28 February 2009

pandai nyerrrrrrrrrr

5 comments
haiiii...

hish... bosan plk lately... nak updet blog pun xde bende nk diupdet... bile ade bende nk updet, bz la plk.. biler xbz, xde bende plk nk diupdet... hmmmm...

alhamdulillah by thursday ari tu dah xbz sgt dah... uat for 330 went well... no more big issues.. n smalam(friday) went to subway, i0i... had lunch with 'tok wan' (a.k.a der3k)... our pm... me, atie n ree met him there... lps mkn (nasib baik dia bayar!!.. tu pun dia kene gi cucuk duit dl sbb xde cash...kesian tp wth..*rolling eyes*) we talk2 about work.. n got d big -long-waited-good-news... alhamdulillah... xbanyak tp good enuf... still haven't decide wat to do with it... thinking of getting a REWARD for myself.. to 'pay back' all d hard (+-5 years) work!!!.... :)

hmmm...today??... patut nye nk gi wat checkup tu.. tp have to go to m0nt k1ara nyer branch coz kat palace dah fully buk (except weekdays)... n xde baby sitter for zara.. so, we decide to postpone je la... hubby plk xbrape sihat ari ni... kesian dia... tgh hari td pi klinik amik ubat... flu dah seminggu dah... lunch td pun aku masak 'shiup' ayam... org sakit kan... lg pun zara mmg suke sgt mkn 'shiup' tu... :)

haaa... ckp psl si kecik (yg tgh tido kat atas riba aku) ni, ari ni 2-3 kali dia buat aku nak gelak guling2... :p sbb ape??...

adegan 1:
while i'm 'bancuh'ing drinks for bekfes pg td, dia dtg menyibok kat dapur... 'toktek toktek' mulut nye... ntah amende ckp ntah.. dah tu dok selongkar cabinet dapur tu... aku ckp kat dia "zara, pi panggil abah gi... meh bekfes..."... siap demo lagi.. "abah!!... turun!!.. bekfes..."...
dia pun pegi la tepi tangge tu... aku ni mengintai la dr dapur... dia jerit "babaaahhh!!... babaahhh!!.. "... bla..bla... (ntah ape dia membebel)... "tulonnn!!tuloonn!!" (sambil tgn dia beriya2 tunjuk kat lantai!!! ... hahahhaha...!!! pandai plk dia wat gaye siap!!!... hahha!!... aku kat dapur gelak sakan!!!... zaraa...zara... :p

adegan 2:
tgh aku kunci pintu nk kuar gi klinik td, hubby plk undur la keter keluar... zara with me... tibe2 dia ckp "babahh!!...tunduuu... jap.. jap..." (abah!!...tunggu...kejap..kejap..) hahhahaha!!!... dialog baru tu... 'jap..jap'??... mane la belajar ni... zara.. zara... :p


lately mmg byk dah new words yg dia dah blh ckp.. kkdg tu rase mcm xpernah ajar sgt pun... maybe dia blajar kat skolah kot... yg paling kagum nye, she can count satu sampai spuloh tau!!! ... tho ade gak la nombor yg tercicir... td dia tgh main sorang2 dpn tv terdengar dia dok kire ape ntah... aku kat dapur n hubby tgh baring kat sofa...

"... tuuu... duuuwaaaa(ni no. feveret dia)... pepattttt.... linammmm (lima + enam.. boleh??)... johhhh.. pannnn... ulohhhhhh!!.."
di ikuti dengan..YEAYY!! sambil tepuk tgn!! (tige ngan sembilan xde)..

pandai nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrr...... *wink..wink*

(ooo ye... skarang mmg rajin kuar perkataan 'nyerrrrrr' dr mulut si kecik ni... sumer nk tambah nyerrrr... 'tantik nyerrrrr'... 'shedap nyerrrrr'.... hehehhe... zaraa...zaraaa...:p )

23 February 2009

over d wiken...

1 comments
ni video mase on d way gi umah mamatok on saturday...
zara was singging all d way... semangat betul nk gi umah mamatok n papatok... :)
n yes, she still got confused with bas n lowiii (lori)...





on sunday, after had bekfes at mamak (i had puri...at last!!..lame giler xmakan puri... but still, xsesedap mama msk...) went to g1ant.. beli2 barang skit... then we bought this pj for zara...

cute tak??mcm big girl kan???... :p



btw, last week keje mcm org giler!!... 3 ari balik mlm... pkl 12 tgh mlm tau!!... dah mcm cindere11a!!... nasib baik hubby blh balik awal, amik zara.. (thanx yang :*) .. aduiii...hopefully this week blh balik mcm biase... aminn...

