31 October 2008

wiken datang & pergi

1 comments
holaaaaa...

kesian org2 yg rajin dtg menjenguk blog aku ni kan?? (ade ke?? :p)...balik2 tgk muke zara yg tgh mengamuk tu...
heheheh... kalo nak diikutkan mase... mmg agak free 2-3 ari ni... tp xde topik nak diupdet... ni pun xde la bende sgt nak diciter... tp sbb dah xtau nak wat aper... document sumer pun dah send kat client td... so, meh la bace 'merepekan' aku ni...:p

haaaa... b4 tu nak wish haPpY DiWALi!!... kot2 la ade pembace(ade ke?? hahah!..) yg menyambut deepavali ari tu kan... kitorg agak bz gak ari tu... gi 2 open hse...1 kat semenyih..umah asyie... dia buat b'day party utk anak dia skali... then ke bangi plk... umah baru cutez.. cantik umah dia.. :)
sabtu tu kitrog gi t3sco... biasa la beli brg2 umah.. then terus ke bangi umah chord... dia wat open house gak... sunday tu lepak umah mama je...

wiken ni??.... well... wiken ni nak gi DATING!!!..(*wink..wink* kat hubby)... heheheheh... 'ulat bulu dah naik dauunnnnnnnnnnn...' ....hehehhehe....
alaaaa... dah lamer tak dating... kitorg g tgk wayang je... baby sitter pun ade dah... kali ni nyanyah plk... dl fifi... :p nak gi tgk mama m1a!!... ramai kater best citer ni...
ahad plk plan nak gi kenduri akikah anak kabi yg no 2 tu... then singgah umah mama jap...

minggu depan punyer plan pun kitorg dah ade!!... me n my bebehss nak wat pot luck!!.. tp yg best nyer venue pot luck kat ZOO!!... huhuhuh... sajer... nak bawak deena n zara mengenal binatang... n kalo korang nak tau, aku TAK PERNAH jejak kai kat zoo negara tu lg... zoo tepen ade le mase kecik2 dl....kesian tak??... huhuhuhu... so, sambil mkn... sambil tunjuk kat anak2(dan mak2) ape ade kat dlm zoo tu...... it shud be fun!! insyaAllah... anyway, ni br plan je... blom konfem... nak bawak fud ape pun blom plan lagi..... (*garu dagu*)

ok la...dah la tu... kpd semua... selamat berhari minggu!!!...

ni gambor zara wat iklan bedak sejuk!!.... ahhahahahha...



24 October 2008

anak sapa la ni???...

1 comments
ni adegan zara berebut air dgn achik dia....







(*geleng kepale*)

23 October 2008

should i?? or shouldn' t i??

6 comments

LG KS360

i saw this in d news paper this morning... i want!...i want!!... look soooooo cool!!.. got pink karer oso!!... heheheh... mmg dah lamer teringin nak phone yg slide... n this one d keypad pun sgt cool... knape la phone ni xde zaman2 aku berchenta dl???.... u see me n my 'boipren' is d sms-couple-type... kalo ade dl mmg lg ligatlah (bill tipon) kami... hehehhehe... yg menambahkan minat aku lg nak memiliki (chewahh!!) phone ni is d price... <$700.. ok la kan??... heheh

tapi... tebal tak eikk tipon ni?? blom pernah tgk in-person... hmmmm... phone yg skarang ni still ok sbenar nyer.. even tho dah 3thn umur nye...xde ape masalah pun... stakat zara wat baling2 tu dah biase dah... sooooooooooo???....should i?? or shouldn' t i??...... (*garu dagu*.... sambil wink..wink kat hubby....hehehehehhe...)

ni some of d spec:
- Touch Screen Dialling
- Full QWERTY keyboard
- Java MIDP 2.0
- camera 2 MP, 1600x1200 pixels, video
- MP3 player
- MPEG-4 player
- FM radio
- Photo/video editor
- Built-in handsfree
- Voice memo

to see full spec n reviews: here

22 October 2008

ade 3 lagi...

