09 November 2009

zass here zass there..spent here spent there..

sementara tgh mood rajin ni, baik aku update blog ni.. (pdhal keje yg aku sepatutnye buat[PACKING] aku xbuat...huhuhuhu...)

ni nk citer activiti project-teratak-baru utk wiken ni.. agak bz..

citer ari sabtu...
plan sedikit terganggu atas sbb2 yg xleh dielakkan.. zara meragam kejap just b4 kitorg plan nk kuar... mule cdg nk tinggalkan dia kat d ulons.. then ptg kang nyanyah bwk dia gi ikea.. tp cancel sumer... pkl 2++ br zara lega.. so, we decided nk angkut je dia.. 1st stop: houses lighting... cdg nk amik lampu je kedai ni.. tp tgk kipas dia pun quite cheap.. so, we end up beli 80% of our lampu kt sini + kipas2.. total resit: $22xx...zasssssssss... :D next week br amik lampu2 n kipas2 tu sumer..

then cdg nk gi sambung beli lampu kedai lain tp xsempat dah.. so, terus ke rawang.. nasik tomato ika dh memanggil2.. uhuhuhu.. pkl 6.45 sampai umah dia... pkl 7++ nani plk sampai... lps magrib br mkn...shedap nye nasik tomato + ayam msk merah ika ni.. n finally!! dpt la merasa ayam grg berempah yg dh 2bln kitorg tunggu... huhuhuhuh... time kasih yer ika... susah2 je msk utk kitorg... nnt buat lg tau... ;) pkl 8pm kitorg gerak ke cheras plk.... umah mamatok... pkl 12 br balik umahh...

citer ari ahad...
konon nk bangun awal sbb nk packing.. tp hampehhh..xdan nk start packing, zara dh bangkit... kim salammmmmm je la planning2ku ituuuu... had cucur for bekfes.. n laundry 2round...n basuh remaining softoy zara...

lps zohor kitorg kuar.. 1st: gi umah nyanyah... ari tu dia offer amik la ape2 brg pun dr umah dia tu except tv n katil... so, lps survey2.. cdg nk amik stand lamp (ikea) 2... curtain 2 set(kot)..n sofa (yg membawa 1000 kenangannnn...hukhukhukk...:p)... nnt hubby dtg lenkali angkut ngan van..

next.... lapor la... kiter soru dl kt mamak pj kt maybank tu.. lame giler xpi situ.. dl zaman opis kt ioi tu tetiap ari pegi.. macha kedai tu still ingat lg aku td...(tegur beriya2..tp diskon..haram!.. ampehh betui..nasib baik sedap...)

dh kenyang br sambung misi... pi ca***zi.. nk cancel,konfem n order brg... TAPI... sgt lah frust sbb mamat yg aku citer dl pandai layan kitorg tu dh brenti.. mamat yg layan kitorg td sgt lah hampeh.. dh le muke xsenyum langsung!!.. dgr plk kitorg nk cancel a few things lg la dia buat muke xpuas ati tu..weii!! suke ati aku la nk cancel ke ape ke... dh dl korang gak ckp blh cancel/tukar.... dh tu wat muke plk..then asyik ckp xpaham ape yg kitorg nk!!.. eiiii... kalo muke mcm tu, baik ko duduk dlm stor lg bagus la!!.. jgn layan customer!!.. too bad boss nyer xde kat kedai td.. pi vietnam ke ape ntah.. mamat tu suh kitorg jumpe boss diorg..MMG PUN!!.. xhingin aku deal ngan ko!!.. kalo xpsl dh bayar deposit dl, mmg kitorg cancel je sumer brg yg dh order tu!!...eiii!!!... geram nyer!!!!!... (**hah!!..sori.. terEmo plk**lega dpt lepaskan geram...) so,xleh nk settle la bab2 furniture ni.. nasib baik la brg2 yg order tu bukan brg2 penting.. kalo xde mase masuk nnt pun xpe...