17 February 2009

zara pakai baju

0 comments
ni la gaye anak dare saye biler dia nak 'tolong' mama n abah dia lipat kain...


majlis mem'book' nyanyah

4 comments
alhamdulillah... nyanyah-ku sudah selamat di'book' oleh abg (azhar& not-so-baby-ghazi) last wiken in a simple kenduri at our house kat 'a-pom' (kampung in zara's dict.)

the kenduri went well... with +-80 guests.. tho it is small (smaller than my majlis bertunang last time - with khemah bagaiiii) tp it was fun n memenatkan!!.. heheh (bukan nk komplen yer)... last time aku jd yg-dirai-kan.. so, xdela amik tau sgt psl2 kenduri2 ni sumer... skarang baru tau penat nyer... kenduri tu buat lunch time... tho d fud kitorg catering, but d pinggan magkuk n segale bende lain kitorg urus sendiri.. with d combine power of d power rangers gurlsss (chewahhh.. bunyi mcm captain-plenet je.. :p)... that include me, mama, yong, nyanyah, sab n wah (my aunty) (y la fifi xde...sungguh xaci!!).. + d guys: abah, yeop, hubby n rizal... with d help from some 'org depan' (my org kg).. segale nyer berjalan lancarr...... dah alang2 tu meh aku bg tau ape yg kene buat dlm sesebuah kenduri (dirumahku):
..b4 d makan2...
1. bentang carpet (dlm umah)
2. susun kerusi meja (this time we put 5 meja kat porch(for d rombongan) n 8 meja kat porch baru kat belakang)
3. keluar n lap pinggan mangkuk
4. ceduk2 lauk
5. hidang2 mknn (lauk+nasik+kuih2)
6. prepare d drinks (kudos to yong!!.. her teh tarik menjadi poooojaan ramai!! ;P)
..lps makan2..
7. kemas meja
8. basuh pinggan mangkuk (ni nasib baik ade org depan tlg buat)
9. ceduk lauk utk org bawak balik (1st time aku kene buat.. kelam kabut!! last2 diorg ceduk sendiri!! muahahah! )
10. uruskan segala saki baki lauk (panaskan/buang)
11. basuh periuk & besen2 (again..kudos to yong&sab!)
12. kemas balik kerusi meja
13. lipat balik carpet2
14. lap pinggan mangkuk n simpan balik..

haaaaaa... tu baru yg besar2 je.. bende2 sampingan xmasuk lg tu...kemas2 & sapu sampah... tu blom masuk bab makan lg... mknn that day pun sedap gak la.. 6 jenis lauk : gulai nangka , gulai tempoyak patin, sambal udang, rendang daging, ayam msk kicap, ulam2+sambal kelapa+belacan... yummehhhhhhhhh...
tp ape2 pun at d end of d day we had fun... sronok wat kejer ramai2 ni...meriah... walaupun memenatkan.. mlm tu lps sumer dah setel sempat lg dok lepak2 bergossip w mama, nyanyah n sab sampai almost 1am!!... :p

eh!!...lupe plk nk citer psl yg di-rai-kan, nyanyah... citer in point je la yer:
1. dia kene sakit mata(conjunctivitis) 1 day b4 d big-day!... kesian betul.. bengkak mata sbelah... tp nasib baik makeup artist(yong) pandai coverkan... hehehe
2. her baju simple je.. baju kurung putih.. + selendang + rantai.. nmpk cantik.. ;;)
3. rombongan dtg 5 keter... sampai dlm pkl 2 mcm tu...lmbt skit la... kesian tetamu sumer lapar... kalo ikut plan asal nk suh berbincang dl br mkn.. tp last menet tukar plan.. sampai2, terus makan... then berbincang.. then minum petang..
4. ade yg menitiskan air mata lps nyanyah sarung cincin n when ghazi duduk sbelah bakal mummy baru dia... very-d-touching-moment...
5. kedua2 'mempelai' siap ade sesi fotografi lg!!.. bawah pokok nyor!!... (jeles sbenar nyer ni... dl time aku bertunang, punye la diorg xbg aku amik gambor ngan hubby.. dpt la skeping 2.. tu pun lps nyanyah curi2 suh hubby masuk dlm umah!)
6. i missed most of d 'perbincangan' part... was sooo bz menceduk lauk kat dapur... :(
7. hantaran2 pun simple2 je...sumer makanan.. tp yg pasti frm our side mesti ade rendang tok!!... last time mase my bertunang, n rizal's oso ade hantaran ni.... hehehe
8. keputusan perbincangan: tarikh = 7 jun 09 , hantaran = rmxxxx, mas kahwin = rmxxxx
9. it was held on a very memorable date... 14 feb.. sooo nice.... :)

family abang (zara menyibok! :p)


cantikkan gambar ni??...'underneath pokok klapak..i will wait for u...' (lagu marsha af)


d moment..


part of our hantaran.... (nnt kalo ade mase aku combine sumer..)


d nite b4 d big-day... tgh potong bunge rampai... it was 1am!!


