25 November 2008

tudung utk dijual

4 comments
bismillahirrahmanirrahim.....

sbenar nyer saye ni teringin sgt nak berniaga... so, as a start ni ade gambar tudung2 yg ingin dijual... tudung ni sangat lah senang nak pakai.. ekceli its just selendang panjang tu... tp ade awning yg nipis... ala2 awning munawwar4h gituu... meh la cube... (*wink..wink*)

rm 35 sahaja... (tak termasuk pos)

PinkFlowersWithBorder

MaroonWithYellowFlowersBorder

BeigeFlowersWithBorder

PlainOffWhite

PlainGreen

PlainReddishBrown

kpd yg berminat blh la email(aidamira et yahoo dot com) or leave comment kat sayer yer... harap dpt sambutan.....

sekian terima kasih... :)

23 November 2008

just n update...

1 comments
burrbbbbb... oooopsss.....hehehe... alhamdulillah...

tersgt lah kenyang nyer kitorg ari ni... menu mcm kenduri kawen!!.. we had nasi tomato, kurma ayam, sambal udang n jelatah... sumer home made ok!!.. plan dr semalam lg dah... dl pernah try gak 1-2kali masak nasik tomato ni...tp asyik terlajak air je... sbb?? sbb ikutkan sgt resepi... tp this time aku main hentam je... same je mcm masak nasik olive oil yg aku slalu masak tu.. tp tambah tomato puree... wallah!!!... sgt sedap!!.. lauk2 nyer plk.. kurma ayam biase la masak... sambal udang tu sajer jer teringin... binatang lauk yg jarang2 aku masak... ekceli td tu pun bukan aku yg masak... chef imported dr kinrara nunnnn... hehhehehe...nyanyah laaa... sungguh sedap... pedas!!.. berdesup!!! huhuhuh... berair la idung kitorg.... srrrooooootttttttttttt... :p
jelatah tu sebab malas nak masak dah... ari tu mase masak nasik minyak tu pun aku wat gak... senang sgt... :p

aper fi??? jeles eikkk?? hehhehe... xpe... nnt fi balik kiter masak lg yer... gambor xde la...xsompek nak amik gambor... lapor bebenor dah td.. :p


----------------------
we like to move it!! move it!!


kitorg dah gi tgk smalam... advertisement kat entry b4 ni ekceli 4 this purpose la... our monthly-movie-date.. hhehehhe.. we left zara w mamatok kejap.. kitorg g tgk kat ch3ras je... nnt la madagascar 3 ke 4 ke... blh la nak bawak zara skali... :)

talking bout animals...



d zoo trip last 2 weeks was greatt!!.. started with a very 'lapor' stomach... we met nani n family kat d main entrance.. then terus jln gi 'wakaf'.. sempat la tgk mcm2 jenis monkey n huge seladang on d way... at d wakaf, we bentang d tikar n d 1st food been served was nasik lomak... n dek kerana laparpu matakunsiii... kitorg pun mkn la nasik lomak tu... dah xpedulik dah makaroni bakar nani yg sepatutnyer jd kitorg nyer main dish.. n my sandwich yg aku buat 'sedari subuh' itu!!... yg ika plk xsampai2... yer la.... rawang kan jauhhhhh... kitorg dah kenyang n kemas2 barula diorg sampai.. n makaroni tu?? dpt la aku mkn 3-4suap... kenyang nasik lomak punyer pasal...

lps dah kenyang tu kitorg pun start la sambung melawat penghuni2 zoo tu.. besor giler zoo nih!!... dah le jalan nyer bersimpang sior!!.. sampai dah dkt pkl 4 tu kitorg dah penat giler... dah xlalu nak pusing tpt2 lain... sibuk cari jalan keluor je dah... ade gak tpt yg kitorg xtgk pun... tp yg penting, binatang2 wajib zoo eg gajah, girrafe, tiger, lion n boyer kitorg sempat la tgk... n zara?? hmmm.. dia xnak dok dlm stroller... terpakse la dukung... kkdg tu je la bg dia jalan... nasib baik ade rizal n sab jln ngan kitorg... ade gak la diorg tlg dukung.. nani n ika ntah kat mane2 dah... xdapek la nak nunggu sume org... by 4.30 kitorg pun blah dah dr zoo tu... phenatsssssss giler!!!

trus lepak at mamatok's house... kbetulan that nite hubby's aunties, uncles n kazens dtg bekumpul... we had makan2 n fun making jokes psl sehat1 berdans4... versi anak beranak tok ba... hehehhe.. wonder if this jokes may become reality.... menarik gak sbenar nyer d idea... organize a family day... w lots of fun activities.. dekat2 pun jadi la... hmmm... i know there's a talented event organizer among d family member... (*wink...wink* kat u-know-who-u-r) :p

on sunday tu i had a masak2 day... d day i masak my nasik olive oil(yg sedap tuuu..).. with ayam masak merah n jelatah...

