29 March 2009

kaunter aduan : unit kerje

2 comments
my working hour...
27/3: 9.15 pm - 9.30 am
28/3: 7.30 pm - 4.30 am

total working hour : 12 + 9 = 21 hours!!!
total resting(tido) hour : 1.5 + 3 + 4.5 = 9 hours je!!!!

ish3.... kesian tak???
penat giler tau kener berjage malam2 ni...2 nites in a row!!.. tho lamer mane pun aku tido siang tu still xsamer dgn a-good-nite-sleep... or.. adekah ini tanda2 proses penuaan?? oh tidakKkkk!!... badan pun dah lenguh2 ni.. best nyer kalo dpt 'prrrrrraaaaaaaappppppppp' again.... huhuhuhuhuhu...

adoiyaiiii... esok kene kejer lg...tp nasib baik la normal working hour... i mean normal-human-working-hour time la.. (8.30am - 8.30pm).. tho longer but better dr kene kejer memalam bute betul tak??... next week(6/4 - 11/4) plk my turn to work nite shift... tp from home la.. shud be ok kot.. lg pun siang tu xyah gi opis.. kire 1 minggu xmasuk opis la.. (yipppieee!!!) alamak!!!!!...diorg suh pi opis jgk!!!... mcm mane ni???...nk kene tinggal zara for 5 nites!! oh no!!!... adoiii...

hmmm... kene 'import' mama frm kg la mcm ni.... 'abahhhh, nk 'pinjam' mama jap blh??? plsss...demi cucu-mu itu....'....(*winkwink*)

dunno la nnt nk antar zara pi skolah ke tak... kesian tgk zara n abah nye.. kene tinggal for last 2 nites... 1st nite tu depa pi umah mamatok.. smalam plk depa dok umah je.. nasib baik zara xngamok.. anyway, i shud thanx my hubby.. sbb tlg jage zara.. kesian tetiap ari kene balik awai pi amik zara.. dah nak dkt 2 bln on n off kene balik lmbt... hopefully minggu ni last la yer... thanx yangg!!... muuaaahhhhhhhhhhh...

zara plk lately mcm2 pe'el dia.. kkdg mengade2... kkdg merajuk.. dah tu slalu nk pukul mama.. sakit tauu!! kiter marah dia, dia marah kiter balik!! ... hmmm...zara... zara..



pose gedixxxxx.... hati mane la xcair tgk muke comei mcm ni...


btw, smalam sempat pi umah mak ani... sajer berkumpul ramai2 sbb mama ji n abah sham n mak lain ade kat sane.. depa mai tgk cucu baru... miqa.. hehhee... sempat gak riba si kecik tu smalam.. sedap je dia tido atas mama dia ni.. manisss je muke anak teruna maji ni.. (lupe plk nk amik gambor)... zara jeles worrrr tgk mama dia ade baby baru... :p

ari ni pi tesc0 beli barang.. ramai giler org!!.. lunch plk kitorg sanggup gi fudkot g1ant... sbb fudkot tesc0 tu panas la... mlm aku masak something spesel.. 1st attempt : bihun kung fu.. sedap gak la.. tp salah bajet bihun byk sgt...last2 dua2 mkn axbih... xpe2...next time try lg... ;)


for him...sayur-less..

for her..


28 March 2009

its my final year of my 20's!!

3 comments
here i am... 1.10am.. almost 2hours passed my birthday.. in d ofis.. waiting for the other team to fixed some issues b4 i can continue doing confident test for csv330 rtp... n i'm half-sleepy oredi... pd hal td dah tido kat umah... dah mmg time tido agak nyer kan... dah lamer xberjage memalam bute ni...

d red family...silau sgt la maaa...

ok2... sementara tunggu tu let see how i celebrated 'my final year of my 20's' - nyanyah said... :p
1. hubby org 1st wish hepi besday... right after kitorg smayang isyak..
2. nyanyah msg comes next...
3. hubby hand over my present (he actually dah beli hadiah tu ari isnin ari tu... n sorok kat umah.. aku malas nk cari.. dun wan to spoil it la..:p)
my new toy!... thanx syg!!..


4. this morning wakeup baru belek2 hadiah.. got a few wish msg from frens n families...
5. lepak2 till 11 sambil explore henpon baru n reply msg.. ari pun mendung je... rase mcm awal lg.. :p 6. pkl 11++ baru bersiap n kuar umah... went for early(b'day) lunch... kat tgif, sunway... ni gara2 smalam nmpk dlm paper psl their promo.. very tempting!...
kid's meal:fish fingers+fries..its FREE!! super cool!!

ciken w cheese.. aym dia tebal sgt...xlalu nk abis..

appertizer: fried mac n cis...yummy... nmpk mcm sikit je..tp jenuh nk abiskan..