13 February 2009

renovet umah

1 comments
memandangkan umah sewa kitorg tgh direnovet (proses baik-pulih.. toilet n anai2)... so, aku pun nak virtually renovet 'umah' aku ni gak...

amacam?? shantekk takkk???... simpe je kan??.. i like d color sbenar nyer... matching ngan kaler baju i ari ni... ahakss!!... sungguh xreleven!...:p lantak la!! umah i!... i punyer suke la!!..

byk lg template lain yg cantik2 sbenar nyer... n xla susah mane pun nk tukar templates ni.. cume 'gadget2' sedia ada tu nk kene add semula je la... saper2 rase nk tukar template pi la gugel sendri yer... hahah!..kejam tak??.. heheh.. btw, yg ni aku amik kat sini .

10 February 2009

zara dpt 'umah' baru

2 comments
gara2 tgk anak org lain ade 'umah sendiri'... tibe2 abah-nyer decided nk beli gak umah utk anak-nyer... sabtu ari tu g umah doc yazli.. ade besdey party anak-nyer, ariana.. cek mek tu dpt 'umah'(play-house)... cantik...siap ade tipon kat dlm nyer... tp yg paling excited tgk umah tu bukan nyer ariana.. ZARA!!... menjerit2... adoyaiii.. shame2 la mama zara.. terpakse la hint2 kat abah nyer utk present zara bln 6 ni... esok ari nyer plk pi melawat ika (ibu-mojo-jojo... xtercapai la hajat aku n nani nk wat 'powerpafgel') heheheh... tomei betui anak teruna dia..:p btw, kat umah ika tu ade 'kemah' (mak ika jage budak kecik).. zara sampai2 je terus buat mcm umah sendiri.... abih toy2 sumer dia main... adoyaiii...

so, udah nyer smalam.. memandangkan xde ape2 plan, abah-nyer pun menyampaikan la hajat nk beli gak 'umah' utk zara... bukak2 katalog 1kea... cdg nk beli yg ni.. tp xde stok la plk.. we end up beli yg kat dlm gambar bawah ni...


abah tgh psg umah zara



ok...dah siap...



zara posing dgn umah baru nyer...



jap..jap.. abah psg 'kapet' dl...



ok.. posing ngan abah kat dlm umah plk..



sempat gak beli set mkn zara... + towel w hood (luper amik gambar)


mmg smalam soping utk zara je la... lps gi 1kea n had lunch 2 ser1 penang,1kano, we went to tesc0.. beli 'baju skolah' zara... baju2 murah utk pakai kat skolah... seharian soping brg zara, dkt 3-4rat gak abih... huuhuhuhu...

btw, ni la gambar anak terune ika+apis = muhd irfan faris... ade sape2 nk wat menantu??? hehehhe... ni nnt kiter tgk saper buli saper... zara+deena vs faris...
d moj0-joj0... heheheh

06 February 2009

RD 4.2.80

0 comments
happy belated birthday yang!!!


birthday boy n his precious pwincess zara

we celebrate here.. f1g&ol1ve, sunway

appertizer : dunno what soup.. tp shedaaaapppppppppp...(tgn zara enterfrem)

his main course : fish w melted cheese.. xabih sbb byk sgt food

my main course: grilled dowry w pasta.. not bad...

extra: sajer gatal nk try.. corned beef+potato.. sedap..

zara korek ape tu?? org suh kiss abah la...

zara n mama

d unfinish fud.. pack cantik2...


may all ur wish come true.. good health.. good money..
we love u sooooooooooooooooo muchhhhhhhhhhh...:)


03 February 2009

oo banjir...oo banjir..

