23 November 2008

just n update...

burrbbbbb... oooopsss.....hehehe... alhamdulillah...

tersgt lah kenyang nyer kitorg ari ni... menu mcm kenduri kawen!!.. we had nasi tomato, kurma ayam, sambal udang n jelatah... sumer home made ok!!.. plan dr semalam lg dah... dl pernah try gak 1-2kali masak nasik tomato ni...tp asyik terlajak air je... sbb?? sbb ikutkan sgt resepi... tp this time aku main hentam je... same je mcm masak nasik olive oil yg aku slalu masak tu.. tp tambah tomato puree... wallah!!!... sgt sedap!!.. lauk2 nyer plk.. kurma ayam biase la masak... sambal udang tu sajer jer teringin... binatang lauk yg jarang2 aku masak... ekceli td tu pun bukan aku yg masak... chef imported dr kinrara nunnnn... hehhehehe...nyanyah laaa... sungguh sedap... pedas!!.. berdesup!!! huhuhuh... berair la idung kitorg.... srrrooooootttttttttttt... :p
jelatah tu sebab malas nak masak dah... ari tu mase masak nasik minyak tu pun aku wat gak... senang sgt... :p

aper fi??? jeles eikkk?? hehhehe... xpe... nnt fi balik kiter masak lg yer... gambor xde la...xsompek nak amik gambor... lapor bebenor dah td.. :p


----------------------
we like to move it!! move it!!


kitorg dah gi tgk smalam... advertisement kat entry b4 ni ekceli 4 this purpose la... our monthly-movie-date.. hhehehhe.. we left zara w mamatok kejap.. kitorg g tgk kat ch3ras je... nnt la madagascar 3 ke 4 ke... blh la nak bawak zara skali... :)

talking bout animals...



d zoo trip last 2 weeks was greatt!!.. started with a very 'lapor' stomach... we met nani n family kat d main entrance.. then terus jln gi 'wakaf'.. sempat la tgk mcm2 jenis monkey n huge seladang on d way... at d wakaf, we bentang d tikar n d 1st food been served was nasik lomak... n dek kerana laparpu matakunsiii... kitorg pun mkn la nasik lomak tu... dah xpedulik dah makaroni bakar nani yg sepatutnyer jd kitorg nyer main dish.. n my sandwich yg aku buat 'sedari subuh' itu!!... yg ika plk xsampai2... yer la.... rawang kan jauhhhhh... kitorg dah kenyang n kemas2 barula diorg sampai.. n makaroni tu?? dpt la aku mkn 3-4suap... kenyang nasik lomak punyer pasal...

lps dah kenyang tu kitorg pun start la sambung melawat penghuni2 zoo tu.. besor giler zoo nih!!... dah le jalan nyer bersimpang sior!!.. sampai dah dkt pkl 4 tu kitorg dah penat giler... dah xlalu nak pusing tpt2 lain... sibuk cari jalan keluor je dah... ade gak tpt yg kitorg xtgk pun... tp yg penting, binatang2 wajib zoo eg gajah, girrafe, tiger, lion n boyer kitorg sempat la tgk... n zara?? hmmm.. dia xnak dok dlm stroller... terpakse la dukung... kkdg tu je la bg dia jalan... nasib baik ade rizal n sab jln ngan kitorg... ade gak la diorg tlg dukung.. nani n ika ntah kat mane2 dah... xdapek la nak nunggu sume org... by 4.30 kitorg pun blah dah dr zoo tu... phenatsssssss giler!!!

trus lepak at mamatok's house... kbetulan that nite hubby's aunties, uncles n kazens dtg bekumpul... we had makan2 n fun making jokes psl sehat1 berdans4... versi anak beranak tok ba... hehehhe.. wonder if this jokes may become reality.... menarik gak sbenar nyer d idea... organize a family day... w lots of fun activities.. dekat2 pun jadi la... hmmm... i know there's a talented event organizer among d family member... (*wink...wink* kat u-know-who-u-r) :p

on sunday tu i had a masak2 day... d day i masak my nasik olive oil(yg sedap tuuu..).. with ayam masak merah n jelatah...

last wiken kitorg balik kg... 1 of kazen hubby (belah abah) kawen kat alor star on saturday... it was a nice n simple kenduri... with a superb lauk pauk!!... huhuhu... aku ni kalo pasal fud mmg no.1 ....hehhehe.... mlm tu sempat pi pekena char kuetiow kat 1kmal, sbrg jaya... n d next morning tu abah bwk gi mkn roti canai banjir melayu bawah flyover kat sg 2... sedap gak...

then kitorg singgah kuale... sempat singgah lembah beli laksa pak ngah.. lps magrib tu kitorg balik kl...

1 comments:

  1. fifey@uchu@dak homesick jauh dperantauan~Sunday, November 23, 2008 10:42:00 PM

    sabar fi sabar... :|

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template