27 November 2007

pox!!pox!!pox!!


yup..yup..yup...i'm down with cikenpox.... dah seminggu dah pun... last monday nite i notice ade bintik2 air kat badan but din suspect anything till d next morning makin byk..i told mr hubby 'i better go see doctor...' so, selasa tu aku xgi opis... gi klinik..kebetulan my mom ade kat umah sbb nak jaga zara.. so i bring them too.. doc konfemkan aku got cikenpox n give me MC till friday (4 ari je?? :p )... zara plk manage to get her 5th month shot n BERSUNAT!.. yup...alhamdulillah.. dah setel satu tanggungjawab.. she din even cry... sempat 'jebik' bibir je... :p me n mama xberani nak pegang dia mase kene sunat tu... :p

balik umah...d bintik2 getting a lot... esp kat badan... tp alhamdulillah tak la gatal sgt... so, i just rest.... zara plk i try not to pegang dia sgt... takut jangkit... tp doc kater mmg xleh nak elak pun kalo jangkit ngan baby,... she still need me anyway.. kalo kene awl2 ni pun ok gak..dah besar xyah susah2.. susu pun aku xbg direct...i pump...


d next day suprisingly aku kene peod!! ..yup, after 5mnths baru kene.. must be sbb pill per4ngcang tu.. nvm la... n i start kene fever...tekak plk sakit giler... d next day gi klinik again sbb xtahan sakit tekak..i cannot telan anything!!.. rupe2 nyer ciken pox tu melarat masuk dlm kerongkong!! .. doc bg ubat kumur.. petang tu feel better skit.. bintik2 kat muke makin teruk..


after 2days fever dah ilang.. alhamdulillah.. sunday tu mama n uncle dtg melawat.. n smalam(monday) aku g klinik again...extend my MC lg seminggu (yahooooooo!!! :p) n check zara coz nmpk byk bintik2 tp doc kater insect bite je tu...


sengsara betul awal2 tu.. 2 ari aku tak pegang zara langsung...kesian dia.. dia tgk je aku.. mesti dia pelik knape la mama ni xnak pegang aku... mlm2 tu dia meragam gak.. so aku pakai baju tgn panjang n peluk gak la dia sampai dia tido.. susu pun bg susu tin je... tu pun abah or opah je yg bg..


so till today aku actually feel sihat je.. tp bintik2 ni byk lg yg belum meletup.. have to wait till it meletup n kering... yg kat muka almost ilang dah,...

that is my pox..pox..pox story... :p we'll wait n see siapakah 'mangsa' seterusnya!!!... hehehhehe... :p

lg 1 yg belum meletup.. my besfren nani bebeh... patut nye meletup last sunday.. tp baby dia syok sgt dok dlm hotel mama dia... xnak kuar2 lg.. dia nak tunggu aunty aida bebeh dia sihat dl kot.. so that i can visit u yer baby... :p

0 comments:

Post a Comment

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template