1 comments


smalam...mcm biase lps amik zara, aku balik umah.. as i open d door n put my c0ach henbeg kat tepi pintu.. 'kecepusss...'(bunyi brg diletak atas air).. then i realize lantai umah aku dah penuh air!!... aku jenguk kat dlm, nmpk air turun dr tangga... aku terus call hubby..'cepat balik yang... umah kiter banjir!!.. air turun dr atas...'

aku amik zara dlm keter n masuk umah... half of kapet kat hall tu basah.. dah kene skit kat almari bawah tangga tu..luckily air xsampai ke kapet meja makan n toy zara.. d air keep coming (in small amount) from tangga.. aku suspek air frm toilet.. maybe air xtutup or sumbat or sumthing... aku dukung zara n naik atas to check punca air tu dr mana..n i saw half of hall atas dah bergenang air.. nasib baik air kene almari zara n cabinet kat hall tu n xmasuk dlm master bedroom(sbb lantai tu xeven kot).. bilik 'fifi' pun looks ok...xde air.. but bilik 'komputer'??... like a KOLAM!!! with laptop + monitor + gitar hubby atas lantai.. tp yg paling aku terkejut: ASAP (smoke)!.. from d brg2 electric.. aku terus panic.. thinking arus electric can easily kene aku (n zara atas my dukung!)... aku terus turun.. look at d main switch.. blurr.. 'mane 1 nak tekan ni??' call hubby again.. then call rizal(my bro).. nasib baik dia ade kat umah.. dia terus dtg.. aku gamble je tutup main switch tu.. 3 mins later rizal sampai.. dia terus naik.. check d keadaan... kuarkan brg2 letrik yg berendam tu.. i switch on d main switch back after rizal say ok.. rizal kater air kuar dr dlm lubang air tu.. 'back flow' kater nyer.. means its air longkang!!.. but to me nmpk mcm air paip je...xkotor pun..

aku letak zara atas sofa n suh dia jgn turun.. she listen to me.. diam je dia kat atas sofa tu.. aku naik atas jap, tlg rizal alih tilam spring dlm bilik tu.. then jenguk zara.. she still there.. 'baik nye anak mama ni..'.. then she said 'kokoyo.. kokoyo..' sambil pegang remote tv.. (its pocoyo.. he fev show).. suh aku bukak tv.. dia nk tgk pocoyo... pandai nye.. :p (mmg slalu tu pun balik dr skolah aku akan bukak tv.. pkl 7pm is time for pocoyo..) then aku tanye dia nk susu ke tak..dia xnk..so aku bg dia 'kot' (biskut - weetameal is her fev biscuit now...xyah susah2 beli biskut baby dah :p)

while dia dok ngadap pocoyo, aku naik atas balik.. tolong rizal kuarkan brg2 dlm bilik komputer tu.. not long lps tu hubby pun sampai.. call tuan umah n plumber n all.. aku start sapu air yg kat hall bawah keluar.. rizal takeout wiper keter then use it to wipe d air.. brilliant!! .. rizal n hubby cedok all d air dlm toilet n bilik atas n buang dlm toilet bowl.. soon d bilik is no more flooded... n nasib baik no more water coming out from d lubang.. kapet sumer dah letak kat luar.. tp ari ujan lebat la plk...

rizal went back after that... then later nyanyah dtg to d rescue... heheh.. nyanyah mop hall bawah.. i mop hall + 2 rooms kat atas... hubby went out beli fud for dinner.. zara pun tido dah after i mandikan n bg sue-sue(zara's version of susu.. yup,no more 'khukhu' :p).. fido came back w fud.. we eat + gossiping + rest.. i decided to take hald day EL... hubby nk amik full day.. need to settle d carpet n d rooms..

ahhhhh... what a day... betul la kater nanie: 'dah dekat nk pindah kuar ni, makin 'meragam' la umah ni.. merajuk agak nyer'... tho banjir but nasib baik those tpt2 penting xkene... alhamdulillah...

d burned extension..






03.02.09

my half day EL turn out to be a whole day MC.. td lps kemas2 n basuh baju tetibe rase sakit pinggang...sakit giler.. i dunno sbb aku mop smalam or my peod.. really sakit.. lps tuan (or i shud say PUAN) umah dtg w plumber n tgk keadaan umah, me n hubby went out (zara pi skolah) .. we went to laundry..antar kapet.. then pi cavenz1(patut nyer nk pi last nite).. order a bedroom set (for 2nd bedroom umah baru).. then singgah giant.. gi klinik..mintak MC.. kebetulan dpn pos opis.. so, i claim my rebate.. then gi maybank updet my A-es-B.. then lunch kat fud kot.. balik umah, plumber dah tunggu.. he settle d paip n lubang sumbat tu.. lps mkn ubat aku tido jap.. then pkl 6 hubby kuar amik zara...

mlm cdg nk kuar selebret besday hubby a day early.. tp xjd... esok je la..:p
my pinggang still sakit a bit.. is it better kalo cuti esok..*wink..wink*
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template