31 December 2007

tahun depan je la...

2 comments
Hepi New Year!!!... i'm writing this at 5min to midnite..to new year!! 2008!!.. sambil2 gk konsert ni... :p

ni 1st time memblog frm out of opis... pinjam notbuk hubby jap sementara dia dok layan gitar kat atas.. :p

5,4,3,2,1 !!!..hepi new year!!!... heheheh....

-------------------------------------------

hmmmmmm......dah bersawang balik dah blog ni... bz je lately kat opis tu... kat umah ni pun byk kejer sbenarnyer nak kene buat...
anyway, since last entry byk gak hings happen... malas la plk nak explain 1-1..
td dok browse notbuk ni jumpe byk gambar2 latest...
so, i think better letak gambar je la...
picture worth a thousand words la kate kannnn....



zara and her ciken p0xs - alhamdulillah, most of d parut dah ilang dah.... dia pun xkene teruk sgt..


zara, opah n 'kacang putih'!!.. - timer kasih opah sbb jage zara for > 1 month... tho zara kene ciken pox, tp sempat jgk la opah 'mengepam' pipi zara tu... she learn a lot sejak dah sihat ni... d best, she can 'combating' oredi... mule2 tu stakat gostan n angkat2 b0ntot je.. tp sejak seminggu ni she can move fwd dah.. sudah dpt 'gear' baru... :p 'kebun' blakang umah aku pun dah makin cantik dah.. dgn pokok pandan,kunyit,serai,cili etc... biase la...my mum mmg terer bab2 ni.. tp, since mama dah balik kg ni... xtau la ape nasib 'kebun'ku itu...


we booked this house, but still in d process apply loan.. ade problem skit with my name (psl my AEU...) so, till d loan is approved, this story will KIV 1st.. (doakan semua nyer berjalan lancar yer... xsabar rase nyer nak pindah... i L0VE moving house!!.. :p )


wen balik kg during raya haji.. 1st day @ kuale, 2nd balik penang.. new house (markas ke4d1lan.. :p).. best betul umah baru mak n abah ni...luas..esp d dapur..huhuh..blh wat main badminton!! :p


last friday (28 dec) was my sis,fifi's besdey... shes my best maid pembantu n tukang-dukung-zara.. hehehhe.. slalu kene buli ngan aku... sori n thanx ye fi... ni gambar mase celebret besdey dia kat sh3rat0n sub4ng.. yeop blanje.. thanx yeop n yong..


hmmm... ok la...dah dk pkl 1am dah... more pic will be uploaded to our fot0pages... watch out.. ;)

again... hepi new year... my hope/azam for 2008...errmmm.. hopefully..
* dpt masuk umah sendiri by end of this year...
* murah rezeki (financially esp :p)
* sihat...
* hepi.. hepi.. n hepi....
...aminnnnnn.....

06 December 2007

2 more down!! whos NEXT????

0 comments
muahahha... >:p

yup... mr hubby n zara telah tumpas ditangan 'ayam2' itu!!.. :p

weird right when i treat this matter like a funny-happy things... tp mmg betul la... y must u feel sad?? sedih hanya akan menambahkan kesakitan.... so, rilex la.. enjoy d momment.. esp for mr.hubby... cuti 2 minggu yang!!.. tambah plk ujung2 tahun ni... rilexxxxxxx...

aku bukan nak mem'poyo'kan diri ke ape.. tp look at me??.. i try not to think of d kesakitan... n of d kegatalan... of coz la ade rase gatal.. tp when u set ur mind yg bende tu xsakit, insyaAllah kurang la skit rase sakit tu... alhamdulillah demam pun tak lama.. 2 hari je..

like doc smalam ckp...'ENJOY!!' ... heheh.. best aku tgk doc tu.. siap ckp 'kesian la saper2 yg akan kene jangkit kat opis tu...' when hubby said he when to opis yesterday.. :p

but for zara, i must admit i'm worried about her... kesian kat dia.. tho bintik2 dia tak byk.. tp takut dia rase xselesa.. n i know my mum pun sgt2 risau.. thats y i try not to show my kerisauan... kene 'control macho'.. kalo tak kang lg payah...

dear zara syg... be strong (like mama) ok... sakit skit je...nnt dah besar xyah kene dah... jgn ragam2... nnt mlm mama peluk... i'll comfort u..