0 comments
'ade 3 lagi..' ... kater abah biler ade la sorang pakcik tu tanyer dia ni anak yg last ke kawen...

so, 3 done!!... 3 more to go!! hehehehe...

hehhehehe... saper lg 3 tu u-know-who-u-r la yer... bak kater dak nab1l.. lu pikir la sendiri!!... :p

alhamdulillah... everything goes well during rizal's ( my lil bro) wedding... both side, seremban n kuale... n b4 kak lang (this is what my adik2 call me) luper, kak lang nak wish kat korang, selamat pengantin baru n welcome to our family, sab..


corat-coret wedding @ girl side:
  1. nikah was held on 11/10/08 morning @ sab parent's house kek soromban..
  2. rizal selamat jd laki org dgn sekali lafaz
  3. d wedding held on d same day.. theme kaler : dark green..
  4. bertanggak kat k1ana res0rt... book 1 bilik je... berkampung la family kitorg dlm tu.. tp syok gak.. mesraaaaaaaaaaaa gituuu...:p
  5. akibat miss-communication, rombongan pengantin terpakse menapak punyer le jauh (dibwh terik sang mentari!!) sbb tersalah tpt nak 'berkumpul'... n kitorg+pengantin t'pakse menempuh-jln-penuh-liku nak sampai ke dlm umah pengantin... :p
  6. rizal xreti dok diam mase bersanding!!.... mcm beruk je aku tgk!!... memalukan sungguh.. for once rizal, tolong la dok diam.. (*roll eyes*)
  7. ujan rintik2 mase mkn.. (remind me of my own wedding...ehheheh...ujan rahmat... )
  8. lauk special:daging masak lomak cili api!!...huhu...tp kuih koci yg femes tu xde plk eikk?? :p
  9. mase balik dr soromban tu sompek lg singgah n1lai 3... sopping bunga pahar... :p
  10. gambar2 wedding ade kat sini n sini


our big family (nyanyah xde..kat bal1)

d reception a.k.a majlis menyambut menantu was held 1 week after d girl side... so, me n hubby amik cuti on friday n d following monday...

  1. we went back to kuale on thurs nite..
  2. friday: bz meng'clear'kan hall umah.. angkut sumer krusi meja ke 'open hall' kat blakang.. bentang all d kapet..
  3. petang friday went to bertam sbb nak amik bahulu (for doorg1ft).. sempat singgah sbrg.jaya.. pekena charkuet10w ikm4l... hehe... n mlm tu b4 balik kuale abah bwk gi dinner mee udang kat sg. 2...
  4. saturday: start packing d v-box n beg organza... w wah, cik nor, yong n me...yg lelaki susun2 meja n kerusi
  5. adik2 mama mostly dah sampai by that nite.. n nyanyah sampai pagi2 buta tu...(just come back frm her trip to bal1)


on d big-day:
  1. kenduri kali ni kitorg panggil caterer.. not like my wedding last time, gotongroyong...so, xla bz n hectic sgt...
  2. org2 kampung ramai gak yg dtg awal.. yg caterer ni plk mai agak lmbt... so, kesian la org dok menuggu food... n biler food dah ready, berebut2 la diorg...
  3. this time got teh tarik corner.. w bubur cha2... n kuih2 raye..
  4. door gift for adult: apple + bahulu in a vbox, kids: bahulu in organza beg
  5. theme kaler: oren!! ...
  6. yer...rizal nmpk lebih 'bersopan' diatas pelamin...dah kene brainwash agak nyer...:p
  7. xde sorang pun kwn aku yg dtg (sob..sob..) but a few of my cikgu2 dtg.. n i met d moderator of my old school fb/blog... who happen to be bapak angkat rizal punyer anak (??) .. :)
  8. lame gak tetamu menunggu pengantin... pkl 1.30 br diorg sampai... bersanding then makan...
  9. for entertainment: abah jemput a DJ, anak murid dia (also yeop's fren) that work as a DJ in p3rak fm... n uncle sabr1 n d geng... d orginal 'all3ycats'.. diorg ni dl mase abah kawen, diorg gak yg main band... now rizal kawen pun diorg main... mmg old-timer laa... sumer dah berjanggut n beruban!!... tp still ROCK!!... heheheh... n my abah of coz la akan menyumbangkan suare dia... brape lagu ntah... dia tu kalo dah dpt mic xreti nak lepas nyer!!... nasib baik suare sedap... (like father like dotter!!...ahak!!.. saper g nak puji kalo bukan diri sendiri!! :p )
  10. by d time tetamu sumer balik, ujan turun lebat...ujan rahmat... :)
  11. mlm tu kalo ikutkan plan nyer nak berkaroke... tp since sumer org penat n bz menguruskan lauk2 yg extra tu, n ramai yg dah balik sbb esok nyer ari kerjer/skolah.. so, xjadi la...
  12. gambar belum sempat nak upload la.. lg pun xsempat nak amik gambar...sibuk layan org..tp kat sini pun ade gak..:p
  13. [edit]ok.. dah berjaye upload gambo... ade kat sini..[/edit]


