22 August 2008

kisah list.. ramadhan... n food...

things to do dis wiken:
- laundry (white+black+zara's) *saturday+sunday*
- weekly visit to mamatok (new house) *saturday evening*
- movie-date-of-d-month!! (note:have to check for available baby-sitter) *saturday*
- groceries shopping *sunday evening*
- gang st4rz finale *sunday nite*


to masak :
- bubur zara *saturday+sunday*
- cucur bawang *saturday breakfast*
- nasi lemak + sambal telur goreng *sunday brunch*
...hmmm... do i need to cook for sunday dinner oso??? xkan nak mkn nasi lemak lg kot for dinner??... maybe roasted chicken will do... ;p

my homemade nasik lomak :D
(pic taken from my prev entry)


actually i've been doing this list every single week for loooooong time oredi... in writing... tp ari ni sajer gatal tgn nak menaip plk... :p

having this list is good... rase puas kalo dpt buat sumer yg dlm list tu... anyway, d list is just a plan.. can be change due to soooo many reasons... lg pun yg ni blom di'approved' oleh hubby lg.. he might got other plan on hand...

eh jap... got another list need to do...

things to buy:
- ayam
- telur
- tomato
- timun
- krimmer
- frozen food (karipap+sosej)
- bread
- susu zara
- tuna spread
- bawang merah
- kordial

ni je kot buat mase ni... balik kang nak kene tgk stock brg kat dapur tu... do i need to prepare for bulan puasa oso??... hmmm...what shud i get eikk?? berbuke nnt for sure pasar ramadhan nyer... hmmm...ekceli blh je nak masak nasik n lauk mcm biase.. just get some kuih2 je from param.. kan yang?? maybe need some rations for sahur la kot... hmmm... we see la how it goes this year... i dun really remember our ramadhan last year... ( 1 year ago pun aku xleh nak ingat.. adoiii.. apeelaaa.. i''m still YOUNG ok!! - denial..denial.. ahaha!! :p)

jap2...try to recall back.. i was still working in puch0ng that time... kalo xsilap i'll drop by kat param bandar k1nrara tu kot to get food for iftar... berbuka then hubby will go to terawih kat surau sometimes.. aku xde can nak terawih kat surau dah since zara ade... but i remember i did terawih with hubby sometimes kat umah... or i will do it myself.. sahur??? ntah la... dun really remember... tp rase nyer we did bring zara turun time sahur sbb takut dia terjage time kitorg makan.. hmmm... dis year?? dunno la... kalo ikutkan 'sleep-chart' zara skarang, she will be sound asleep during sahur time.. (kalo nangis pun sumbat je susu... sure senyap nyer... :p)
n sometimes she will be mamai oredi by-d-time nak berbuka..

anyway, hopefully ramadhan kali ni berjalan lancar dan dpt dipenuhi dgn amal ibadat... semoga kiter sumer mendapat keberkatan (berlipat ganda) dr ALLAH.. insyaAllahhh...

oh ye... ari tu tgk kat blog saper ntah dia listkan ape yg dia teringin mkn b4 puasa... mmg la blh je nak mkn time berbuke.. tp at least xde la terliur sgt time siang2 tu... (alasan!!) hehehhhe... so, aku pun nak gak wat list... mmg agak terlambat la kalo nak dpt mkn sumer dlm list ni... tp xpe la.. sajer suke2... hehehe... here it goes:

food to eat b4 puasa:
- tom yam kung sikret resipi (pic)
- nasik lemak 'makcik flet'
- p1zzaun0 carbonara w homemade fresh pasta fettucini
*alamak... drooling dah ni... *
- double mushr00m beger @ begerk1ng
- ciken chop (kalo xdpt kat yut sun, klu4g stat10n pun jadi la.. :p)
- char kue tiow (wajib kat PENANG!.. xmo yg kl nyer.. ciplak!! :p)

gambar pun dah wat drooling ni!!

* tu je kot... yg lain2 tu(e.g karipap n meatball ik3a) rase nyr baru je mkn... :p

huishhh... agak panjang gak dah entry aku ni.. hehehhe... ok la.. jom bace blog org plk.. ciow!!!

1 comments:

  1. plan punye plan,satu pon x jadik...sedey xdpt mkn nasik lomak kakakkuuu..huuuu.. :((

    ReplyDelete

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template