22 March 2009

another crapping

haiiiii... waduh2... lamer giler tak updet blog... 'bz bebenor' kater org kg temannn.. :p

last wiken bz ngan wedding nyer... weekdays jgn harap la... balik opis pun lambat... nasib baik la mama ade kat my house... so, dpt a zara ponteng skolahhhh...

ok.. last wiken was bz with my pak teh's wedding... yer.. 'pak teh ku kawen lagi...' (nyanyi mcm lagu 'bapak ku kawen lg') .... :p saturday nikah n kenduri kat melaka... kitorg gi lambat... sampai2 melaka terus lunch... then balik... huishhh... jauh betul lunch ari ni... :p
tp balik tu singgah soromban... umah ABG... mkn kuih koci import from umah sab... perghhhh... rindu betul kuih koci ni... sedap yamattt!!!... tp sikit sgt la plk... dpt mkn 3-4 ketul je... (*wink..wink* kat abg n sab..:p)

sunday early monen dah pi umah pak teh... tho kenduri nyer kecil2an je.. tp kelam kabut jd nyer sbb mknn sampai lambat... hehehhe.. tp pak teh aku tu biase la.. cool je.. org lain yg kelam kabut... anyway, to pak teh, congats(again..).... n to new mak teh, welcome to d family.. ekceli aku xsempat lg nk sembang2/berkenalan ngan mak teh ni.. dia shy2 skit... :p
gambar kenduri???i dun have la.. so, sape2 yg ade gambar tu(esp nadiah ke..)... bak mai la 1-2kpg... blh la cek menayang nyer kat sini yer...

fuhhhh... mmg sungguh bz minggu tu... dah le kat opis pun bz.. wiken plk kene bangkit awai.. nasib baik la wiken ni dpt me'rilex'kan diri... qada' sumer tido.. hehehe... smalam bangkit pkl 10!! huhuhuhu... nasib baik anak dare aku tu pun bangkit lambat... ari ni je dia xbg can dah mama bgn lambat... lps subuh dia dah xnak tido dah.. terpakse la melayan...

btw, smalam lps rest2 kat umah.. had nasik goreng for bekfes... then kemas2 baju zara... baju2 dia yg dah sendat sumer masuk dlm kotak (haa... ni mmg nk kene buat dlm 3-6 bln sekali yer ibu2 sekalian...) kalo xnk buat selalu, beli la baju yg gedabak2 kat anak2... hehehe...
dah dkt pkl 4 kitorg kuar gi umah mamatok... lepak2... lps magrib baru la yg ditunggu2 sampai... org baru dlm hubby's big family... maji's son, miqa (faiqh miqail)... sooooo cute... baru 11 ari umur dia... syok la maji... dpt baby tp xyah berpantang... huhuhuhuh (ha!!ha!!komplen!!!)...:p smalam mamatok dah siap beli besdey kek utk aku... heheh..1 week advance.. mcm2 tau2 je i might cannot come next week... keje maaaa... anyway, thanx mama n uncle for d cake... n d goodies from bandung... huhuhhu.. best nyer dgr citer mama soping2 n makan2 kat saner... aku ni kalo bab2 ni mmg TERUJA!!... hahahha...

rase dah 2-3thn xde b'day cake... heheh... nyummnyummm..


ari ni alhamdulillah byk bende dpt buat... ye laaa... bgn awal.. lps mandikan zara, aku 'menjala'... mmg dr 2 minggu lps dah plan nak menjala... kebetulan lauk kari mama masak ari tu byk lg dlm peti ais tu... puas la mkn roti jala td... then sempat basuh baju n tudung.. sort2 sumer surat2 yg dah berlambak kat meja kecik hall tu...
then lps zohor pi wedding hubby's fren, nan (our best man mase wedding kat prince)... dia kawen ngan org klang... lps mkn n sembang2 jap ngan org-duba1 ni, kitorg berangkat la... dah lamer xtgk perkembangan umah kitorg.. so, pi la singgah.. alhamdulillah ade improvement... bumbung dah naik dah... hopefully blh la masuk as planned, bln jun... doa2kan yer... :)

with d pengantin... selamat pengantin baru yer...


psl kejer... hmmm... i'm still located kat G floor... doing support... patut nye sampai 14/3 ari tu je... tp drg citer diorg nk extend sampai abih RTP... most probably mid may!!... xkisah sgt pun dok kat bawah tu... ok je sbb PM2 sumer giler2... riuh kitorg dlm tu.. happy2... :p tp last week dpt citer tak best.. we have to work US time... 11.30pm - 8.30am... giler!!!!... mule2 tu kater 4 mlm je... last2 jd 11 nitess!!!... so me n ree kene take turn la.. tp yg paling xbest nyer it start on my b'day!!... yes.. aku kene kjer 27/3 tu..till d nextt morning... for d following week ree will take d nite shift... d last week aku plk.. tp nasib baik blh work from home... hmmm... enuf about work... redha je la kan... dah name nyer kuli.. :

ok la... time to sleep..it's gonna be another looooong week.. kejer berlambak kat opis tu... haihhh, how i wish i can just stay at home.. melayan kerenah anak(2).. tgk zara skrang ni... geram betul.. ade je bende baru dia... 2-3menjak ni dah pandai word 'tak nak!'... mcm td aku ajak mandi... dia blh jawab 'tak nak!'... adoiyaiii... ari tu merajuk... mase opah dia nak balik kg.. tinggalkan dia kat skolah.. muke masam je... 'babai' pun xnak... mlm tu senyap je.. aku wat lawak pun wat 'derkkkk' je... alahai anak dare mama niiiii...

eh?td kater nk tido??... heheh... ok la..nite2...

2 comments:

  1. Huhuhu.. beb.. org kata, jgn komplen kalo bz diwaktu krisis ekonomi skang ni.. itu tandanya masih ada bisnis.. and means rejeki ko masih ade.. so chayok chayok!

    p/s: Deena pon pandai ckp tak nak.. tp bunyiknye mcm "Nanak" la.. biasenye leh dgr dia ckp time nk suruh mandi or suruh abiskan susu/makanan... dia ckp Nanak pastu lari nyorok takut aku pakse jgk.. hehehe :P

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template