7. finish lunch, hubby pi smayang(jumaat maaa).. me bawak zara tgk2 (tgk2 je tau!!) toys kat dlm jusco n redeem my jcard gift voucher...
8. went back sbb zara pun dah tido.. singgah tesc0 puchong to get 'b'day donut' frm b1g apple.. boring la kan asyik mkn kek je... :p
9. at home: smayang...tido.. then senja nyanyah dtg bwk present.. tudung pepel!!... hhuhuhuhu...thanx nyanyah... ;)
10. 8pm ready to go work n pack zara's n hubby's stuff.. diorg nk pi umah mamatok..
11. lps isyak we all kuar umah.. me went to opis...
12. agenda bos, bought a bb'day cake for me... we celebret at PR4.. terharu plk rase nyer... siap nyanyi2 lg... n its a cheese cake!!... tq ye everyone!!... tp dlm celebret tu, rtp blom setel... mcm2 issue jd.. kelam kabut betul... org yg kejer dr bg td pun xbalik2 lg.. kesian betul...pkl 12++ baru diorg balik...

d big family of csv330...thanx guys!!..;)


soo..mcm tu lah aku selebret besdey tahun ni... rase mcm much2 more better then last year kot... ntah la..xingat dah.. :p
btw, like nyanyah said, its my final year dah.. next year dah 'tukar nombor'.. adoyaiiii... ape2 pun aku bersyukur alhamdulillah sbb dipanjangkan umur 'sejauh' ini.. syukur dgn segala rezeki, kebahagiaan, kesihatan, ketenangan n segala2 yg telah dikurniakanNya... semoga rezeki ini berpanjangan... umur panjang.. hopefully dpt la tgk anak(2), cucu(2), cicit(2) insyaAllahhhhh... dan semoga aku xlupa utk sentiasa bersyukur... aminnnnnnnnnnn...

d most precious gift from god.. :)

p/s: thanx for all d wishes... luv u all!!.. ;)

22 March 2009

another crapping

2 comments
haiiiii... waduh2... lamer giler tak updet blog... 'bz bebenor' kater org kg temannn.. :p

last wiken bz ngan wedding nyer... weekdays jgn harap la... balik opis pun lambat... nasib baik la mama ade kat my house... so, dpt a zara ponteng skolahhhh...

ok.. last wiken was bz with my pak teh's wedding... yer.. 'pak teh ku kawen lagi...' (nyanyi mcm lagu 'bapak ku kawen lg') .... :p saturday nikah n kenduri kat melaka... kitorg gi lambat... sampai2 melaka terus lunch... then balik... huishhh... jauh betul lunch ari ni... :p
tp balik tu singgah soromban... umah ABG... mkn kuih koci import from umah sab... perghhhh... rindu betul kuih koci ni... sedap yamattt!!!... tp sikit sgt la plk... dpt mkn 3-4 ketul je... (*wink..wink* kat abg n sab..:p)

sunday early monen dah pi umah pak teh... tho kenduri nyer kecil2an je.. tp kelam kabut jd nyer sbb mknn sampai lambat... hehehhe.. tp pak teh aku tu biase la.. cool je.. org lain yg kelam kabut... anyway, to pak teh, congats(again..).... n to new mak teh, welcome to d family.. ekceli aku xsempat lg nk sembang2/berkenalan ngan mak teh ni.. dia shy2 skit... :p
gambar kenduri???i dun have la.. so, sape2 yg ade gambar tu(esp nadiah ke..)... bak mai la 1-2kpg... blh la cek menayang nyer kat sini yer...

fuhhhh... mmg sungguh bz minggu tu... dah le kat opis pun bz.. wiken plk kene bangkit awai.. nasib baik la wiken ni dpt me'rilex'kan diri... qada' sumer tido.. hehehe... smalam bangkit pkl 10!! huhuhuhu... nasib baik anak dare aku tu pun bangkit lambat... ari ni je dia xbg can dah mama bgn lambat... lps subuh dia dah xnak tido dah.. terpakse la melayan...

btw, smalam lps rest2 kat umah.. had nasik goreng for bekfes... then kemas2 baju zara... baju2 dia yg dah sendat sumer masuk dlm kotak (haa... ni mmg nk kene buat dlm 3-6 bln sekali yer ibu2 sekalian...) kalo xnk buat selalu, beli la baju yg gedabak2 kat anak2... hehehe...
dah dkt pkl 4 kitorg kuar gi umah mamatok... lepak2... lps magrib baru la yg ditunggu2 sampai... org baru dlm hubby's big family... maji's son, miqa (faiqh miqail)... sooooo cute... baru 11 ari umur dia... syok la maji... dpt baby tp xyah berpantang... huhuhuhuh (ha!!ha!!komplen!!!)...:p smalam mamatok dah siap beli besdey kek utk aku... heheh..1 week advance.. mcm2 tau2 je i might cannot come next week... keje maaaa... anyway, thanx mama n uncle for d cake... n d goodies from bandung... huhuhhu.. best nyer dgr citer mama soping2 n makan2 kat saner... aku ni kalo bab2 ni mmg TERUJA!!... hahahha...

