27 November 2007

pox!!pox!!pox!!

0 comments

yup..yup..yup...i'm down with cikenpox.... dah seminggu dah pun... last monday nite i notice ade bintik2 air kat badan but din suspect anything till d next morning makin byk..i told mr hubby 'i better go see doctor...' so, selasa tu aku xgi opis... gi klinik..kebetulan my mom ade kat umah sbb nak jaga zara.. so i bring them too.. doc konfemkan aku got cikenpox n give me MC till friday (4 ari je?? :p )... zara plk manage to get her 5th month shot n BERSUNAT!.. yup...alhamdulillah.. dah setel satu tanggungjawab.. she din even cry... sempat 'jebik' bibir je... :p me n mama xberani nak pegang dia mase kene sunat tu... :p

balik umah...d bintik2 getting a lot... esp kat badan... tp alhamdulillah tak la gatal sgt... so, i just rest.... zara plk i try not to pegang dia sgt... takut jangkit... tp doc kater mmg xleh nak elak pun kalo jangkit ngan baby,... she still need me anyway.. kalo kene awl2 ni pun ok gak..dah besar xyah susah2.. susu pun aku xbg direct...i pump...


d next day suprisingly aku kene peod!! ..yup, after 5mnths baru kene.. must be sbb pill per4ngcang tu.. nvm la... n i start kene fever...tekak plk sakit giler... d next day gi klinik again sbb xtahan sakit tekak..i cannot telan anything!!.. rupe2 nyer ciken pox tu melarat masuk dlm kerongkong!! .. doc bg ubat kumur.. petang tu feel better skit.. bintik2 kat muke makin teruk..


after 2days fever dah ilang.. alhamdulillah.. sunday tu mama n uncle dtg melawat.. n smalam(monday) aku g klinik again...extend my MC lg seminggu (yahooooooo!!! :p) n check zara coz nmpk byk bintik2 tp doc kater insect bite je tu...


sengsara betul awal2 tu.. 2 ari aku tak pegang zara langsung...kesian dia.. dia tgk je aku.. mesti dia pelik knape la mama ni xnak pegang aku... mlm2 tu dia meragam gak.. so aku pakai baju tgn panjang n peluk gak la dia sampai dia tido.. susu pun bg susu tin je... tu pun abah or opah je yg bg..


so till today aku actually feel sihat je.. tp bintik2 ni byk lg yg belum meletup.. have to wait till it meletup n kering... yg kat muka almost ilang dah,...

that is my pox..pox..pox story... :p we'll wait n see siapakah 'mangsa' seterusnya!!!... hehehhehe... :p

lg 1 yg belum meletup.. my besfren nani bebeh... patut nye meletup last sunday.. tp baby dia syok sgt dok dlm hotel mama dia... xnak kuar2 lg.. dia nak tunggu aunty aida bebeh dia sihat dl kot.. so that i can visit u yer baby... :p

16 November 2007

rojak buah?

0 comments
**satu lg entry carca marba.... **

HELPPPPPP!!

i'm running out of blog-to-hop-to...
i'm running out of fren-to-talk-with..
i'm running out of topic-to-blog-about....

oh yes...i'm running out of work-to-do...defenitely...at-the-moment...

dr pg td sampai laaani aku dok blog-hopping sambil mkn krepek pisang yg sgt best(thanx nyanyah,i need more...i'm on my last packet oredi..:p ) ..n sesambil tu menge'check' kejer minah junior under my supervise ni.. its either dia yg really hopeless in doing coding or mmg aku yg tak reti nak guide org... most of d time she really dunno what actually i ask her to do... kkdg rase like i have to guide her in every single code that she write... hmm... lantak la...not me who pay u...

anyway... td went out DATING with mr.hubby... hehehe.... ntah apsal td dia ajak lunch same2.. best plk rase nyer sbb dah lamer tak ber'dating'... just 2 of us... no need to hold zara on 1hand n eat on d other hand... no need to worry if zara golek2 out of her playing mat.. heheheh...

