17 February 2009

majlis mem'book' nyanyah

alhamdulillah... nyanyah-ku sudah selamat di'book' oleh abg (azhar& not-so-baby-ghazi) last wiken in a simple kenduri at our house kat 'a-pom' (kampung in zara's dict.)

the kenduri went well... with +-80 guests.. tho it is small (smaller than my majlis bertunang last time - with khemah bagaiiii) tp it was fun n memenatkan!!.. heheh (bukan nk komplen yer)... last time aku jd yg-dirai-kan.. so, xdela amik tau sgt psl2 kenduri2 ni sumer... skarang baru tau penat nyer... kenduri tu buat lunch time... tho d fud kitorg catering, but d pinggan magkuk n segale bende lain kitorg urus sendiri.. with d combine power of d power rangers gurlsss (chewahhh.. bunyi mcm captain-plenet je.. :p)... that include me, mama, yong, nyanyah, sab n wah (my aunty) (y la fifi xde...sungguh xaci!!).. + d guys: abah, yeop, hubby n rizal... with d help from some 'org depan' (my org kg).. segale nyer berjalan lancarr...... dah alang2 tu meh aku bg tau ape yg kene buat dlm sesebuah kenduri (dirumahku):
..b4 d makan2...
1. bentang carpet (dlm umah)
2. susun kerusi meja (this time we put 5 meja kat porch(for d rombongan) n 8 meja kat porch baru kat belakang)
3. keluar n lap pinggan mangkuk
4. ceduk2 lauk
5. hidang2 mknn (lauk+nasik+kuih2)
6. prepare d drinks (kudos to yong!!.. her teh tarik menjadi poooojaan ramai!! ;P)
..lps makan2..
7. kemas meja
8. basuh pinggan mangkuk (ni nasib baik ade org depan tlg buat)
9. ceduk lauk utk org bawak balik (1st time aku kene buat.. kelam kabut!! last2 diorg ceduk sendiri!! muahahah! )
10. uruskan segala saki baki lauk (panaskan/buang)
11. basuh periuk & besen2 (again..kudos to yong&sab!)
12. kemas balik kerusi meja
13. lipat balik carpet2
14. lap pinggan mangkuk n simpan balik..

haaaaaa... tu baru yg besar2 je.. bende2 sampingan xmasuk lg tu...kemas2 & sapu sampah... tu blom masuk bab makan lg... mknn that day pun sedap gak la.. 6 jenis lauk : gulai nangka , gulai tempoyak patin, sambal udang, rendang daging, ayam msk kicap, ulam2+sambal kelapa+belacan... yummehhhhhhhhh...
tp ape2 pun at d end of d day we had fun... sronok wat kejer ramai2 ni...meriah... walaupun memenatkan.. mlm tu lps sumer dah setel sempat lg dok lepak2 bergossip w mama, nyanyah n sab sampai almost 1am!!... :p

eh!!...lupe plk nk citer psl yg di-rai-kan, nyanyah... citer in point je la yer:
1. dia kene sakit mata(conjunctivitis) 1 day b4 d big-day!... kesian betul.. bengkak mata sbelah... tp nasib baik makeup artist(yong) pandai coverkan... hehehe
2. her baju simple je.. baju kurung putih.. + selendang + rantai.. nmpk cantik.. ;;)
3. rombongan dtg 5 keter... sampai dlm pkl 2 mcm tu...lmbt skit la... kesian tetamu sumer lapar... kalo ikut plan asal nk suh berbincang dl br mkn.. tp last menet tukar plan.. sampai2, terus makan... then berbincang.. then minum petang..
4. ade yg menitiskan air mata lps nyanyah sarung cincin n when ghazi duduk sbelah bakal mummy baru dia... very-d-touching-moment...
5. kedua2 'mempelai' siap ade sesi fotografi lg!!.. bawah pokok nyor!!... (jeles sbenar nyer ni... dl time aku bertunang, punye la diorg xbg aku amik gambor ngan hubby.. dpt la skeping 2.. tu pun lps nyanyah curi2 suh hubby masuk dlm umah!)
6. i missed most of d 'perbincangan' part... was sooo bz menceduk lauk kat dapur... :(
7. hantaran2 pun simple2 je...sumer makanan.. tp yg pasti frm our side mesti ade rendang tok!!... last time mase my bertunang, n rizal's oso ade hantaran ni.... hehehe
8. keputusan perbincangan: tarikh = 7 jun 09 , hantaran = rmxxxx, mas kahwin = rmxxxx
9. it was held on a very memorable date... 14 feb.. sooo nice.... :)

family abang (zara menyibok! :p)


cantikkan gambar ni??...'underneath pokok klapak..i will wait for u...' (lagu marsha af)


d moment..


part of our hantaran.... (nnt kalo ade mase aku combine sumer..)


d nite b4 d big-day... tgh potong bunge rampai... it was 1am!!


4 comments:

  1. ...alhamdulillah...timer kasih ler banyak2 pada sumer yg menolong yer...jasa mu ku kenang...i know ianyer sungguh memenatkan...u all know my original hajat memang tak nak menyusah & memenatkan u all sumer....tapi atas permintaan..atau kata omputih nyer 'on popular demand'..hehe...lagi pun biler lagi kan...heheh! i luv u all...muaaahhhhh...bersiap sedia lah utk 7th June pulak yeh...thanks in advanced :)

    ReplyDelete
  2. ...NANTI KITA BUAT MLM JASA MU DI KENANG. ......wa caya la lu suma. HIDUP KLUARGA HASHIM!!!
    BAK KATA PERPATAH MELAYU
    "TERIMA KASEH DAUN KELADI, 7 JUN KITA KERJA LAGI".

    ReplyDelete
  3. Anak Pak Hashim yg tiada dtempat kjadianWednesday, February 18, 2009 9:08:00 PM

    wahh..ade org semangat nk jd ahli kuarge hashim :P
    sedey i wasn't there..but on the bright side, i tak penatzz..heheehee..

    ReplyDelete
  4. Kwn Baik Adik Book-ee Yg Termenyebok :PThursday, February 19, 2009 12:11:00 PM

    Congrats to the book-er and the book-ee! Hahaha. Kami anak branak tunggu terima kad kawin je nih... jgn wat2 lupe plak ye! :P

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template