ok2... then pegi topten.. nk cari lampu downlight ngan pendant light utk bekfes counter (ni gara2 gambar designer kian tu la.. cantik plk kalo letak pendant light kt situ kan..:p) so, kitorg beli la pendant light dia.. rm89.. simple je... senang nnt kalo nk cuci (kononnnn :p).. downlight mahal kat situ... kitorg pi YT.. murah!.. lg murah dr houses lighting.. tp downlight je la.. lampu lain sumer mahal2.. kitorg amik yg square 6" 2 bulb..dia bg rm2x /pc... then bl junior fan kdk utk letak kt dry kit.. rm135..

pendant light...hehehe..malas nk bukak kotak.. nnt dh gantung cantik2 nnt aku amik gambar lg ye...:p


next kitorg pi umah baru... sbb ade appointment ngan mamat indon yg nk wat table top wet kitchen n toilet master bedroom tu.. sementara hubby sembang ngan mamat indon tu, kebetulan jiran selang sebuah rumah kitorg tu pun ade.. melayu.. aku sembang ngan mak owner tu... org johor.. mamat tu kejer doctor kt ijn (senang la nnt sakit2 ade jiran doktor :p).. bini dia pun kejer pej.keihatan kt dpn umah tu... doktor gk kot...xsure sbb td dia xde.. anak 4org... kecik2 lg.. bwk merc tuuu... ye lahh.. doktor kan... skarang dia dok taman dpn tu je... anak dia pun antar kat nursery area situ je.. tadika safa ke ape ntah.. bagus gak.. nnt blh antar zara kt situ...n nblh la dia berkawan ngan bdk2 tu.. td pun dh ber'babai2' dh ngan bdk2 tu.. :p mak owner tu pun peramah betul.. nnt blh la kawan ngan mama aku... hehehhe... :D hubby kater sbelah kanan umah aku tu pun melayu gak..tp xpernah jumpe lg... belah kiri chinese.. lega gak la sbb ade jiran melayu... blh buat geng (ahli mesyuarat tingkap) nnt... insyaAllah... :) yg chinese pun kalo blh wat geng pun senang.. kalo balik raye, blh diorg tgk2 kan umah... :p

pkl 6 kitorg gerak ke paramax.. nk beli sinki utk dry kit.. ari tu mase beli sinki utk wet kit tu dh nmpk dh bowl bulat tu.. tp xbeli lg... td pegi tgk price still same.. bowl bulat..rub1ne..rm350 tp ade 50% off.. then beli tap utk wet kit.. rm185.. 5 years warranty.. ok la.. malas dh nk cari tpt lain..

bowl bulat.. for dry kit.. utk basuh2 tgn je...:p

org lain pakai keter s0rento.. aku stakat paip cap s0rento je yg mampu... hehehe..utk wet kit..sajer pilih 2 sbb nnt biler ramai2 blh la 2 org jd tukang cuci pinggan...*wink2 to whom it may concern :p*

ni sinki kitorg beli ari tu..utk wet kit.. baren0..rm4xx..

lps pi solat jap kat tesco..then pi ade w/h sale kat sel0ka sukma kat area maybank sbelah tesco tu.. ade jual accessory toilet murah2.. dia jual buy 1 free 1..so,kitorg beli je dl utk 2nd n 3rd toilet.. utk toilet master nnt2 la cari kt tpt lain..

towel rack rm39, rak sabun rm39, shelve kaca rm49


then balikkkk... penat gak.. minggu depan focus utk packing plk.. aihh.. esok 'skolah'.. masa utk tido.. nite2....

5 comments:

  1. laaa..awat x bli dishwasher???? :P

    ReplyDelete
  2. huhuh..i wish!!... ape kate fifi bg k.lang dishwasher 1...hadiah house warming... *wink*wink* ;;)

    ReplyDelete
  3. hehehe.... alamak!!! skali kak lang mintak dishwasher la utk hadiah hse warming...;) pengsan la nak beli. hurm.... we all jalan2 kat mid valley semlm. so rasa2 dah tau nak bg apa utk hadiah hse warming you. so tak boleh mintak kat we all dah ek... ;)

    ReplyDelete
  4. wahhhh...ape la hadiah tu eikk??... hehehhe..:p

    ReplyDelete
  5. hehehe.... hadiah biasa2 aje. sbb Sab suke benda tuh, Sab nak beli utk Kak Lang. nak beli utk umah sendiri, lambat lagi...:( Kang simpan smpai 2011, reput nanti. So beli la hadiah utk u dulu... ;p

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template