pengantin baru

pengantin lama

d next day tinggal we all, nyanyah n pengantin je... nasib baik not much to kemas.. b4 magrib kitorg balik kl...

15 October 2008

something to..

0 comments
something to be proud of...

perasan tak kat mane2 website yg aku subscribe utk upload gambo, sumer ade gambor zara??...
mane2 pun ade gambor dia... not just me.. but my hubby(of coz la kan..anak dia..) ... nyanyah.. fifi... sumer org nak letak gambor zara... (read: anak aku mmg CUTE!!....hahahha!! )
n lg satu yg aku perasan... mostly kkwn sebaya aku sumer avatar ym diorg letak gambar anak... sumer la nak tayang muke anak yg comel2 tu kan...
y??.. sbb anak tu la aset kiter betul tak??....


...something to be proud of.... :)



something to look fwd to..

i dunno bout u guys but i always have/set something.. like a goal... misi..visi.. (chewahhh..:p) in my everyday life... long term n short term...
like my goal today: to pickup my mom's baju kat tailor... (btw, WORK is not a goal to me...)
sometimes memasak (i like cooking!)... or dinner outside oso can be my daily goal..
when i have my goals, i will usually plan satu persatu ape yg aku akan buat.. like if my goal is cooking, i will think of: ..kuar ayam dr dlm fridge... potong bawang.. n so on....

wiken goal pun ade gak.. like this week goal: balik kg for rizal's wedding...

n rizal's wedding ni actually has been my long term goal... ye la..plan dah lame kan...
so, since this goal dah almost done, aku kene la cari something else to look fwd to....

ekceli aku ade beberape lg long term goal for this upcoming 3-4 months.... next to rizal's wedding is our family trip to langkaw1 this decemb3r... 25/12 to 27/12... really looking fwd to this... dah lamer xberchoti2... n d last time wat family trip was like 5 years ago kot... kat langkaw1 gak... ish3... lamer giler tu...



next to this trip is pindah umah baru!!... huuuhuhuh... ini xleh konfem lg date nyer... by right ujung tahun ni umah siap.. tp mcm postpone je... most likely by mac/april next year la kot... berkobar2 ni nak pindah umah baru... lost of shopping need to be done.. kitch3n cab1net... lampu... perabot.. huhuhuhuhuhu... cepat la umah siap!!... lg pun dah xtahan dah ngan umah sewa skarang ni... mcm2 hal.. dgn anai2 nyer... semak samun nyer.. ni baru2 ni tiris ujan plk... adoyaiiiii... aku dah xde semangat dah nak mengemas umah tu... kalo ade pun, buat ape yg patut jer.. n of coz, no more jemputan unless yg close to me n case terpakse je... open house lg la xde kan... tunggu tahun depan je la yer... kat umah baru... heheheh... :p





something to be worried of...

i just got a very bad news from my mom.. 1 of my kazen being murdered n police in bangk0k found her bones.. innalillah... n suspected murderer nyer is her own germany husband!!... as i know they got 1 very cute son... tp xtau la what happen ho him... hopefully he's ok..

i know this is not a good things to be shared but i just nak bg tau kat sini morale-of-d-story :
trust no one!!... manusia zaman skarang SGT KIJAM!!... berhati2 lah walau dgn sape2 pun... safety 1st...



