.. pkl 8pm kuar umah..815pm dh terpacak kt kaunter reserv... amik tiket then pi dinner kt SFC... mcm biase zara dok mingle2 sementara mama&abah mkn.. SUDDENLY!!.. we saw zara muke dh merah.. yer.. dia sedang meneran BIYAK!!!!... n most of u know zara ni ade masalah susah nk biyak.. it would take her HOURS!..+ xleh kacau... adoiyaiii... jam masa tu pkl 8.40pm.. so,mama&abah buat muke cool dl.. try pujuk2 dia dl.. pujuk biyak dlm toilet.. xnakkk... lg5min pkl 9pm br dia setuju nk masuk toilet.. tu pun lps aku ckp kiter pi toilet baby(toilet bowl yg kecik tu).. too bad kt ioi new wing tu xde plk yg for baby.. so,she refused.. aiseymannn..

then aku dukung je dia masuk panggung wayang.. nasib baik dia xngamuk2.. diamm jer.. sambil jln nk masuk house 3 tu,mata aku sibuk cari mana nearest toilet... huhuhuh.. masuk2 tu wayang dh start.. panggung dh gelap.. nmpk muke dia mcm suprise gak.. seat blakang-tepi skali.. mmg senang la nk kuar... 1st 15min dia concerntrate jer...xingat dh nk biyak..:p then dia start mcm nk ngantuk... sandar kt aku.. xlama lps tu br dtg balik rasa nk biyak kot... dia berdiri kt bwh.. tp sbb seat dpn tu same level ngan seat kitorg, dia xnmpk.. aku bg dia berdiri atas seat between us.. tgk la kejap... lps tu dia nk turun balik... then start la dia meneran.. SIAP BUNYI!!.. adoiyaiii..segan plk mama... nasib baik bau xkuat sgt...:p lama gak la..dlm 10min mcm tu.. then tgk dia mcm dh senyap, dh 'settle' la tu... :p

so, pi toilet...cuci... nasib baik la toilet bersi&kering(credits to gsc, ioi mall)... legaa..dia pun mcm dh happy skit.. masuk balik panggung.. mase tu dh tinggal 10-15min je lg citer nyer.. dia tgk kusyuk betul.. tp mcm ngantuk2 skit la.. sambil minum susu... sampai abih citer... TAK TIDO!!.. yeayy!!!...

hahahha!!!.. hebat tak zara 1st tgk wayang ni??... hehehe... mmg beyond dr ape yg aku bayangkan... i never expect d BIYAK part.. aku budget she will fall asleep.. but heyy!!.. manage to watch till end ok!!... huhuhuh.. siap lps tu dok ckp2 chipmunk nyanyi2...dancing2... :p

gitu lah citer nyer...



(i got pic but intenet not good...xleh nk upload...next time k...;) )

4 comments:

  1. hahahahaha..zara2..x biyak x sah!
    (nasib uchu xde nk basuh biyak..hoyehhh~!!)

    ReplyDelete
  2. Hahahahaha... leave it to our kids to throw us a curveball at the weirdest moments!! :P One thing for sure, theres never a dull moment bila melayan our little munchkins nih.. huhu. Ape pon CONGRATS bebeh n fido sbb berjaya bwk zala tgk wyg... Aku nih tah biler la blh... anak aku mana reti dok diam (n tak potpet) cam zala! huhuhu

    ReplyDelete
  3. mane gmbr nii~~~

    ReplyDelete
  4. aida, 1st experience bwk sofea gi tgk wayang pun dia yak yak....tp ni stock mmg busukk punya...kena gi tukar dan2 tu gak...hahahhaha

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template