26 August 2008

zara berzikir

0 comments
video

she make this sound last nite lps dengar i zikir n bace yaasin.. dia dok diam je atas riba i while i was doing that.. n mase bace yaasin tu i think she tot i'm reading story book kat dia.. :p
(shud do this more often... insyaAllah....:) )

22 August 2008

kisah list.. ramadhan... n food...

1 comments
things to do dis wiken:
- laundry (white+black+zara's) *saturday+sunday*
- weekly visit to mamatok (new house) *saturday evening*
- movie-date-of-d-month!! (note:have to check for available baby-sitter) *saturday*
- groceries shopping *sunday evening*
- gang st4rz finale *sunday nite*


to masak :
- bubur zara *saturday+sunday*
- cucur bawang *saturday breakfast*
- nasi lemak + sambal telur goreng *sunday brunch*
...hmmm... do i need to cook for sunday dinner oso??? xkan nak mkn nasi lemak lg kot for dinner??... maybe roasted chicken will do... ;p

my homemade nasik lomak :D
(pic taken from my prev entry)


actually i've been doing this list every single week for loooooong time oredi... in writing... tp ari ni sajer gatal tgn nak menaip plk... :p

having this list is good... rase puas kalo dpt buat sumer yg dlm list tu... anyway, d list is just a plan.. can be change due to soooo many reasons... lg pun yg ni blom di'approved' oleh hubby lg.. he might got other plan on hand...

eh jap... got another list need to do...

things to buy:
- ayam
- telur
- tomato
- timun
- krimmer
- frozen food (karipap+sosej)
- bread
- susu zara
- tuna spread
- bawang merah
- kordial

ni je kot buat mase ni... balik kang nak kene tgk stock brg kat dapur tu... do i need to prepare for bulan puasa oso??... hmmm...what shud i get eikk?? berbuke nnt for sure pasar ramadhan nyer... hmmm...ekceli blh je nak masak nasik n lauk mcm biase.. just get some kuih2 je from param.. kan yang?? maybe need some rations for sahur la kot... hmmm... we see la how it goes this year... i dun really remember our ramadhan last year... ( 1 year ago pun aku xleh nak ingat.. adoiii.. apeelaaa.. i''m still YOUNG ok!! - denial..denial.. ahaha!! :p)

jap2...try to recall back.. i was still working in puch0ng that time... kalo xsilap i'll drop by kat param bandar k1nrara tu kot to get food for iftar... berbuka then hubby will go to terawih kat surau sometimes.. aku xde can nak terawih kat surau dah since zara ade... but i remember i did terawih with hubby sometimes kat umah... or i will do it myself.. sahur??? ntah la... dun really remember... tp rase nyer we did bring zara turun time sahur sbb takut dia terjage time kitorg makan.. hmmm... dis year?? dunno la... kalo ikutkan 'sleep-chart' zara skarang, she will be sound asleep during sahur time.. (kalo nangis pun sumbat je susu... sure senyap nyer... :p)
n sometimes she will be mamai oredi by-d-time nak berbuka..

anyway, hopefully ramadhan kali ni berjalan lancar dan dpt dipenuhi dgn amal ibadat... semoga kiter sumer mendapat keberkatan (berlipat ganda) dr ALLAH.. insyaAllahhh...

oh ye... ari tu tgk kat blog saper ntah dia listkan ape yg dia teringin mkn b4 puasa... mmg la blh je nak mkn time berbuke.. tp at least xde la terliur sgt time siang2 tu... (alasan!!) hehehhhe... so, aku pun nak gak wat list... mmg agak terlambat la kalo nak dpt mkn sumer dlm list ni... tp xpe la.. sajer suke2... hehehe... here it goes:

food to eat b4 puasa:
- tom yam kung sikret resipi (pic)
- nasik lemak 'makcik flet'
- p1zzaun0 carbonara w homemade fresh pasta fettucini
*alamak... drooling dah ni... *
- double mushr00m beger @ begerk1ng
- ciken chop (kalo xdpt kat yut sun, klu4g stat10n pun jadi la.. :p)
- char kue tiow (wajib kat PENANG!.. xmo yg kl nyer.. ciplak!! :p)

gambar pun dah wat drooling ni!!

* tu je kot... yg lain2 tu(e.g karipap n meatball ik3a) rase nyr baru je mkn... :p

huishhh... agak panjang gak dah entry aku ni.. hehehhe... ok la.. jom bace blog org plk.. ciow!!!

20 August 2008

ckp siang pandang2

2 comments
rimas la plk aku....
minah depan aku ni dok bergayut ngan balak dia dah sejam lebih dah kot...
kalo ye pun nak bercinte xyah le depan2 org...
ni kat opis tgh2 org ni la ko nak gayut
hello!!! xmalu ke??? naik meluat la plk...
tau le tgh angau.... no need la to be THAT obvious.... (*rolling eyes*)
tegur kang kater jeles plk..
jeles mende nyer... nak termuntah dah aku dgr 'senda gurau', kisah laki-bini diorg ni...

thinking wayyyy back then when i was in that momment...
hmmm... mmg xnmpk org kiri kanan dah kot...
but as i can remember, xde la sampai BERGAYUT kat OPIS....
tp kesian la gak kat diorg ni.. sorang kat sini.. sorang kat nuuuuun jauh di seberang laut cine selatan... kalo aku dl tetiap ari jumpe.... hehhehehhehe...

best nyer zaman dolu2 eikkk yang... :p
i remember time2 tu i was working kat KJ... u too...
pagi2 g opis same2... kkdg bekfes n lunch pun same2...
balik same2... gi pasar ramadhan same2... dinner same2...
ahhhhhhhhhh... best nyerrrrr...
asyik jumpe je kan??... ade org kater kalo asyik jumpe je nnt boring..
aku xboring pun... (do u??? /:) ) ehehehhe...

missing those days la...
walking hand-in-hand.... (dah jarang dpt walking hand-in-hand ni... mane tak nyer?? mane nak bawak beg yg penuh ngan barang zara nyer... nak dukung/tolak stroller nyer... )
tetiap wiken gi deting... mid vly la.. OU la.. KLsisi la... sunway la..
skrang??.. kuar gak la... tp deting ber3.. hehhehehe..


hmmm...ok la... abih pun minah ni bergayut...
aku tegur (jokingly) td pun xjalan gak.. still gayut...
ni br letak... gaduh kot... masam je muke.. kalo xsbb gaduh, sbb marah aku ckp mcm tu td kot..
wat evaaaa!!..

nak g pilih movie utk movie-date-for-this-month la... (*wink*wink) hhehehhehe,...

08 August 2008

yuf0ff ta1yuubbb...

0 comments
i heard this advert a few days ago..

"yusoofff taiyyuuuuubbb....." (whispering)

thats remind me that dah nak bulan poser dah....

so, kpd sesaper yg blom abih ganti poser tu sile2 la ganti cepat2...
tinggal xsampai sebulan je ni...
aku pun baru je 'RAYER' selasa ari tu....
siap pakai baju kurung lg g opis sbb nak sambut rayer...
heehehheheh
 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template