13 October 2008

ramadhan n syawal 2008

0 comments
dari sehari ke sehari aku nak wat entry ni ... tp xtercapai akalmu gak...
so, this is my loooooooooooooooooooong due entry... selamat membace...


selamat ari raye dr kami sekeluarge


"berlalu lah sudah ramadhan
sebulan berpuasa...
tiba syawal kita rayakan
dengan rasa gembira...."

(dah2.... nak lagi, nyanyi lah sendiri...)

citer puase
alhamdulillah, dah selesai sebulan umat islam kiter berpuasa (terkecuali utk pompuan2 yg puase xcukup tu... bawak2 la ganti cepat2 yer... hehehehh... :p)
hmmm... honestly ramadhan tahun ni aku xdpt nak memanfaatkan sepenuh nye peluang merapatkan diri pd yg Esa... (wah!..ayat!..:p )... terawih pun dpt buat 2-3 kali je kot... tu pun sumer buat kat umah... hopefully bile zara dah besar skit blh la nak terawih.. tu pun kalo diberi peluang utk merasai nikmat ramadhan lagi... insyaAllah...

baju raye plk meriah gak tahun ni... dah alang2 nak beli utk wedding rizal skali...mase 3rd week puase tu aku, hubby n zara dah pi sopping sakan dah kat pk-en-s dgn keter baru... dpt la aku baju rayer 2 psg (pepel + pink)... zara sepasang(oren) n hubby beli samping(dark blue)... then balik kitorg singgah 101 sbb teringin nak mkn western utk berbuke... lps tu sempat plk soping kat jusc0.. beli baju utk budak2( zara,dini,dayah).. mmg sakan pokai la...

tp yg paling best nyer tahun ni kitorg gi sopping rayer ramai2 mase last week poser tu... hehehe.. nyanyah, me, hubby, fifi, rizal n sab angkut zara skali pi late nite soping kat jln T4R.. b4 tu berbuke kat umah baru rizal/sab.. then by 10 mcm tu kitorg kuar naik keter nyanyah...sumbat 7 org!! angkut la zara yg dah tido tu skali... jem plk tu.. pkl 1am br sampai sane... org ramai giler!!.. ekceli xde la plan nak beli ape2 pun... si fifi je la sibuk nak beli baju raye... zara plk kitorg kene take turn dukung dia.. sikecik tu blh tido sepanjang kitorg soping tu, ok!!.. udah nyer byk jgk kitorg beli.. bertambah best sbb dpt baju raye(LAGI!) nyanyah sponsor!!... me,fifi n sab.... baju same je, kaler je lain2...:p aku sempat gak rembat telekung murah sepasang n hubby beli samping(LAGI!!) 2 lai!!... :p
pkl 3am br la kitorg beredar balik... zara plk br terjage..nmpk belon 'span-bob' terus 'NAKK..' pak ulun dia pun belikan la...td dlm keter ade 7 org dah jd 8 org (+ spanbob)... :p .. kitorg ni dgn perut lapar giler sbb td berbuke ala kadar je...singgah la hart4mas.. mkn ape yg ade... sampai umah dah dkt pkl 4... xbgn sahur pun... penat giler!!!

late-nite-raya-soping

citer pasal rayer plk...
raye tahun ni aku 'beraye diperantauan' lagi... ni kire 2nd time la..
last year turn beraye di KL... tahun ni penang plk... sayu gak rase nyer biler jauh dr family sendiri.. anyway, mane2 pun.. penang or kl... they all my family too... :)
cume tahun ni xdpt nak join tradisi raye my family, pegi 'berderau' (beraye) kat umah family2 kat kg... tradisi yg xpernah aku miss sedari aku kecil... :p n dah 2 tahun tak melawat kubur pah kesayangan aku... :| sedekah al-fat1hah n yaas1n dr jauh je la...
insyaAllah tahun depan turn balik kg aku balik... yeay!!!... :)

