29 March 2009

kaunter aduan : unit kerje

my working hour...
27/3: 9.15 pm - 9.30 am
28/3: 7.30 pm - 4.30 am

total working hour : 12 + 9 = 21 hours!!!
total resting(tido) hour : 1.5 + 3 + 4.5 = 9 hours je!!!!

ish3.... kesian tak???
penat giler tau kener berjage malam2 ni...2 nites in a row!!.. tho lamer mane pun aku tido siang tu still xsamer dgn a-good-nite-sleep... or.. adekah ini tanda2 proses penuaan?? oh tidakKkkk!!... badan pun dah lenguh2 ni.. best nyer kalo dpt 'prrrrrraaaaaaaappppppppp' again.... huhuhuhuhuhu...

adoiyaiiii... esok kene kejer lg...tp nasib baik la normal working hour... i mean normal-human-working-hour time la.. (8.30am - 8.30pm).. tho longer but better dr kene kejer memalam bute betul tak??... next week(6/4 - 11/4) plk my turn to work nite shift... tp from home la.. shud be ok kot.. lg pun siang tu xyah gi opis.. kire 1 minggu xmasuk opis la.. (yipppieee!!!) alamak!!!!!...diorg suh pi opis jgk!!!... mcm mane ni???...nk kene tinggal zara for 5 nites!! oh no!!!... adoiii...

hmmm... kene 'import' mama frm kg la mcm ni.... 'abahhhh, nk 'pinjam' mama jap blh??? plsss...demi cucu-mu itu....'....(*winkwink*)

dunno la nnt nk antar zara pi skolah ke tak... kesian tgk zara n abah nye.. kene tinggal for last 2 nites... 1st nite tu depa pi umah mamatok.. smalam plk depa dok umah je.. nasib baik zara xngamok.. anyway, i shud thanx my hubby.. sbb tlg jage zara.. kesian tetiap ari kene balik awai pi amik zara.. dah nak dkt 2 bln on n off kene balik lmbt... hopefully minggu ni last la yer... thanx yangg!!... muuaaahhhhhhhhhhh...

zara plk lately mcm2 pe'el dia.. kkdg mengade2... kkdg merajuk.. dah tu slalu nk pukul mama.. sakit tauu!! kiter marah dia, dia marah kiter balik!! ... hmmm...zara... zara..



pose gedixxxxx.... hati mane la xcair tgk muke comei mcm ni...


btw, smalam sempat pi umah mak ani... sajer berkumpul ramai2 sbb mama ji n abah sham n mak lain ade kat sane.. depa mai tgk cucu baru... miqa.. hehhee... sempat gak riba si kecik tu smalam.. sedap je dia tido atas mama dia ni.. manisss je muke anak teruna maji ni.. (lupe plk nk amik gambor)... zara jeles worrrr tgk mama dia ade baby baru... :p

ari ni pi tesc0 beli barang.. ramai giler org!!.. lunch plk kitorg sanggup gi fudkot g1ant... sbb fudkot tesc0 tu panas la... mlm aku masak something spesel.. 1st attempt : bihun kung fu.. sedap gak la.. tp salah bajet bihun byk sgt...last2 dua2 mkn axbih... xpe2...next time try lg... ;)


for him...sayur-less..

for her..


2 comments:

  1. Huh.. baru kene kerja night shift 2 mlm dh sakit badan?? Aku dluk 2 tawun beb!!! Mmg sentiasa tak cukup tido, even kalo bgn kul 12 tgh hari skalipun... teori aku: 2 jam tido waktu siang = baru sama ngn 1 jam tido waktu mlm. That means.. adekah kalo nk cukup tido at least 6 jam sehari kene tido 12 jam waktu siang?!?! oh!!

    Deena pon dh pandai babap/blasah mama dia.. aku smp luka2 bibir siot (ni injury secara tak sengaja -- kene hantuk ngn lego Deena, but still...) Tau2 je rafiq kata one side bibir aku blue-black.. hoho... tp sbb anak buat... redho jelahhh... :(

    ReplyDelete
  2. ....yaAllah...gedixxxx nyer budak ittew...!!! haha! hari tu kt my camera posing mcm hip-hop... 8}

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template