23 January 2010

potty train kakak



ayembekkkkkkkkkkkkkkkk...

giler bosann wiken ni!!!... ari ni seharian dok umah.. tv plk xde citer best... dah 3 wiken berturut2 dok umah jer.. sempat gak la kemas2 umah.. ni sumer dh setel.. so, meh la updet blog.. dh lame xupdet blog sbb kebosanan... :p slalu updet sbb i-HAVE-to...

errr...so??aper nk citer ni eikk?..

ok2... ade idea dah... mcm biase...citer psl zara la kan.. :p

zara potty train..

yup... ni masuk 2nd wiken zara on training.. it was started last wiken.. since kitorg mmg dok umah jer.. so, aku try la xpakaikan dia pempes.. pesan kt dia 'nnt nk shi2 bg tau mama ok'.. alhamdulillah, 1st day tu skali jer dia terkucil skit dlm panties.. xtahan sgt dh kot.. :p tp time gi umah mamatok&time tido mlm aku pakaikan la pempes.. mule2 tu time tido siang pun risau gak kot dia tershi2.. siap lapik tu.. tp ok je.. :p

mase pi skolah tu lupe nk pesan kt cikgu2 dia.. dh ari rabu br teringat.. cikgu dia pun ckp mmg diorg biase train time umur2 mcm ni.. diorg pesan suh bg baju lebih skit.. just incase kot2 tershishi.. alhamdulillah, sgt berjaye!!..

so, wiken ni diteruskan seperti biase.. not just shi2... biyak pun dh blh dlm toilet.. no more teran lama2 dlm pempes... & yg paling best, JIMATTTTTT duit!!.. xyah dh beli pempes lps ni.. hehehhehe... :p

yg penting, kene slalu tanyer nk shishi ke tak.. kalo blh every 1/2 jam.. esp biler bangun tido.. kene terus suh pi shishi.. so far so good.. 'pandai la kakak ni!'..;)

oh yer.. luper nk citer... sejak 2-3minggu lps, zara dah suh panggil dia 'KAKAK'.. not 'kak yong' like we sometimes call her.. blajar kt skolah kot.. ckp ngan kitorg pun dia gelar diri dia 'kakak'.. mama pun dh asyik panggil dia 'kakak' jgk.. 'kakak yg belum-ber-adik'...:p hehehhe...tu tanda2 dia dh dekat nk dpt adik kot.. hahahha.. biler la ni eikk... mama pun dok mengharap je ni zara..

citer psl nak adik ni.. last week aku dh 'lewat' for a few days.. tp since aku nyer peod mmg dr dl xbrape accurate, so xde la terus check.. konon nyer nk tunggu lewat seminggu br nk test.. mase ari 3-4 tu dh menaruh harapan sgt dah.. skali nyer ari ke4 tu PEOD!!.. FRUST!!.. :p

rindu nk pregnen lg.. heheh.. best wor kalo pregnen.. LESEN BESAR utk mkn tu!!.. muahahahh!! xyah pikir nk diet dah (skarang pun xde la diet pun!:p)... kt opis baru tu plk dgr citer kalo pregnen blh parking kt depan.. xyah la nk menapak kt blakang nun... hehehhe.. & senang la nk dpt MC.. muahahha.. (its not like i'm hoping to be sick(morning sickness)).. ape2 pun, doa2kan lah cepat2 'lekat' ye.. hopefully blh dpt baby TENTENTEN(10 Oct 2010) hahahhaha...:p

ni video aku sempat record td..lps zara ckp 'nk shishi!'.. mcm biase, terus lari msuk toilet.. :p
video

3 comments:

  1. ingat nak tengok zara jer, tapi terkesima tengok keseksian bapaknya ... muahahha..

    ReplyDelete
  2. ampeh mr. sam.. tue aku blum bukak baju lagik!! huhu..

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template