14 September 2008

alkisah budak br tumbuh gigi

what zara can do now:

- walk like a penguin but fast
- mengamuk golek2 kat soping complex biler kitorg amik toy dr tgn dia....
- TERJAH toy or anything that look like a toy kat soping complex or pasar malam
- mengamuk golek2 n hentak2 kaki tande protes...
- suke sibuk biler tgk org makan...dia pun nak samer...
- l;;p;; ---- ni dia yg type...sibuk je biler tgk org ngadap laptop... kkdg tu di tutup nyer laptop ni... xpun dok kat atas key board laptop ni....
- will kiss me or abah bile kitorg suruh... or biler kitorg buat2 nangih... (dia kiss bg pipi jer...)
- will angkat tangan biler org ckp ' saper namer zara angkat tangan!!!..'.. or any phrase ended with '...angkat tangan...'
- dah ade gigi sebatang setengah... kat atas.. mule2 naik sebatang je...belah kanan... tu baru nak tumbuh yg sbelah lg...
- dah mule suke gigit org... no wonder la dia slalu kene gigit... dah dkt 4-5 kali dah aku junpe bekas gigi (almost full set) kat tgn dia... ade skali tu kat bwh bibir... ntah saper la yg geram sgt kat zara ni.. kesian pun ade.. tp dah budak2... nak wat mcm mane...
- will mkn anything!!!... suap je la aper pun... her feveret?... roti garden1a n baby b1tes...
- she can naik tangge umah tu sampai atas ...very fast!!.. n blh turun sendiri gak!!..
- pandai main suap2 org...then tanyer 'dap??...dap??...' (sedap??..sedap??) :p
- suke tgk bird... n cat... n ayam.. ekceli sumer binatang la.. excited betul..
- she IS garang.... kalo kiter nak 'bap' dia, dia 'bap' kiter balik... kalo kiter 'heppp' dia, dia 'heppp' kiter balik... hish...xpadan ngan kecik... i wonder whr she get the 'garang genes' from... ( icon garu dagu...)
- will 'la..la..' along when we sing... n goyang-ke-kiri-dan-kanan... dancing... :p
- when we say 'kasut skolah mana?? gi amik.. jom gi skolah...' ...she will amik her blue cr0c (p.m) slipper n give mama/abah suh pakaikan...

zara's 1.5 teeth..

what zara can speak now:

- 'babah..' calling her abah... (no, she still din call me mama...ade la dia sebut2 tp not like she really meant it like d way she call babah...)
- 'nakk...nak..' : ni blh dikire her 1st word and most fevret word... esp biler nmpk food..
- she will say 'meowwww...' when i say CAT... n 'wofff..woff..' when i say DOG...soooo clever... n her meoww sound like a kucing garang... :p
- n a few other words yg xbrape jelas lg... will update later.. :p

[edit]
reading nani's entry teringat plk a few other zara's skill yg aku luper nak letak kat sini..
- she put anything that she think its a phone kat tinge dia... then 'sembang2'... yo-yo-an je... :p
- babai n flying kiss (with an open mouth) to ppl..
- can oso make hand gesture like 'yillek' when we say habis or finish... like deena do... :p
- buat aksi minah-rempit kat atas horse or 'walker' dia...
- ni yg paling memeningkan kepale mama.. : punggah brg2 dlm kitchen cabinet mama... she will open all d cabinet n drawers n CAMPAK anything out from it... last time berani kuarkan taperwer2 plastik tu je (sbb ringan).. skrang dah pandai nak kuarkan pinggan n cawan skali!!... brg2 dlm my henbeg pun dia suke gak punggah... tp yg bagus nyer she will keep everything back lps tu... thats my girl... :)
- will try her best to capai anything on d table...sampai terjengket2...
- 'sikat' rambut dia sendiri...
- will buat muke busuk when i nak sapu minyak yuy1 kat pewut dia... :p
- love to play with my compact powder n lipstik... dah 2-3 kali dah lipstik tu kene korek... gurrrllllssss...
[/edit]

2 comments:

  1. UWAAAA...i miss zara :((
    nk ajar zara ckp "uchu" aa plak ;)

    ReplyDelete
  2. hahaha... garang ikut sape?? Lagi mau tanye.. ikut mama dia lah!!! Hehehe

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template