11 July 2008

freedom but bored!!

huaaarghhhhhhh.... ngantooookkkkkkkkkkkk....

its a day full of freedom... yet i dunno what to do with it....

actually it has been 3 days me n my team are SOOOOO FREE... project delivered... client is doing testing.. what we have to do is fix bugs when they report... its getting lesser n lesser issue... thats y we r soooo free... n today is d ultimate!!... y??.. coz both of our-so-called-boss xdatang...sorang onleave...sorang MC... n 'boss-agenda' pun xde.... yipppiieee!!... we should celebrate!!...

but huhhhh.... aku dah xtau nak wat ape... dunno what to surf dah.... dah jd mcm mase kat metech dl plk... hahahhah.... this time i din blog hopping... y?? coz i feel guilty to read ppl blog when my own blog xterupdate... ;p so, i prefer to watch online tv... lg pun bdk2 ni pun sibuk 'tgk tv'... sindralela laa.. raja lawak la...sehati berdansa laa... aku?.. i watched casa impian n manjalara.... xla full episode sbb line pun agak slow... n bdk2 ni pun sibuk tgk gambar kawin... sumer tgh sibuk nak plan kawen... hmmm... my era dah berlalu....:p

ntah knape la tetibe 'ter'rajin plk nak tulih kat sini... i know, i know... i owe u a full update for my previous entry... nnt la yer... kalo rajin lepas ni aku update... malas plk nak me're-call' balik bende2 lame tu...

adoiii...dah brape kali menguap dah ni... nak tido kat surau sejuk sgt la plk kat surau tu..(i think they purposely wat mcm tu la...so that org xtido kat surau tu...:-? ).. lunch time pun aku xkuar td... mane tak nyer!! dah 2 bungkus nasik lomak aku telan ari ni!!... td sajer beli nasik lemak 5 bungkus... bg kat bdk2 ni skali... ade lebih 1... aku telan laa.. xpe2... mlm kang mkn bende ringan2 je... me n fifi plan to go pasar mlm japg... :)

dah alang2 ni aku bg update psl what happen this few weeks la kann..
- last wiken... i manage to set a 'date' with my bebeh2... ari tu sempat jumpe nani je... this time ika pun join skali... luckily sbb morning sickness dia dah getting better... oh, did i tell u she pregnant oredi?... congrats ika!!.. insyaAllah d baby will come in end jan/early feb... hehehe... lps ni blh la join our hot-mama-club kan nani???...hehehe... sembang sakan la ari tu...sambil melayan anak masing2... n sambil ika belajar mcm mane nak jage anak...hahaha... 2-in-1.... hubby2 sumer dok tepi... ntah ape la diorg sembang.... dah xeran dah... heheheh...
me,hubby n zara b4 tu sempat gak gi shopping!!.. sempat la borong 2 shirt kejer utk hubby n 4 baju 'skolah' zara... :p

- d week b4 that pun ade citer best gak... hehehe... lps borong2 kat tesco, hubby ajak singgah kedai h0nda... lepas talk2, we endup booking cik-ct!!!.... ehheheheh... and alhamdulillah last week hubby said e0n bank dah approve our loan... so,the car will be under hubby's name.. its gonna be BLACK!!.. initially nak amik sparkle-gr3y tu... cantik n ramai org amik... tp pk2 balik time skarang je tgh hot... nnt lame2 org boring... but not black... black will always be d best!.... heheheh.... n insyaAllah by end ogos/early sept dapat la keter baru.... huhuhuh!!... rayer ni blh la melaram ngan keter baru!!.... tp ape2 pun kene jual dl wag0n tu... skarang tgh giat mencari buyer.. so, saper2 yg berminat dgn spac3 wag0n m1tsubish1 blh la contact me or hubby ye..... ;;)

