13 November 2009

renovation day 4


ari ni nothing much progress.. sepatutnyer tingkap wet kitchen n partition nk psg ari ni... tp tingkap je yg dh selesai.. partition/stor br letak brg je.. org tu xsihat plk ari ni.. esok pg br dia nk start.. cooobaaan.. byk betul dugaan nk pindah umah baru ni.. xpe2..sabar... :)



ni la cermin nyer.. nmpk simple je.. tp rege blh tahan gak.. rm4xx... huhuhuh..

ok... tu citer umah baru.. kt umah lama ni pun byk kejer nk kene buat.. since every wiken asyik bz je..kuar cari brg... weekdays plk balik dh mlm.. then nk kene tunggu cik zara ni tido br la selesa skit nk wat kejer... masalah nyer by d time dia tido, mama dia ni pun dh ngantuk dah...

tp minggu ni aku gagahkan jugak start packing.. :
isnin - kumpul sumer towel2 & bedsheet2 yg ade kt umah ni.. masuk dlm beg kotak besar..

selasa - dpt sort bj2 lama hubby yg dlm kotak merah 2nd bedroom tu.. mmg dr rumah lama lg dh baju tu dok dlm tu.. mostly t-shirt2 lama dia.. yg putih2 sumer dh jd kunin... setelah dipilih2, ade yg dia still nk.. ade yg nk sedekah..
yg nk sedekah tu pun aku siap gredkan.. ade gred A ngan B... :p sbb yg B tu mcm dh buruk sgt.. yg A tu elok2 lg.. tp dh xnk pakai.. baju byk giler..!!.. yg nk simpan tu pun hubby kate nk masuk 'ARKIB'.. sajer nk simpan sbb byk memory(konon :p)..n org bagi.. so, aku letak dlm beg kotak.. nnt kt umah br pun aku bior je la dlm beg tu.. dh siap letak label 'ARKIB'.. :p
bj aku xde la byk pun... ade la a few nk sedekah.. xtau la shud basuh or not baju2 gred B yg nk sedekah tu???.. sbb mostly bj putih yg dh xputih dh..:p
buat mase ni aku longgok je baju2 tu dlm 2nd bedroom tu.. xtau nk buh dlm ape.. nk kene cari kotak besar la kot..

rabu - hubby kene pi opis mlm2 plk.. wat tender.. so, aku wat bende yg blh wat dpn tv je la.. pack brg2 bwh rak tv ni.. dpt la pack album2 n frame2 yg ade...

khamis - pack buku2 agama/yasin/quran... ngan buku2 yg kt bwh rak tv.. setel...

cdg nyer wiken ni nk wat misi-packing-besar2an... byk lg nk kene pack!!.. mamatok offer nk jage zara for d wiken.. so,hopefully blh settle 80% packing..

to-do/misi wiken ni:
- sort&pack baju2 zara
- basuh sumer sarung bantal&selimut yg dah berpakai ari tu..
- clearkan bende2 kecik kat hall
- pegi macy sale.. nk cari curtain
(n pi wedding my fren kt sg.buloh)

.... sempat ke tak yer nk wat sumer ni??.. errr.. ade saper2 nk tolong tak?...*wink*wink*...;;)

3 comments:

  1. weh korang ada cukup kotak2 tak nk pack?? mcm byk sgttt jer brg korang nih.. hehe :P

    ReplyDelete
  2. itu la pasallll... cdg nk pi tesco cari kotak.. :p

    ReplyDelete
  3. i tolong bace blog jelah ye :P

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template