rase dah 2-3thn xde b'day cake... heheh... nyummnyummm..


ari ni alhamdulillah byk bende dpt buat... ye laaa... bgn awal.. lps mandikan zara, aku 'menjala'... mmg dr 2 minggu lps dah plan nak menjala... kebetulan lauk kari mama masak ari tu byk lg dlm peti ais tu... puas la mkn roti jala td... then sempat basuh baju n tudung.. sort2 sumer surat2 yg dah berlambak kat meja kecik hall tu...
then lps zohor pi wedding hubby's fren, nan (our best man mase wedding kat prince)... dia kawen ngan org klang... lps mkn n sembang2 jap ngan org-duba1 ni, kitorg berangkat la... dah lamer xtgk perkembangan umah kitorg.. so, pi la singgah.. alhamdulillah ade improvement... bumbung dah naik dah... hopefully blh la masuk as planned, bln jun... doa2kan yer... :)

with d pengantin... selamat pengantin baru yer...


psl kejer... hmmm... i'm still located kat G floor... doing support... patut nye sampai 14/3 ari tu je... tp drg citer diorg nk extend sampai abih RTP... most probably mid may!!... xkisah sgt pun dok kat bawah tu... ok je sbb PM2 sumer giler2... riuh kitorg dlm tu.. happy2... :p tp last week dpt citer tak best.. we have to work US time... 11.30pm - 8.30am... giler!!!!... mule2 tu kater 4 mlm je... last2 jd 11 nitess!!!... so me n ree kene take turn la.. tp yg paling xbest nyer it start on my b'day!!... yes.. aku kene kjer 27/3 tu..till d nextt morning... for d following week ree will take d nite shift... d last week aku plk.. tp nasib baik blh work from home... hmmm... enuf about work... redha je la kan... dah name nyer kuli.. :

ok la... time to sleep..it's gonna be another looooong week.. kejer berlambak kat opis tu... haihhh, how i wish i can just stay at home.. melayan kerenah anak(2).. tgk zara skrang ni... geram betul.. ade je bende baru dia... 2-3menjak ni dah pandai word 'tak nak!'... mcm td aku ajak mandi... dia blh jawab 'tak nak!'... adoiyaiii... ari tu merajuk... mase opah dia nak balik kg.. tinggalkan dia kat skolah.. muke masam je... 'babai' pun xnak... mlm tu senyap je.. aku wat lawak pun wat 'derkkkk' je... alahai anak dare mama niiiii...

eh?td kater nk tido??... heheh... ok la..nite2...

10 March 2009

weekend crapping

2 comments
hellooooo...

aktiviti wiken kitorg last week...

saturday, 7 feb
went out for bekfes kat mamak sbb hubby 'ade hajat' besar utk keter c1ty dia... sementara dia menunaikan hajat besar dia tu, me n zara pi soping2 kat tesc0... ingatkan nk balik masak...dah beli ayam,udang, sayur bagaiiii... dah terbayang2 nk masak sambal udang mcm ari tu (*drooling ni...*) skali sedar2 dah pkl 1++... ujan lebat gile plk tu kat luar... hubby pun dah selamat dah.. so, hubby kater lunch kat fudkot je la... tu pun share2 sbb kenyang lg tosai pg td...:p

balik umah, kitorg terus siap nk pi umah mamatok... lepak2 kat sane sampai magrib... then hubby ajak pi kedai mak opismet dia kat2 situ gak... we had char kuetiow and nasi grg udang.. penang mai depa ni.. ex-kastam gak.. sekampung ngan hubby dl...
nmpk xcantik..tp rase nyer setanding yg kat penang worrr..peminat2 char kuetiow shud try this!!
ni sign board kedai nyer...kat tmn cuepacs...dpn 7-11


sunday, 8 feb
bekfes kat umah je.. aku goreng cucur ikan bil1s.. lps zohor kitorg kuar gi aqiqah anak sedare opismet hubby kat denai a1am... 1 row ngan umah kak anis.. lamer gak lepak situ... sembang2...
hensem tak boy ni?? wat menantu ok gak ni kan??? hahahah!!..



