30 April 2009

todo

2 comments
argghhhhh.. biler la nk siap kejer ni!!!!... dah le pc slow nk mampos!!... edit file skit, punye la lame nk build balik... adoiiii... nk blogging pun xdan!!.. dah le byk bende nk citer ni...

1. our short balik-kg-trip

2. our 3rd aniversary

3. our long wiken plan

+ citer pasal hubby's bazar

sementara nk karang entry2 tu, meh layan video ni dulu... ni la model dr jepon.. tgh buat iklan 'shower cap'... hehehhe...


...cube teka ape yg dia pakai itu sbenar nye... :-?

26 April 2009

Kuciwa..

1 comments

Penang char kuetiow - TAK DAPAT!
ciken cop yut sun - TAK DAPAT!
Kuciwa laa..yg diidam2kan sumer tutup.. ni je la yg dpt.. jadi la.. jemput mkn ye.. ;)

23 April 2009

atas permintaan ramai

4 comments


nah... ni video wrestling bebudak tu ari tu... cdg nk edit dl, nk buang part tgk sekeliling tu.. tp xde video editor la plk.. so, layan je la yerrrrr... kpd sesape yg xtau, video ni amik mase hubby's company wat paintball WAR kat subang last saturday... abah, daddy(abg azhar) n nyanyah(mummy) dok berperang kat dlm war zone tu, anak2 dok wrestling plk kat luar... elok sgt la tu kan... :p

anyway, we all had fun!!.. meriah gak la.. masing2 angkut anak/bini... punyer la ramai bebudak.. dah mcm nursery pun ade gak... :p

to team abah(biru), congrats sbb dpt no.2.. (walaupun xkene tembak!).. n to team nyanyah(yellow) n abg(red), cube lg lain kali yer... :p


ni barisan 'pejuang2' yg berperang ari tu..(yg baju oren tu-ghazi reserve je..:p)

20 April 2009

Wrestling!

3 comments

Aksi ganaz zara n ghazi tgh b'gusti ngan nyanyah..;p

(** yippiee!!!... akhirnye berjaye publish blog from my PHONE!!... hehhee..cool huh?... :p **)

Perang!

0 comments

Ni la barisan pejuang2 bersatu yg beperang habis2an sabtu aritu..btw,ni aku test publish frm phone..

14 April 2009

updates here n there

0 comments
i want to update but xde story to update... i only got picture... 'picture means 1000 words' kan??... so, enjoy 'reading!!'...

showing off her new pj.. abah beli... ade gambar otromen tau!! :p

ni baju feveret dia..'upin&ip1n'

ni kat k-f-c... just d 2 of us..

w mamatok.. drawing2...

baby miqa.. mcm big boy dah kan??...

'kakak zara' n baby miqa

'd specos'

sangkut spec atas idong..

alalala... mesre betul la abg ghazi ni... heheh

ni mase balik dr antar opah balik kg... nk dok sorang2 kat depan... tgh mkn kacang putih tu...

10 mins lps tu... zzzzzzzzz....

06 April 2009

gurindam tulang ikan

0 comments




Al kisah disuatu mlm
Tatkala syok menjamu selera
Ikan keli sambal mjadi hidangan
Aku pun mkn xpndg kiri kanan

Nk dijadikan cerita
Tulang ikan tesangkut ditekak
Tp aku buat selambe je
'Japg ilang la tu',kate ati akak

Lps mkn melayan 'gossip gals'
Even kkdg tekak xselesa
Agak terganggu bual bicara
Kuintai dicermin,'eh!tulang tu ade kat situ le!' (dah dkt ngan anak tekak)

Selesai begosip aku pun naik
Mengadu kat hubby tekak dah sakit
Ikutkan ati nk dibiarkan je
Tp hubby kate 'jom pi klinik la,setelkan segera..'

Pkl 1pg kuar umah
Dgn angkut zara yg dh lena
Terus pi klinik-22jam di equine sane
Sunyi sepi,klinik pun kosong je

Bile dipanggil masuk mengadap doktor
Mcm pak arab besar org nye
Doc betanye 'wats d matter?'
'i got fish bone stuck in my throat',i answer...

Tegelak kecil itu bls nye
'come2 i check first..' aku ikut je
Torch lite,kayu eskrem n skepel alatan nye
Dgn bantuan misi disbelahnye

3-4kali doc mencube
Tetiap kali tu jgk la kutepis tgn docter
Cubaan last skali agak lame
Kutepis kuat sampai nk menangis dibuatnye

Doc tanye 'ade lg ke?'
Aku jwb 'mcm dah xde'
Lega hatiku tak terkata
Tulang hilang ntah kemana

Sbelum kuar doc tu gelak lg..
Ampeh betul la doc ni
Ubat 6bijik,charge rm45!
Mahal gile!late-nite-charge ke?

Adoii itulah kisah tecekik tulang
Tecekik tulang ditgh mlm
Dahtu kene gelak ngan docter
Haihh..ape punye ceritaa..



...ni kisah benar...last week wednesday... mmg patut la kot dokter tu gelak... ade ke org tercekik tulang ikan sampai gi klinik???...adoii... gelak kan je la...
sajer tetibe rase nk bergurindam plk.. i know it din rhyme.. but w.t.h...suke ati i la...:p

02 April 2009

nak balik!!!!

1 comments



ARGHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAK BALIKKKKK!!!!!!

cepat la restart server tu!! aku nk kene test!!! nk balik ni!!!

hubby n zara dah tunggu kat umahhhh... lapar plk tu..

sbb org lain yg LEMBAB!! aku plk jd mangse kene tunggu kat sini!!... yg lain sumer dah balik dah!!... giler!! kejer 12jam tetiap ari ni!!.. org lain xsampai 12 jam pun tau!!!.. badan.. mata.. kaki.. OTAK.. sumer dah penat ni!!!

i'm really tired wehhhhhhh... air mata nk mengalir dah ni... nasib baik boss2 ade kat depan ni.. kalo tak aku dah nangih dah ni!!!...

cepat la wehhhhh... aku nk balik!!!... uwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... penatttttttttttttt!!!!!!!!!!
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template