10 March 2009

weekend crapping

hellooooo...

aktiviti wiken kitorg last week...

saturday, 7 feb
went out for bekfes kat mamak sbb hubby 'ade hajat' besar utk keter c1ty dia... sementara dia menunaikan hajat besar dia tu, me n zara pi soping2 kat tesc0... ingatkan nk balik masak...dah beli ayam,udang, sayur bagaiiii... dah terbayang2 nk masak sambal udang mcm ari tu (*drooling ni...*) skali sedar2 dah pkl 1++... ujan lebat gile plk tu kat luar... hubby pun dah selamat dah.. so, hubby kater lunch kat fudkot je la... tu pun share2 sbb kenyang lg tosai pg td...:p

balik umah, kitorg terus siap nk pi umah mamatok... lepak2 kat sane sampai magrib... then hubby ajak pi kedai mak opismet dia kat2 situ gak... we had char kuetiow and nasi grg udang.. penang mai depa ni.. ex-kastam gak.. sekampung ngan hubby dl...
nmpk xcantik..tp rase nyer setanding yg kat penang worrr..peminat2 char kuetiow shud try this!!
ni sign board kedai nyer...kat tmn cuepacs...dpn 7-11


sunday, 8 feb
bekfes kat umah je.. aku goreng cucur ikan bil1s.. lps zohor kitorg kuar gi aqiqah anak sedare opismet hubby kat denai a1am... 1 row ngan umah kak anis.. lamer gak lepak situ... sembang2...
hensem tak boy ni?? wat menantu ok gak ni kan??? hahahah!!..



monday, 9 feb (selamat menyambut maulidur rasul...)
hubby bl roti-can(ai)for bekfes.. then lps mandikan zara aku kuar... pi sini.. sajer nk try... ari tu jln2 dpn kedai ni rase teringin plk... result nyer?? sgt best!! thai style mmg lain dr yg aku gi joj0ba spa last year(bali style kot)... almost every preassure minah siam tu buat make me say (dlm ati) ..ahhhh,best nyer... :p sampai last tu dia tanye 'u want stretch mam?' i said yes... dia 'hayun' aku kiri, kanan n blakang... 'PRRRRRRAPPPPPPP'... perghhhh sedap giler!!!... dah lame xdpt prappp yg mcm tu... hhuhuhuhuhu.... will go again.. definately!!!..

tgh hari tu pi jumpe my mom kat umah my pak teh kat bkt.indah... since pak teh tu bujang(sampai saturday ni jer :p).. so, i bring mama to this shop own by a popular artist.. 'my asam podeh sop'.... ok la..
ni d femes asam podeh... mama masak lg sedap la!!... :p
zara mkn asam podeh ke??

2 comments:

  1. aida.. entry ko yg ni buat aku rasa mcm nk terbang balik msia malam ni juga.. aiyoo kempunan chow kuay tiau giler giler.. :-((((

    ReplyDelete
  2. hahaha...sabor ainor...sabor..:p ko kempunan ke mengidam ni?? ehem2..hhehehh.. btw, invite la aku masuk blog ko... nk tgk gak ape isi nye... :p

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template