15 October 2008

something to..

something to be proud of...

perasan tak kat mane2 website yg aku subscribe utk upload gambo, sumer ade gambor zara??...
mane2 pun ade gambor dia... not just me.. but my hubby(of coz la kan..anak dia..) ... nyanyah.. fifi... sumer org nak letak gambor zara... (read: anak aku mmg CUTE!!....hahahha!! )
n lg satu yg aku perasan... mostly kkwn sebaya aku sumer avatar ym diorg letak gambar anak... sumer la nak tayang muke anak yg comel2 tu kan...
y??.. sbb anak tu la aset kiter betul tak??....


...something to be proud of.... :)



something to look fwd to..

i dunno bout u guys but i always have/set something.. like a goal... misi..visi.. (chewahhh..:p) in my everyday life... long term n short term...
like my goal today: to pickup my mom's baju kat tailor... (btw, WORK is not a goal to me...)
sometimes memasak (i like cooking!)... or dinner outside oso can be my daily goal..
when i have my goals, i will usually plan satu persatu ape yg aku akan buat.. like if my goal is cooking, i will think of: ..kuar ayam dr dlm fridge... potong bawang.. n so on....

wiken goal pun ade gak.. like this week goal: balik kg for rizal's wedding...

n rizal's wedding ni actually has been my long term goal... ye la..plan dah lame kan...
so, since this goal dah almost done, aku kene la cari something else to look fwd to....

ekceli aku ade beberape lg long term goal for this upcoming 3-4 months.... next to rizal's wedding is our family trip to langkaw1 this decemb3r... 25/12 to 27/12... really looking fwd to this... dah lamer xberchoti2... n d last time wat family trip was like 5 years ago kot... kat langkaw1 gak... ish3... lamer giler tu...



next to this trip is pindah umah baru!!... huuuhuhuh... ini xleh konfem lg date nyer... by right ujung tahun ni umah siap.. tp mcm postpone je... most likely by mac/april next year la kot... berkobar2 ni nak pindah umah baru... lost of shopping need to be done.. kitch3n cab1net... lampu... perabot.. huhuhuhuhuhu... cepat la umah siap!!... lg pun dah xtahan dah ngan umah sewa skarang ni... mcm2 hal.. dgn anai2 nyer... semak samun nyer.. ni baru2 ni tiris ujan plk... adoyaiiiii... aku dah xde semangat dah nak mengemas umah tu... kalo ade pun, buat ape yg patut jer.. n of coz, no more jemputan unless yg close to me n case terpakse je... open house lg la xde kan... tunggu tahun depan je la yer... kat umah baru... heheheh... :p





something to be worried of...

i just got a very bad news from my mom.. 1 of my kazen being murdered n police in bangk0k found her bones.. innalillah... n suspected murderer nyer is her own germany husband!!... as i know they got 1 very cute son... tp xtau la what happen ho him... hopefully he's ok..

i know this is not a good things to be shared but i just nak bg tau kat sini morale-of-d-story :
trust no one!!... manusia zaman skarang SGT KIJAM!!... berhati2 lah walau dgn sape2 pun... safety 1st...



0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template