13 January 2008

about zara,house n me

[updated : 14/01/2008]

dah byk ari sbenar nyer plan nak wat entry ni...tp asyik xdan je... hmmm... sampai dah lupe dah pun ape nak tulih... (*..icon garu kpale..*)


btw, zara is 7th month last thursday... yup,i have survived 7th month of motherhood... alhamdulillah... she has been an angel to me n hubby... n our family... both side... perkembangan terbaru??....:
- pipi (n perut) yg makin berkembang.. :p
- combat makin laju... (mama n abah kene mop lantai every week..)
- doing good with all perisa of nestum.. but still getting use to fruit juice..
- dah pandai lambai2 kat org yg dikenali...
- mulut makin potpet... antara feveret words dia: 'mmbahhh' n 'mmmaaa'... :p
- eating n sleeping time yg sekata.. morning start with nestum, then 2 times of milk during day time + nestum at senja.. 1 milk b4 tido n 2-3 times milk at nite (12pm - 3am - 6am)
- suke jelir/main lidah... nak tumbuh gigi dah kot..
- insyaallah can duduk very soon...
- oh!...she LOOOOOVEEE d astr0 guide... sampai hancur dah astro guide tu dimainnye.. (*refer video*)
- basically, she love to play those thing that is NOT her TOY... remote, hp, astr0 guide...
- sometimes, she will entertain herself n punggah her toy case... sampai dia2 skali masuk dlm tu... :p
zara tgh punggah toy..

ok2..enuf about zara... ni ade citer baik ni... alhamdulillah 1 of our home loan sudah approve.. but still considering wether nak apply other bank or just take this one... but we will sign d 'es-en-pi' next week... adoi....makin xsabar rase nye nak masuk umah baru... d house insyaAllah will siap by end of this year.. eh..i haven't mention whr it is eikk??...its at tmn putr4 imp1ana.. of coz la kat puch0ng.. kat area tas1k puchong tu... quite near to my ofis.. tho d house is a bit out-of-our-budget... but we think its a good choice la kot... considering d quality n location... yg best nye umah tu, dia dah buat siap2 wet kitchen n porch dia dah siap cantik utk park 2 keter.. n bilik kat atas dah extend(sama mcm wet kitchen).. i think dev ni bagus la sbb everything yg org mmg slalu nye akan buat to d house diorg dah buatkan siap2... so,xyah nak renovet susah2 dah... but still la ade some minor work nak kene buat... esp d kitchen cabinet n stor bwh tangge... n we're thinking nak wat walk-in wardr0be... see how d budget la... fuhhh... mmg xsabar dah rase nye.. kitorg dah plan mane nak buh all d furniture.. n d curtain, n carpet n lampu etc... oh! n what pokok to tanam kat blakang umah... nasib baik la diorg xsimenkan sumer blakang umah tu...ade 'sejemput' tanah yg tinggal... cukup sekadar nak tanam pokok2 keperluan... n hopefully tiada ruang utk rumput2 jahat nak naik... :p

hmm....citer ape lg eikk??... in d next 1-2 weeks i will start working in other company... no.. bukan dpt kejer baru... but my company hantar aku (SORANG!!! :( ) to techn0d3x kat puch0ng tu utk wat project ape ntah... i heard its for govt... ntah la... blom dpt d details... br last friday boss bg tau... min 6mnths i need to be there... adoi... sangap la aku.. risau psl nak kene cari geng baru lg... risau psl work expectation lg... risau2.... ntah mcm mane la diorg still blh accept aku after a bad intvw session i had with them.. merepek2 je aku melalut ari tu... diorg desperet sgt kot... :p oh...last friday, after almost 1 half years.. akhirnye aku kembali menghayun bola b0wling!!... hahahha... main 2 round.. i kenot take it la... penat giler... lenguh badan!!... tangan pun dah xlarat nak angkat bola... kalo dulu 2 round tu rase skejap je... ari tu, rase xsabar nak abihkan..xlarat!!... mmg lepas bersalin ni i can feel tulang2 n urat2 dlm badan ni dah xsekuat dl... cepat sgt rase lenguh...

uihh... dah pkl 2am rupe2 nyer.... aku nak tido dl la... gambar/video will upload later la... nite2...


*1st time blogging from my room.. thanx rizal fr d wifi router.. ;)


video

2 comments:

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template