- hmmmm.... what else??.. ok.. ni citer terbaru!!... smalam punyer citer.. i got 'culture-shock'!!... mcm ni citer nyer... aku ni xpernah pegi jusc0 membercard sale... kebetulan d day b4 tu aku singgah la jusc0 equ1ne tu sbb nak beli b'day card utk mak(yg dah lame lepas 28/6!).. then nmpk diorg tgh sibuk gantung belon for d sale... so, since smalam xde kejer nak buat.. aku balik awal n singgah la saner... agak jem tp luckily dpt parking very near to pintu masuk!!.. masuk2 je aku dah terkejut... not only jusc0, kedai2 lain yg kat luar tu pun sale rupe2 nyer... l3vi's sale 50% tu!!!... nasib baik la aku xplan nak beli jeans...
anyway, inside jusc0... org punyer la ramai... dah tu ade plk lelong2 pakai haeler!!.. dah mcm kat market!!.. lelong henbeg rase nyer...nasib baik gak aku xplan to buy any... so, lps terkedu beberape minit aku pun start la 'operasi'..
AIM: sluar slack belang2-itam/putih... jumpe slack belang putih..$49.. amik!... belang itam $59.. amik!... shirt belang2 g0ggles $80 jd $23..amik!.. then gi kat area 'agenda' nmpk shirt kelabu belang2 $20...amik!... then sbelah tu nmpk slack brown belang2 $30!!... amik!.. alamak,byk plk sluar ni... letak balik yg itam tu(sbb mahal pun ye).. oh, n i din even bother nak test! y? q kat fitting room panjang yaamat!!!.. forget it!.. aku pakai amik je size M/L.. i dun think i can fit S anymore...( to be safe)..
then dah janji i buy something for fifi.. so, tgk kotak yg tulih $10!! selongkar2 jumpe t-shirt black.. punye la payah nak cari size L...selongkar punyer selongkar jumpe gak!! amik!! sambil tu jumpe gak yg warne brown..amik!.. 1 for fifi,1 for me.. abih kotak tu bersepah aku selongkar!!muahahah..
then rase bersalah plk kalo xbeli utk hubby n zara.. so, i went to men dept.. teringat fido xde baju pink to match with mine... so, cari2 jumpe la... t-shirt charg3s $19.90...amik!!.. then naik tpt baby, terus g tpt kasut/sandal baby.. byk giler choice!!... rambang mate aku! esp for girl.. pilih2.. sandal kik1lal4 putih.. sooo cute... $24 amik!!... then pusing2 jap cari brg yg nani mintak tp xde..
dah la... terus q kat cashier... sempat lg tanyer kat org tu blh pakai card ke tak... mampus aku kalo xleh pakai card!!... hahahah.. TOTAL?... $181 for all that!!!... muahahah... puas ati!!...
terus masuk keter...tgk jam dah pkl 8pm... blom smayang!!.. kuar2 plk jam giler!!... nasib baik sempat sampai umah b4 isyak...
nasib baik i was rushing... kalo tak sure lg lame aku kat dalam tu.. n mase otw balik i tell my self...'I MUST GO AGAIN!!'.... muahahahah...:))

hahhhhhh.... itu lah citer aku yg terkini... nak tau citer2 lame nnt la aku updet dlm previous entry... adoiii.. penat dah menaip... dah dekat pkl 3pm pun... 3hours to go!! kang balik... g pasar malam... then esok... insyaallah nak g tgk wayang!! yeay!... aku dah kemaruk nak tgk wayang... rase last tgk awl tahun ari tu kot... hahahha... kesian aku kan... dah la laki aku tgh bz skarang... nasib baik dia nak gak g tgk wayang... n nasib baik gak ade 'bibik kesayanganku' utk jage zara...

alaaa.... fifi dah nak balik utm sunday ni... lps ni tinggal kiter ber3 je la balik kan zara n abah??....huuhuhuh...
fi....dikesempatan ini(rase mcm ucapan hari rayer la plk...hahahah), kak lang nak ucapkan timer kasih byk2 sbb sudi jd 'bibik zara'... n tolong kak lang kat umah... mengemas,msk nasik, etc... (tho sometimes u pun bersepah gak mcm abang...).. next time if u still wana stay with me make sure kemas2 yer...esp dah masuk umah baru.... muahahahah... nnt balik utm belajar rajin2 ye.. jage keter kak lang elok2... berhati2 di jalan rayer... jgn bwk keter ganas2... pesan kat amey bwk keter k.lang elok2... kalo xde duit, sewakan je la keter tu... :p


ok2....dah2... b4 tu enjoy this latest video by zara... dia tgh mkn mknn feveret dia (sambil goyang kaki - mcm abah).. r0ti garden1a.. pantang nmpk plastik r0ti tu sure mintak 'nakk...nakkk... ammm...' heheh soo cute... jalan pun dah makin laju skarang....tp skit 'penguin-step' la...:p ... lepas ni jenuh la nak kejar...

video

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template