last wiken kitorg balik kg... 1 of kazen hubby (belah abah) kawen kat alor star on saturday... it was a nice n simple kenduri... with a superb lauk pauk!!... huhuhu... aku ni kalo pasal fud mmg no.1 ....hehhehe.... mlm tu sempat pi pekena char kuetiow kat 1kmal, sbrg jaya... n d next morning tu abah bwk gi mkn roti canai banjir melayu bawah flyover kat sg 2... sedap gak...

then kitorg singgah kuale... sempat singgah lembah beli laksa pak ngah.. lps magrib tu kitorg balik kl...

18 November 2008

baby sitter wanted!

2 comments
perhatian!! perhatian!!

kami sedang mencari baby sitter utk anak kami yg amat cute, zara.... utk ari sabtu ni (22/11/08) dlm tgh hari mcm tu...

baby sitter akan berpeluang memenangi 'free trip' to sopping complex!!! hooohohooo!!!...

kepada yg berminat sila angkat kaki respon kat comment or shout box yer....

sekian... time kasihhhh...

yg. mencari,
-mama n abah zara-

p/s: ni la anak kami yg amak cute ittewww....

cute kan??? (*wink..wink*)


06 November 2008

lucky... lalala...

0 comments
i'm currently in love with this song... Jason Mraz ft. Colbie Caillat - Lucky





btw, i've added a player n playlist (frm ime3m) of my current fav songs here... enjoy!!.... hehhehe

03 November 2008

mamamia...here i come again...

0 comments
i have nothing to update...but i have toooooooo much time to update...???

betul.... rase mcm useless plk dok kat opis ni... dah xtau ape nak buat... mcm dulu2 la.... ngadap pc ni sampai rase nak termuntah!!... dah xtau nak buat ape... blog-hopping :DONE.. bace paper: DONE.. tgk recipe, bace email, survey psl nak gi langkawi... all DONE, DONE n DONE... n yes... TIDO oso DONE!!... chatting??... hmmm xde saper nak layan... sumer org bz... esp nani.. biler dia xbz, aku plk bz... wrong timing betul la!!...



....1 1/2 hour later....


tetibe td teringat plk nak sambung bace blog lamer aku.... heheh...ekceli last week aku dah start bace... skali nyer terstop plk sbb ade kejer... so, td sambung balik....bace sampai KHATAM!!... :p

penuh suke dan duke!!... hehhehe... citer zaman berchenta dl... tu part2 suke je la... part2 duke tu mostly ranting psl kejer.... hehehhe... br aku perasan rupa2 nyer selama aku berkeje ni...blh dikatekan 1/3 dr mase kejer tu aku xde kejer!!... hahahha... ayat berbelit...!!... i mean like what i'm in now la... dtg opis tp xde kejer nak buat... dok 'melangut' je dpn pc ni... tp yg paling best nyer, i still got gaji for 'doing that'!!! hahahaha... ohhh...heavennnnn... tp lg mau komplen eikk... hahahhaha.... manusia2... (*geleng kepale*)

dlm byk2 entry aku tu, terjumpe la plk lawak zaman berchenta dolu2.... ni ha..

him: tido tak lena..mandi tak basah...
her: apsal tak basah?tak cukup air ker? :p
him: sbb sy pakai raincoat..

the next day...

him: ujan lebat la kat sini..raincoat tak bawak la pulak...:p

i dunno about u all, but i found this lawak..:p


adoiyaiiiiii.... bende mcm ni pun lawak eikk... tu la org kater... kalo zaman berchenta tu 'kentut pun wangi!!!'... hahahhahahah...

dah2... its about time nak balik dah pun... aku nak masak for dinner ari ni.... alaa... spegeti goreng je... hehehhee... :p

oooo....btw, psl wiken ari tu... best giler tgk citer mama mia tu... rase mcm nak dancing n sing-a-long esp mase diorg nyanyi lagu danc1ng queen tu!!!... hhuhuu... sungguh menghiburkan la citer nyer... mmg kpd die-hard-fan abba rugi la kalo xpi tgk citer ni... i'm sure u'll sing a long jgk... hehehe... oh, tidak luper thank u soooooo much to nyanyah yg tlg babysit zara while me n hubby ber'deting'.... hehehhe.. (next time babysit lg yer....(*wink..wink*))

comel plk gambor ikan ni...aku jumpe dlm blog lame td... hehehe
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template