monday, 9 feb (selamat menyambut maulidur rasul...)
hubby bl roti-can(ai)for bekfes.. then lps mandikan zara aku kuar... pi sini.. sajer nk try... ari tu jln2 dpn kedai ni rase teringin plk... result nyer?? sgt best!! thai style mmg lain dr yg aku gi joj0ba spa last year(bali style kot)... almost every preassure minah siam tu buat make me say (dlm ati) ..ahhhh,best nyer... :p sampai last tu dia tanye 'u want stretch mam?' i said yes... dia 'hayun' aku kiri, kanan n blakang... 'PRRRRRRAPPPPPPP'... perghhhh sedap giler!!!... dah lame xdpt prappp yg mcm tu... hhuhuhuhuhu.... will go again.. definately!!!..

tgh hari tu pi jumpe my mom kat umah my pak teh kat bkt.indah... since pak teh tu bujang(sampai saturday ni jer :p).. so, i bring mama to this shop own by a popular artist.. 'my asam podeh sop'.... ok la..
ni d femes asam podeh... mama masak lg sedap la!!... :p
zara mkn asam podeh ke??

06 March 2009

zara naik fifen

3 comments
smalam we had dinner kat g1ant sbb nak amik spec... cepat plk siap.. :p

btw, tgk la zara ni haa... naik 'fifen' (elephant laaa)

video


ni sun glasses kitorg...



hubby punyer... spesel skit sbb powered lense dia separate...


(gambar goyang skit) mine... power mcm kuat skit...still pening2..

03 March 2009

di suatu ahad nan lalu...

3 comments
helloooooo....

got sumething to blog nih... ingat smalam nk letak, tp bz la pulok...
ni citer sunday ari tu.... hari-membuang-duit... xde la buang.. beli brg 'kemahuan' gak la.. (kemahuan tau.. bukan keperluan..heheheh :p)

plan asal nyer sunday ari tu nk gi umah mamatok je... biase la kan... then teringat plk plan nk cari powered sun glasses xtercapai lg.... so, memandangkan kedai spec feveret kitorg tu kat summ1t, maka summ1t lah arah tuju nye!!...

1st stop, MAKAN!!... lapar puu dah... pusing2 cari kedai mkn yg berkenan... end up pi black canyon ape ntah... western... tp tgk menu byk thai food... belasah la... aku blanje!!... hehehe..

fish steak for hubby
teriyaki chicken steak for moi


ok gak la food dia.... cume 1 je aku xberkenan.. waiter dia (nmpk mcm bangla) dok pegang2 zara... skit2 tu aku blh tahan lg... ni asyik dok usap2 pipi la.. ape la... risau plk aku... tp aku 'control ayu' je la kan.. dlm ati... "dia teringat anak dia kat kg kot....." ayat penyedap ati..... :|

ok.. biler perut sudah kenyang baru la blh jalan2... terus pi kedai spec kitorg tu... me n hubby pilih la yg mane berkenan... tho harge quite reasonable(+ branded).. tp i decided not to beli kat sini.. sbb ari tu dah tgk kat kedai spec kat g1ant tu mcm cheaper.. so, hubby je la yg beli...

yg si zara ni plk baik semacam je mase kat kedai spec tu... diam je tgk kiri kanan... rupe2 nyer dia tgh 'buat kuih'... patut la muke merahhhhhh... hish zara ni... terpakse la mama bwk pi jamban... malas nk cari baby room... punyer la susah payah nak salin pempes.. dah le bawak pempes biase...(ade pull-up pants tp tinggal dlm keter)... adoyaiiiiiii...

lps tu jalan2, ade gak la singgah sana sini.... tgk2 je... sampai la 1 kedai game ni... mmg dr dl hubby dok sibuk nak bl PS22/2/xbox.. tp xbeli2 pun... kebetulan kedai tu jual murah giler... PS2 399 je... tp setelah diracun dek apek kedai tu.. siap buat 'ape kater sevey??' kat kkwn dia... we end up buying this.....



balik umah terus cube-try-test


and for zara plk...



ni sumer sbb dia sibuk tgk babah dia ade jam baru (present besdey ari tu)... dia pun nak.. slalu tunjuk2 kat tgn babah n mama "jammm... jammm.."... biler tanyer dia "jam zara mane?"... dia tgk la kat tgn n jawab..."tade...." bunyi mcm nk nangih... " nak jammmmm..."... adoyaiii... pandai nyer la mintak eikk...

mama nyer plk sempat la sambar baju spuloh hengget 2 lai.. and by end of d day, kitorg singgah g1ant to get the sunglasses i'm aiming for... but have to wait for 7-10 days... so, tungguuuuuuuuu... ;)


 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template