28 February 2009

pandai nyerrrrrrrrrr

haiiii...

hish... bosan plk lately... nak updet blog pun xde bende nk diupdet... bile ade bende nk updet, bz la plk.. biler xbz, xde bende plk nk diupdet... hmmmm...

alhamdulillah by thursday ari tu dah xbz sgt dah... uat for 330 went well... no more big issues.. n smalam(friday) went to subway, i0i... had lunch with 'tok wan' (a.k.a der3k)... our pm... me, atie n ree met him there... lps mkn (nasib baik dia bayar!!.. tu pun dia kene gi cucuk duit dl sbb xde cash...kesian tp wth..*rolling eyes*) we talk2 about work.. n got d big -long-waited-good-news... alhamdulillah... xbanyak tp good enuf... still haven't decide wat to do with it... thinking of getting a REWARD for myself.. to 'pay back' all d hard (+-5 years) work!!!.... :)

hmmm...today??... patut nye nk gi wat checkup tu.. tp have to go to m0nt k1ara nyer branch coz kat palace dah fully buk (except weekdays)... n xde baby sitter for zara.. so, we decide to postpone je la... hubby plk xbrape sihat ari ni... kesian dia... tgh hari td pi klinik amik ubat... flu dah seminggu dah... lunch td pun aku masak 'shiup' ayam... org sakit kan... lg pun zara mmg suke sgt mkn 'shiup' tu... :)

haaa... ckp psl si kecik (yg tgh tido kat atas riba aku) ni, ari ni 2-3 kali dia buat aku nak gelak guling2... :p sbb ape??...

adegan 1:
while i'm 'bancuh'ing drinks for bekfes pg td, dia dtg menyibok kat dapur... 'toktek toktek' mulut nye... ntah amende ckp ntah.. dah tu dok selongkar cabinet dapur tu... aku ckp kat dia "zara, pi panggil abah gi... meh bekfes..."... siap demo lagi.. "abah!!... turun!!.. bekfes..."...
dia pun pegi la tepi tangge tu... aku ni mengintai la dr dapur... dia jerit "babaaahhh!!... babaahhh!!.. "... bla..bla... (ntah ape dia membebel)... "tulonnn!!tuloonn!!" (sambil tgn dia beriya2 tunjuk kat lantai!!! ... hahahhaha...!!! pandai plk dia wat gaye siap!!!... hahha!!... aku kat dapur gelak sakan!!!... zaraa...zara... :p

adegan 2:
tgh aku kunci pintu nk kuar gi klinik td, hubby plk undur la keter keluar... zara with me... tibe2 dia ckp "babahh!!...tunduuu... jap.. jap..." (abah!!...tunggu...kejap..kejap..) hahhahaha!!!... dialog baru tu... 'jap..jap'??... mane la belajar ni... zara.. zara... :p


lately mmg byk dah new words yg dia dah blh ckp.. kkdg tu rase mcm xpernah ajar sgt pun... maybe dia blajar kat skolah kot... yg paling kagum nye, she can count satu sampai spuloh tau!!! ... tho ade gak la nombor yg tercicir... td dia tgh main sorang2 dpn tv terdengar dia dok kire ape ntah... aku kat dapur n hubby tgh baring kat sofa...

"... tuuu... duuuwaaaa(ni no. feveret dia)... pepattttt.... linammmm (lima + enam.. boleh??)... johhhh.. pannnn... ulohhhhhh!!.."
di ikuti dengan..YEAYY!! sambil tepuk tgn!! (tige ngan sembilan xde)..

pandai nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrr...... *wink..wink*

(ooo ye... skarang mmg rajin kuar perkataan 'nyerrrrrr' dr mulut si kecik ni... sumer nk tambah nyerrrr... 'tantik nyerrrrr'... 'shedap nyerrrrr'.... hehehhe... zaraa...zaraaa...:p )

5 comments:

  1. hee hee bila nak bawak jumpa mak long nih? nak dengar dia kira 1-10 :D

    ReplyDelete
  2. Waaa.. dh pandai ngire?!?! Jeles nihhh... kene stat ajar deena plak pasnih.. hehehe tunduu zala... tunduuu!!!

    ReplyDelete
  3. Professional procrastinator a.k.a UchuuuTuesday, March 03, 2009 2:38:00 AM

    haaaa...uchu tau sape yg ajar "jap jap" tu..uchu laaaa!..hehee..

    ReplyDelete
  4. mak long zara: kitorg nk gi umah mamatok wiken ni... jumpa disana..disana...disana.... :p

    nanie: lps ni nak ajar one..two three plk... owtayyyyy...:p

    uchuu: betoi ka????....

    ReplyDelete
  5. BEEETUL(sambil ambil angguk2 cm zalaa)

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template