kitorg balik penang ari monday tu... i'm supposed to go work.. but zara kene c1rit bir1t la plk wiken tu... xsampai ati plk nak antar dia pi 'skolah'... so , i dok umah je... packing2 brg... hubby pun cuti gak.. tp dia bz pi antar keter baru pi servis... n setelkan all banking stuff b4 balik kg... by 6pm kitorg kuar umah...singgah g1ant.. berbuka kat sane.. nyanyah pun join gak.. we all konvoi 2 keter balik kg... lps berbuke @ sikret recipi n smayang jamak, kitorg bertolak... alhamdulillah trafik was good... kitorg siap singgah rnr sg perak sbb abah teringin nak sahur mkn gulai tempoyak... :p we head straight to penang n nyanyah exit kat kuale... arrive bertam dlm pkl 1 am kot...

zara showing her 'skill' mase berbuke @sr

on tuesday:
nothing much to do.. just help mak masak2 utk raya esok... rendang daging, kuah kacang, nasi impit, gulai perut, kambing msk rose n marinate ayam berempah... berbuke pun ala kadar je... this year dpt pembuka n penutup puase kitorg di bertam... :)

rayer day 1:
abah n hubby gi smayang raya... me n mak sibuk siapkan bdk2 kecik tu n berhidang... menu ari ni: sumer food yg dimasak semalam + nasi tomato... lps bekfes sesi fotografi plk... :p by lunch hour kawan2 abah (mostly ch1nese) dtg beraye... syok betul ngumpul duit raye zara dr c1ne2 ni... isi angpau nyer lumayan!!! hahahhaha...:))
petang tu kitorg gi umah tok kat kul1m... kat sane pun xla ramai sgt tahun ni... mostly balik umah mentua... mlm tu sempat la zara n abah join kazen2 diorg main bunge api n mercun.. excited betul minah tu.. bukan nyer tahu takut bunyi berdentum2 tu... :p
by 10++ kitorg balik bertam..

zara n abah tgk org main mercun

rayer day 2:
mak mmg rajin memasak.. ari ni punyer menu: mee rebus + kambing.. mmg 'terangkat'!! .. kitorg pun xde buat ape sgt... just packing2... lps lunch tu kitorg bertolak balik kuale.. singgah beraya kat umah kawan hubby, mamu.. then jalan terus.. pkl 6++ sampai umah... ramai ade kat saner... diorg sumer br balik dr berderau.. ade pak lang, wah n family, pak chu, pak teh... mcm biase la biler berkumpul ramai2 ni meriah sungguh... mlm tu wat barbeku... ni dah kire acara tahunan kitorg... since last year dah buat... so, sambung la tahun ni.. asal nyer menu ayam, daging, ikan bbq n satay je... skali nyer sedare dr kg seberang dtg menyerang!!...huhuhu... ramai giler...kelam kabut kitorg... nasib baik ade mak lang.. dia tlg goreng bihun.. 2 round!!... biler diorg balik br la kitorg plk melantak... :p ... penat giler... tp of coz la best n meriah...


mcm ni la rupe nyer kalo my big family gi berderau.. mcm kenduri!!

rayer day 3 & 4:
dok umah je... tunggu org dtg beraye...
day 4 tu je petang aku g beraye umah mak muk n wan chu kat depan umah tu... mlm tu lps dinner n rest kitorg ( w nyanyah n fifi) konvoi balik kl... ptg tu dgr citer jalan jem giler... tp kitorg bertolak lmbt.. pkl 11pm.. so, jln xjem dah... 4 jam sampai kl... tu pun sbb byk kali stop shi2... :p

rayer day 5:
tgh hari tu lps setel laundry sumer, kitorg kuar gi beraye umah mamatok plk.. fifi pun balik jb dah... b4 balik umah singgah tesc0 bl brg2 skit... mlm tu rizal sampai dr kg... ngan mama... mama dok umah aku sbb nak siapkan hantaran rizal kawen wiken ni...


hmmm... cukup2 la tu yer... nnt sambung citer psl kawen rizal plk...

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template