ape kate we make this as our-monthly-activity??..maybe next month we can go dating somewhr better... fine-dinner... or maybe catch a movie... boleh yang???.... heheh .... ;;) (batting-eyelashes)

oh ye.. tetibe teringat nak citer psl whats happening lately... AQIQAH ZARA..

last wiken zara had her 2nd kenduri of her life...heheh... 1st time ms br abih pantang dl... kenduri tarik buai... @ kuale... this time her aqiqah wat kat penang plk.. umah tok n tok wan zara... :)

kenduri ni merangkap house-warming utk my in-law gak.. pindah umah baru.. kat bert4m gak.. tp lorong lain ..n bigger house..corner lot.. with renov. .. besar n selesa esp d kitchen(blh main badminton!).. alhamdulillah.. :) mase kitorg balik tu pun xsiap sgt lg... got some final-touch need to do.. tp tangguh kejap for d kenduri... brg2 pun belum pindah sepenuh nye... just bwk brg yg nak pakai je.. sampai2 terus tido umah baru.... angkut comforter n bantal... still very comfy... lg pun umah luas je.. xde perabot.. lapang je rase nye..

i manage to make some doorgift for kids n adults... bukan la aku yg buat... just tlg masukkan dlm beg je.. kebetulan my mom ade bg wajik kaler2 tu.. n mak sempat buat cup cake n order bahulu... so i pack those for adults.. n for kids, we went to a kedai borong kat bert4m tu.. huhuhu...best giler kedai tu.. byk giler jual goodies2 ni.. byk giler choice... rambang mata kitorg tgk.. xtau nak pilih yg mane.. n of coz la its cheap.. n yg paling best nyer those goodies yg zaman kiter skolah dl pun ade.. like those gula2 susu... n app0lo yg old syle punyer.. we did buy something for our own stock ... :p

d kenduri went well... d day b4, mr.hubby n abah went to d kambing farm.. pilih kambing 4 d aqiqah.. 62kg!!.. msk massala... sedap... almost finish la jgk lauk tu... xla byk membazir.. jemputan pun ramai yg dtg.. tho a bit hujan... sampai ke senja pun ade org dtg lg... tp yg xsyiok nyer, tuan-puteri-yg-dirai tu sakit la plk... demam... so, longlai je la spanjang ari.. kesian zara... gambar kenduri pun xsempat nak amik.. i'm bz dukung zara n hubby plk bz layan tetamu n refill d lauk... :p

we went back to kl d next day.. sempat singgah kuale n celebrate b'day dayah..

oklah...dah tak tau nak citer ape... boss pun dah balik dr meeting tu... i can feel he will bother me really soon... *sigh*...

xde gambar baru nak letak.. ni je la... latest 'family picture'... :)

06 November 2007

mengantuk..i am...

0 comments
my 'angelina-jolie' jr... :p


zara was crying kuat giler last nite... xpernah dibuat dia meragam sampai mcm tu skali.. slalu nye kalo nangis, dukung2 kejap then da tido balik... smalam tak... asyik nangis je...strat around 1am... sampai la dkt pkl 4am.. mcm2 dah buat...bg susu, tukar lampin, psg aircond, tutup aircond.. tak jugak tido nyenyak... nangis2 then biler penat dia tertido..then 1/2jam nnt bangun lg... nangis lg... sudah nye aku peluk dia n let her sleep on my chest... alhamdulillah...tido sampai pagi... maybe penat sgt menangis tu... nasibbaik tak tergolek jatuh... so,i end up mengantuk kat opis ni... dah le last nite tak sedap badan...rase nak demam...

anyway, smalam i was on EL... sbb kesian nak tinggalkan zara... she got running nose..n sometimes blocking nose... kesian dia... esp time mlm2 nafas kot mulut... so smalam aku bwk dia g klinik zur4idah.. kebetulan aku nak g amik my p4psmear test result... alhamdulillah... i'm 'clean'... :)

 

my crap Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template