so, ppl... rilex.... like hubby said, lets get it done once n for all!!... :)

oh!!.. do u know??.. in australia, if somebody got ciken p0x, they will have a party n invite everybody so that they can kena togather-gather......:p kan bagus mcm tu??....biar sumer kene... senang skit.. nnt xyah risau2 dah nak kene jangkit.. -ni cerita from my brother-

tp ade la seseorg ni....takut sgt dia kene jangkit... (org kate org yg paling takut tu yg kene dl...:p) .. so, ari tu aku dah gomol2 dia dah... muahahahha... >:)
to whom it may concern... rilex la.. i'm trying to give u a LOOOoonGG holiday what!!!! ... hehhehe... lg pun mama ade kat sini... blh tlg jage u la.. :p

p/s:.. so, saper2 lg yg rase dah xlarat nak dok opis n need a loong holiday, pls come to my house (that currently full of germs n virus).. we're happy to have u... u're most welcome!!! ... :)



kilang susu

i guess thats it... my 'kilang susu' will closing soon... she dun wan it anymore... i tried to give her last nite... a few times.. FAILED!... so, with that, i shall:

  • bungkus my av3nt pump... (no more 'alamak!!..luper nak pump susu!!..' in d ofis coz bz sgt wat kejer...:p .. n no more 'Be right Back' status in YM.. :p)
  • re-do d family-budget-sheet.. (read:poket terbakar!!)
  • start trying other(cheaper) formula milk
  • take turn with mr.hubby for nite-milk-demand (read:more sleep for me!!yeay!! :p) --sharing responsibility...remember?? :p
  • look for a nice diapers bag or a bigger handbag utk mengangkut segala susu+botol+flask..

hmmm... after 5months 'berkhidmat'... skarang kilang sudah tutup.. well... at least i manage to feel d good time (n painfull time) of breast feeding... sempat la nak berjimat selama 5 bulan.. ke sana ke-sini dgn hanya membawa 'susu-cap-gantung'... :p skarang ni byk bende nak kene buat la... (damn u c1ken p0x!..) :p

ok la... back to work ppl!!...

04 December 2007

shopping jom!!

0 comments
i feel like going for shopping la.....

*sigh*....

it has been 2 days i'm back to work after a loooong holiday(MC-ciken pox)... and i feel sooooo bored!! kejer pun xbrape byk.... tu psl la yg boring yaamat tu... raser mcm nak je mintak extended MC lg... :p

krepek pun dah abih nak di'munch2'... nyanyah!!!....i'm addicted to ur krepek pisang oredi la...i need more!! pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

oh ye...i got good news... my nani bebeh dah bersalin!! baby girl!!.. alhamdulillah.. both sihat.. c-sect... baby name: Nurwafa Irdina (not sure d spelling).. sedap sungguh.... aku tak sempat lg nak talk to nani.. xpe la... u rest la dl ye nani bebeh... i know how penat it is...:p (eh.. tp xtau its same or not normal birth n c-sect...) anyway... congrats to umi nani n daddy rafiq... n yeay to zara coz dah ade kwn nak main masak2 lps ni.... : p (hehhee...mama dia plk yg lebih2...:p) ...
to baby wafa...aunty aida doakan semoga u jd anak yg solehah... nnt wiken ni aunty g melawat u n umi ok??.... let aunty punye virus2 ciken pox ni ilang dl... i dun want u kene jangkit.... :)

anyway...back to my bored..bored life.... i'm felling a bit guilty la for d past 2 days... gulity of what??.. guilty of not pumping my milk for zara... i know sejak i got ciken pox my susu getting lesser... mase 'holiday' kat umah ari tu pun dpt pump sekali je sehari... tu pun susah nak sampai 3oz... i tot maybe sbb i'm on medication n zara din isap directly.. n my mind set pun xbrape betul.. thats y susu kurang... tp ni i'm recovering frm ciken pox ni rase i better start back pumping slalu... tp tu la... mmg xde susu nye nak di pam pun... nak bg zara isap pun rase mcm xselesa sgt lg...parut2 still ade kat badan aku ni....

but i think i better try my best to increase back my susu n make zara isap.. its better for her n me (more likely my/hubby pocket..:p).. mane tak nyer..for d past 2 weeks ni dah nak abih 2 tong susu dia minum + nestum... huhuhuu.... terbakar wallet mama zara oiii.... :p

huhhh...tgk...mcm2 dah aku merapu.... td kater nak g shopping... huhuhuh... i wish i can...i wish.... dah lame giler rase nye me n hubby tak g jln2 soping2 ... biler eikk kiter last soping2 yang???
(g tesc0/g1ant does not consider as soping ok...)

hmm...so?? ape nak buat lps ni??... nak g turun bwh beli jajan jap la... mulut gatal nak mengunyah la... kalo boss xde kat opis ni nak je aku g ngulor kat g1ant dpn opis ni... muahahahha... >:)

daaaaaaa......

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template